strzemiona

Perlica, a co się stało ze juz ci safe riding wizualnie pasują?

Ja miałam je z 2l temu na testy z Febro, bardzo dobrze mi sie jezdzilo, fajnie mi noga leżała ale przez wagę się nie zdecydowałam
A mialam model Safe riding light 😂
xxagaxx, nic się nie stało, po prostu nie ma nic co spełnia moje oczekiwania, a nie są one wygórowane 🤣
arabeczka, Horsequal, Konik, pewnie Bergo też
Czardasz, dziękuję
Czaję się już dłuższy czas na air’sy tylko mam dylemat między 0-30, a 10-30. Ktoś ma jakiekolwiek porównanie, rady?
Już prawie zanabyłam acavallo areny, ale migneły mi horka 5 stars, które wyglądają niemal identycznie, nie ukrywam że odezwał się zew cebuli 😅 mam więc pytanie - czy ma ktoś porównanie do areny, jak one wypadają wagowo?
azzawa, Będę w piątek w GNL to mogę zerknąć jak one wagowo 🙂 Z naprawdę lekkich strzemion, ale nie plastikowych polecam LeMieux.

Ja mam pytanko z serii tych głupich 🙃 Nie miałam nigdy okazji do testów strzemion Winderen, ale widzę na forum, że one strasznie obłażą z farby... Czy da się im wyjąć wkładkę i/lub plastikowe cześći, żeby oddać je do piaskowania ew. pomalowania?
Kocham podróby Lorenzini czyli Kavalkade💖💘💕💗
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
18 lutego 2025 17:43
amanda666, Mam od jakiegoś czasu Le Mieux Vector i jestem nimi zachwycona! Też polecam jakby co, choć wg. mnie to one są ciężkie, ale mogę mieć zakłamane odczucia, bo się z plastiku przesiadłam.
Perlica, hihi mówiłam 😉
Ja też 😁
_Gaga, najlepsze jest to, że ci je kiedyś sama poleciłam 🙃
Wreszcie nie macham znowu nogą na skokach🤣
amanda666, juz napisalam do jednego sklepu i zdazyli mi odpisac
11cm - 1kg
12cm - 1,2kg
Oczywiscie za parę.
Ale dziękuję 🙂
Które to te magiczne Kavalkade? :>
Kavalkade Balance- tez je mam za namową Gagi są bardzo fajnie tylko pieruńsko ciężkie 😅
Hej, dostałam trzynastkę, planuje zmienić coś w swoim życiu i padło na strzemiona. Nie narzekam na stare, ale widzę wszędzie zachwyty nad compositi, tylko chciałabym bezpieczne- czy są rzeczywiście bezpieczne? Nigdy przez swoją 25letnia karierę jeździecka nie zostala mi stopa w strzemieniu, i chciałabym, by dalej tak było.
shewolf, zaskoczyłaś mnie. Są zachwyty nad compositi? Wydawało mi się że to jedne z tańszych najzwyklejszych strzemion. Wypuścili coś nowego?
Hmm, tak mi się wydaje. Możesz jakiś inne bezpieczne polecić?
shewolf, a w jakich jeździsz i jakie lubisz?
Ciężkie czy lekkie ?
Bezpieczne czyli z wypinanym bokiem? Bo nie ogarniam trochę... wszystkie compositi są standardowe, nie bezpieczne.
I na topie to były jakieś 15 lat temu 😉
Mam horze bezpieczne z gumką. To jakie możecie polecić?
shewolf, - ale czego potrzebujesz? Lekkie, ciężkie, szeroka stopka, wąska stopka? Amortyzujące? Zależy Ci na systemie otwierania boku czy średnio? Jakiś preferowany kolor, wygląd?

Wybór jest bardzo duży obecnie, ale ciężko coś doradzić nie wiedząc czego szukasz.
Mi się dobrze jeździ w avacallo opera. Mają szerszą stopkę z ostrymi ząbkami, odpowiadają mi wagą. Nie mają opcji otwierania boku, ale mi nigdy noga nie wpadła, do tego mam spokojnego konia i jeżdżę ujeżdżenie, więc ryzyko takiej sytuacji określam jako znikome 😉
O matko, nie wiem, po prostu chciałam lepsze ¯⁠\⁠(⁠°⁠_⁠o⁠)⁠/⁠¯ w tych jest dobrze, nie miałam do czynienia z żadnymi innymi, przynajmniej nie na tyle, żeby stworzyć czego szukam.
shewolf, jak chcesz poszaleć do ja polecam strzemiona winderen. Jeżdżę w nich od kilku lat i odciążają mi dobrze kolana. Ale to nie są typowe tzw. bezpiecznikowe strzemiona z których wypina się bok w razie upadku. A jeśli chcesz compositi to mam na zbyciu 🙂
Post został usunięty przez autora
A masz bezpieczne compositi? Winderen mega się wydaja, ale nie mają bezpiecznych🙄
shewolf, z tego co wiem to compositi w ogóle nie mają modelu tzw. bezpiecznego z odpinanym bokiem.
shewolf, - nie ma bezpiecznych compositi 😉 Z otwieranych to np. avacallo, flex-on, freejump.
donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
04 marca 2025 08:34
shewolf, compositi nie ma. Ogólnie z takich bezpiecznych z zamkiem jest mało. Ja też widziałam akcje gdzie ktoś przez zatrzask właśnie utknął z butem w strzemieniu (sznurówki od buta albo pasek od ostróg się zawiesił na dolnej części zamka), także jak ktoś widział jakieś fajne bez takiego haka na zamku to też chętnie posłucham
IMG_20250304_083151.jpg IMG_20250304_083151.jpg
Czyli chyba zostaje przy moich i z rozrzewnieniem będę wspominać czasy, gdy chcialam być rewolucjonistą(⁠•⁠‿⁠•⁠)
Pati2012   Koński insta: https://www.instagram.com/mygreybay/
04 marca 2025 09:13
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się