emptyline, dzięki! cortina wyglądają idealnie! wiesz może jak rozmiarowo? duże/małe? rozciągają się? bo mam pomiedzy M i L zwykle - jak się rozciągają (jak to z bawelna, polarami czy skórą miekką) to m (jeśli to nie mini M jak ta kurtka...)... pisze, że polar.... ale rozmiar... te ich tabele rozmiarowe są ... nieadekwatne do rzeczywistości ;/
martynka.n, dziś sprawdzałam i jako-taka pasują nowe buty do czapsów ale tylko dlatego, że już zciemniały.... jak byty zciemnieją to kicha ;/ tzn kolor dalej inny ale tonacja (ciemność) podobna juz (ja jestem plastykiem - mam wyczulone oko i troche ..bardzo mnie takie niepasowanie irytuje)
jak mówiłam - mają sie nijak do zdjęcia katalogowego - te ciepłe brazy były wczesniej. teraz jest zimniejszy.
podeszwa się nei powinna rozkleić - bo jest szyta. (zeszoroczne się rozkleiły po kilku godz.)
podobno dużo osób ma zastrzeżenia do jakości i wykonania i skóry, no i kolory... po podobno wykonują podwykonawcy teraz no i... jest gorzej.
mam te
http://sklep.bergo.pl/c/38/krotkie-sznurowane-buty-i-sztyblety-dla-jezdzca.html (ost. zdjęcie), ale kolor taki to mialy wczesniej (i takie mam czapsy) te ktore robią teraz mają kolor bardizej jak te horze (troche jaśniejsze, cieniowane)
czapsy te (albo podobne bo nie mają zapięcia u góry), kolor jak na 2-gim zdjęciu
http://sklep.bergo.pl/czapsy-roma(do nich dodam, że strasznie się brudzą(?) i nie chcą doczyścić, ciemnieją - więc po kilka jazdach od wewnątrz(od str siodła) są czarne... siodło nie brudzi raczej- chusteczki nasączane czyste, biale/jasne bryczesy/ pełne leje (bez czapsów jeżdżąc)- zero śladów...
jak były nowe - przed pastowaniem (i każe kolejne zaciemnia) byly jasne, ciepłe - taki pomarancz-wiśnia...no piekne. jak buty tak będą ciemnieć, to po 3-cim czyszczeniu będą buro-czarne ;/
i powiem wam, że mam dylemat. bo bardziej dopasowanych nie znajde (chyba, że mi uszyją jeśli mają tą skórę jeszcze) ;/ zostać z prawie nowymi czapsami, jednak wygodnymi i fajnej jakosci i koloru troche szkoda ;/
moze zapastowanie tą samą pastą (kiwi robi w tym odcieniu) coś pomoże?
jeszcze sprawdze czy wygodne i czy skaz nie mają...