Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Averis   Czarny charakter
23 lipca 2011 14:06
Ja uwielbiam się malować.  Umiem to robić w miarę dobrze a i nie stronię od komplementów. Lubie się czuć atrakcyjna 😎
wątek zamknięty
busch   Mad god's blessing.
23 lipca 2011 14:23
Ale kurde, chcecie karać te dzieciaki za to, że są dzieciakami - opowiadają o czymś, o czym nie mają pojęcia swoim koleżankom w tym samym wieku? Naprawdę to jest takie warte publicznego, chamskiego obrażania jakichś 13-letnich dziewczynek? Dla nich ich wiedza jest warta pokazania, z całą pewnością mają też jakichś widzów, którzy się z nimi utożsamiają. Nie wiem, co was tak boli, że internetu nie starczy dla nas wszystkich? Pozwólmy im być dziecinnymi nastolatkami; mają po 12-13 lat, na zielonego bora, są dość typowymi przedstawicielkami dzieci w tym wieku. Nie ma powodów, by je za to hejtować. Dorosną i same usuną swoje filmiki, do tego czasu pozwólmy im być sobą.

busch i chyba nie powiesz mi, że spoko jest taki makijaż dla 11 letniej dziewczynki http://www.youtube.com/user/11Magiczna#p/u/0/UlJaGCVJiAE
potem nic dziwnego, że pedofilów nosi :/

Powiedziałabym Ci, żebyś się puknęła w głowę, ale jestem kulturalną młodą damą. Wiesz, że zastosowałaś właśnie argumentację z tego samego gara, co "sama jesteś sobie winna że cię zgwałcili, było się nie ubierać w duże dekolty"? Powiem Ci, co jest najczęstszą przyczyną gwałtu na 10-13 latkach: pedofil. Nie makijaż, nie prowokacyjne stroje, a już na pewno nie filmiki na jutubie.  Poza tym pedofilom podobają się dzieci, bardziej można wywnioskować że makijażem bronią się przed atakiem, w końcu zaczynają wyglądać bardziej kobieco, a więc mniej atrakcyjnie dla zboczeńców  😀
wątek zamknięty
potem nic dziwnego, że pedofilów nosi :/

hahaha umarłam  🤣 busch, w pełni się z Tobą zgadzam 😉 Ja tam nie widzę nic strasznego w tych filmikach.
wątek zamknięty
Powiedziałabym Ci, żebyś się puknęła w głowę, ale jestem kulturalną młodą damą.
To ci sie udało 😀
A co do reszty, nie zgadzam się z Tobą. Na pewno ma to ''pozytywny'' wpływ na zachowanie pedofila.
Nie makijaż, nie prowokacyjne stroje, a już na pewno nie filmiki na jutubie.
właśnie to wszystko plus zwykły wygląd normalnego dziecka, to wszystko ma wpływ,ale to pedofilowy OT więc nie bedę go ciągnąć.

Wyraziłam swoje zdanie, nikogo chamsko (jak napisałaś) nie obraziłam, nie podoba mi się to i nie będę tego popierać.
wątek zamknięty

chyba dębowanie na ulicy nie jest zbyt bezpieczne :/
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
23 lipca 2011 16:26
Tercet, nie musiała zrobić tego specjalnie. a jeśli zrobiła, to pogratulować, chciała się popisać konikiem...
swoją drogą w Hiszpanii (?) jest taki zwyczaj, że wyjeżdża się konno na ulicę i każdy chce tego konia dotknąć, bo to przynosi błogosławieństwo. dębowanie w tłumie ludzi  🤔wirek:
wątek zamknięty
ja np. uważam, że dębowanie nie jest wogóle bezpieczne, ale skąd wiesz czy ten koń się nie wystraszył przypadkiem?
wątek zamknięty
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
23 lipca 2011 16:28
można wsadzić link do zdjęcia ? Dziewczę ma zablokowaną galerię  🙄
wątek zamknięty
w komentarzach było, napisane, że celowo go tego nauczyła na potrzebę takich okazji jak ta  😵
wątek zamknięty
Kastorkowa   Szałas na hałas
23 lipca 2011 16:43
można wsadzić link do zdjęcia ? Dziewczę ma zablokowaną galerię  🙄

wątek zamknięty
Dworcika   Fantasmagoria
23 lipca 2011 16:45
Zastanawiam się jaki związek z pedofilią ma makijaż...
Druga sprawa, że nie wiemy czy te dziewczynki malują się w ten sposob wychodząc z domu. Może w domu dla zabawy, ale do szkoły już nie, bo wystarczy im błyszczyk (albo rodzice pilnują, żeby wystarczył 😉 )? To, że sobie gadają, to zupelnie inna broszka. Małe dziewczynki też często lubią bawić się kosmetykami mamy, chodzić w jej butach po domu i nic z tego nie wynika.
Fajnie jak orientują się co do czego służy, ćwiczą, próbują - w przyszłości będą miały wygodniej niż chociażby ja 😁

Nie popieram malowania się do szkoły w tym wieku (malowania oczu itp., bo maźnięcie ust bezbarwnym błyszczykiem, czy pacnięcie twarzy korektorem, to inna bajka), ale z filmików nie da się wywnioskować czy autorka filmiku przedstawiająca makijaż do szkoły/makijaż na imprezę faktycznie sama w takim makijażu do szkoły czy na imprezę pójdzie/rodzice ją puszczą.
wątek zamknięty
Co do malowania:

wątek zamknięty
shagyaaa mi się to podoba  💘 o ile koń potem nie dostał uczulenia lub mu to nie zaszkodziło na skórę
wątek zamknięty
Może ciągnę OT, przepraszam, ale taki makijaż jak ten na filmiku tej dziewczyny w szkole widuje co dzień, wiec nawet jeśli nie ona (nie wiem ile ma lat) to większość 13-16 latek maluje się tak codziennie i wychodzi tak do szkoły 🙂
wątek zamknięty
Moneta, wygląda na zwykłe farby. Idę farbować psa na różowo 🙂
W każdym razie według mnie żywa istota zasługuje na trochę szacunku, nie sądzę, żeby koń odczuwał jakąś ujmę na honorze, ale dla mnie to trochę przesada.
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
23 lipca 2011 18:31
mieliśmy na obozie konkurs pielęgnacji i dziewczyna zamoczyła rękę w błocie i odbiła na zadzie. na pysku, szeroko wokół oka i również błotem zrobiła takie kółeczko. a w grzywę wplotła piórko i był koń Indianina :-D wyszło to fajnie i było naturalnie.
z tymi farbami to jednak przesada, nie wiadomo, czy koń nie będzie miał podrażnionej skóry później. albo jakiegoś uczulenia czy coś.
wątek zamknięty

😁
wątek zamknięty
robakt   Liczy się jutro.
23 lipca 2011 18:56
Tercet zabiłaś mnie tym  😵
wątek zamknięty
😵 😵 co ona w ogóle ma na twarzy?!
wątek zamknięty
shagyaaa dla mnie możesz psa malować, ale pod jednym warunkiem, że mu to nie zaszkodzi jeśli chodzi o podrażnienia na jego skórze itp. 🙂
wątek zamknięty
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
23 lipca 2011 20:10
Jak widzę 11 latki próbujące udawać kobiety, to zawsze w głowie roi mi się taka sytuacja- 10 lat później taka dziewczyna wychodzi za mąż, jest po nocy poślubnej, leżą plecami do siebie. Mężczyzna się budzi, odwraca-'Dzień dobry, kochanie!" z uśmiechem na ustach. Kobieta również się odwraca- a facet w krzyk "Co zrobiłaś z moją żoną?!" "Ależ to ja! Tylko nie mam makijażu..."  😁
A tak serio kiedyś moja przyjaciółka(notabene w technikum) przyszła do szkoły. Moje pierwsze pytanie- Magda, co się stało? Jak byłaś chora, to trzeba było zostać w domu...  😲 (dziewczyna wyglądała fatalnie)
Magda zrobiła wielkie oczy, zdziwiła się i stwierdziła:
- Kermit, deklu, ja po prostu makijażu nie mam...
Do dziś na wspomnienie chce mi się śmiać  😁
Makijaż ma pogłębiać/uwydatniać/nadrabiać zalety i walory KOBIETY, a nie 11 letniego dziecka... błyszczyk, jakiś kremik- jak najbardziej, ale nie pełny makijaż!  🤔wirek:
wątek zamknięty
Ja tam się nie wypowiem, bo do 18-nastu lat byłam dzieckiem wojny, biłam się, łaziłam z chłopakami, ciągle poobdzierana i posiniaczona 🙂
Dopiero później zaczęłam wyglądać jak kobieta 🙂  😁 a co za tym idzie malować się 🙂
Nie maluję się codziennie, ale na wyjścia tak 🙂 I lubię ładny delikatny makijaż, jak i drapieżny na impreze 🙂 
wątek zamknięty
Kastorkowa   Szałas na hałas
23 lipca 2011 20:50
Cierp1enie - to jak ja teraz byłaś
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
23 lipca 2011 22:16
A ja jestem dzieckiem wojny ale malować sie uwielbiam , baaardzo delikatnie ale zawsze jakoś; D  Kobiety wyglądają o wiele lepiej w makijażu a faceci lubią babki co o siebie dbają 😀  Bardziej mnie boli fakt że idę ulicą i widzę na co 2 ulicy grupkę młodych (podstawówka) chłopaków palących bezczelnie fajkę o.O W środku dnia , w miejscu publicznym dzieciaki max 12 lat idą i palą  😵 Błagam ja mam 17 a nigdy fajni nie tknęłam mój facet 19 i dokładnie to samo .  Ja sie pytam gdzie są rodzice : ) Ja fajkę czuja na kilometr a zapach siada na ciuchach. Tak trudno przypimnować ?
wątek zamknięty
to takie wiek 🙂
ja paliłam w 8 klasie podstawówki
mama mnie przyłapała po jakimś czasie 😁
Z fajkami samo przeszło i teraz nawet dym mi przeszkadza 🙂
wątek zamknięty
Ciep1enie, 8 klasa w wieku 14 lat była? Jeśli tak to zaszalałaś 😁 Ja mam tyle i mnie to brzydzi. 😉
wątek zamknięty
No 14, byłam bardzo zbuntowanym dzieckiem 🙂 A teraz jestem oazą spokoju 🙂
Jednak moje fajki to nic do tego co działo się w mojej klasie 🙂
Np oblewanie szkoły benzyną i zastraszanie dyrektora  😉

wątek zamknięty
Cierp1enie, a myslalam, ze moja szkola jest nienormalna.xd
wątek zamknięty
Fajki to nic szokującego, chyba 75 % ludzi w przedziale wiekowym gimnazjum próbuje zapalić, ot, zobaczyć, jak to jest, poczuć się "fajnym", dorosłym i tak dalej.  😉  Błyszczyki, eyelinery, cienie i inne takie pierdoły są dodawane do gazetek w stylu Bravo, więc trudno się dziwić, że 13-latki używają takich kosmetyków, skoro w ich ulubionej gazecie jest pokazane, że Hannah Montana czy inna gwiazda też się maluje.  😜  A niech się malują, to przecież frajda dla większości dziewczyn, chodzi tylko o zachowanie umiaru, bo coś takiego:

to jest rzeczywiście przegięcie. Przynajmniej mi się nie podoba.  😎
W moim gimnazjum nie można było się malować. Podkład czy puder, delikatnie, ale to już na prawdę delikatnie pomalowane rzęsy i basta. Wystarczyło trochę więcej tuszu, a delikwentka była wysyłana do toalety i siedziała tam tak długo, aż nie zmyła makijażu.  😀
wątek zamknięty
Cierp1enie, No to nieźle 😲

😂

Altiria, czy mi się wydaje, czy to jest fotomontaż?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.