Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
23 lipca 2011 23:02
Altiria, Ewentualnie zapalić i potem bawić się w Winx'a 😂
wątek zamknięty
Bischa   TAFC Polska :)
23 lipca 2011 23:07
mitery0322, raczej nie, w Hameryce są takie debilne konkursy dla dzieciaczków, których chore mamusie mają ambicje wykreować z nich księżniczki. Oglądałam wiele takich programów, z tych dzieciaków robią małpy, stare baby, tony makijażu, solara, natryskowy samoopalacz, te dzieciaki nie mają normalnego życia, poileś godzin dziennie tylko ćwiczą układy pozy i ine takie duperele.
Owszem są dziewczynki, które to bawi, które chcą to z własnej woli robić, ale "wystawianie" w takim konkursie nie spełna rocznego dziecka z toną makijażu na twarzy? 😲
wątek zamknięty
a oni nie robią tego dla kasy? z tego co wiem, to nagrody są zazwyczaj warte zachodu.

Te dziewczynki uświadomiły mi jak mało wiem o makijażu  😉
wątek zamknięty
Altiria - a widziałyście program małe miss?
Jest o małych dziewczynkach, co mamy je wysyłają na konkursy piękności. Niektóre jak mają 3 lata zaczynają  🤔wirek:
Właśnie tak umalowane i takie fryzury jak na tym foto

edit - Bischa mnie uprzedziła  :kwiatek:

http://www.smog.pl/wideo/28080/dzieciece_wybory_miss_swiata_hardcore/
wątek zamknięty
Bischa   TAFC Polska :)
23 lipca 2011 23:18
Cierp1enie, własnie o takich konkursach mówię 😉.
_kate, to zależy, czy są regionale, stanowe czy ogólnokrajowe. Im wyższa ranga, tym większa kasa do wygrania i prestiż.
wątek zamknięty
dla mnie to masakra, co Ci rodzice robią z tych dzieci

ten konkurs w strojach kąpielowych  🤔wirek:
przecież to raj dla pedofilii
wątek zamknięty
Dworcika   Fantasmagoria
23 lipca 2011 23:21
Cierp1enie, zaczynaja już niemowlęta 😉 Poronione te konkursy, ale co zrobić...
wątek zamknięty
niemowlęta??  😵 o masakra, o tym to nie wiedziałam
myślałam, że właśnie tak od 3 lat  😵
wątek zamknięty
Dworcika   Fantasmagoria
23 lipca 2011 23:52
Sa klasy dla niemowlaków. 0-1. Tych AŻ TAK nie malują, ale jak ich dobrze pizgnie, to i czymś skorke popryskać, żeby miała ładny kolor i jakiś lekki puder czy coś. Opaska na lysą jeszcze główkę, kieca z falbanami... rzygać się chce.
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
24 lipca 2011 00:04
Cierp1enie, Był nawet dokument 'Toddlers and Tiaras' na którymś discovery. Na yt chyba są nawet całe odcinki. Ja oglądałam to i nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać...

A potem chodzą na ulicy takie patologie plastikowe
wątek zamknięty
Moje dzieciństwo stało pod znakiem ciuchów wygodnych do biegania i łażenia po drzewach, a nie pudru i szminki, malować zaczęłam się dość późno w porównaniu z koleżankami, ot, nie czułam potrzeby. Dla mnie to normalna kolej rzeczy.  👀 Niech i będą konkursy "miss dzieci" (chociaż to w większości wylęgarnia przyszłych snobek - no bo od małego wiedzą, że są najpiękniejsze, najzgrabniejsze, lepsze od wszystkich dookoła), tylko czy te dziewczynki muszą być wymalowane niczym panie zarabiające na życie przy drogach, i podobnie ubrane?  🤔wirek:
wątek zamknięty
wątek zamknięty
http://www.joemonster.org/filmy/5255/Kon_ktory_jezdzi_samochodem

nie wiem czy było, nie widziałam to wrzucam 😉
wątek zamknięty
Ciekawe ile zajęło mu trenowanie tego kuca 😁
wątek zamknięty
Tercet guide horses, czyli konie przewodniki (? chyba nie przewodnicy?) dla niewidomych w Stanach są dość znaną sprawą.

Tu jest ciekawa strona o nich i fajne zdjęcia http://www.guidehorse.org/art_hooves_that_help.htm
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
24 lipca 2011 15:27
ja się jeszcze odniosę do tych konkursów małej miss. czytałam artykuł o tym, jak w Ameryce matka 10-latce wstrzykiwała BOTOKS NA ZMARSZCZKI!  🤔 😵
słowem, matki sobie zrobiły z córek żywe lalki. dla mnie to jest chore  🤔

a koń-przewodnik - nie no fajnie (-:
wątek zamknięty
jestemzlasu, najcudniejsze ma te buciki  😍
wątek zamknięty
Kucyki-przewodniki to w sumie rozwiązanie przede wszystkim... urocze.  😂 Bo jednak jestem zdania, że psy bardziej się nadają. Znaczy, nie ujmuję umiejętności kucysiom, ale jednak psy są łatwiejsze w opiece i bardziej 'domowe'. Plus ciekawi mnie jak nauczyli te konie 'nierobienia pod siebie'. 🤣 A buciki, owszem, kapitalne.  😁

Co do tych miss małolatek - Hamerykanie sami sobie wychowują przyszłościowe społeczeństwo.  🏇 W sumie niech się w to bawią, o ile nie wbrew woli tych dziewczynek [chociaż niemowlaka akurat ciężko spytać o zdanie 😁]. A ta sprawa z botoksem - podobnie się tym zainteresowala policja. Dla mnie chore.
wątek zamknięty
Mają je pewnie po to, żeby się nie ślizgać w pomieszczeniach

Krupnik, nikt nie twierdzi, że są lepsze. Mają po prostu inne zalety niż psy. Na ten temat też można poczytać na http://www.guidehorse.org
Co do czystości - nie znam szczegółów, ale konie można nauczyć o wiele bardziej skomplikowanych rzeczy.

A tu koń dbający o higienę

wątek zamknięty
Ciekawe, czy kucyki wolą buty z adidasa czy nike.  😁  Z tego co wiem, to konie rajdowe uczą załatwiania się na gwizd, więc nauczenie kucyka, że w domu robić nie wolno też jest zapewne możliwe. Może uczą je załatwiać się do kuwety.  😜
wątek zamknięty
Wyczytałam, że na "dłuższe wyjścia" powinny mieć zakładane worki na kupy. Uczone są "kontroli pęcherza". A poza tym nie mieszkają w domach, każdy właściciel takiego konika musi mieć dla niego wybieg.

A żeby nie ciągnąć tylko off topa:
Przeraziły mnie tylne stojaki
Wyobraźnia instruktora podsuwa krwawe obrazy wyprutych flaków końskich i ludzkich... brrr. Przepraszam za dosadność, ale doświadczenie nauczyło mnie spodziewać się, że jeśli coś złego może się zdarzyć, to się zdarzy.
wątek zamknięty
24 lipca 2011 17:44
jestemzlasu, nawet jeśli coś złego teoretycznie nie powinno i nie może się zdarzyć, to i tak się zdarzy  🙄
pierwsze co zobaczyłam na tym zdjęciu, właściwie moja wyobraźnia zobaczyła, to jak ten stojak rozpruwa bok tego konia...
wątek zamknięty
Kastorkowa   Szałas na hałas
24 lipca 2011 17:50
wątek zamknięty
Dworcika   Fantasmagoria
24 lipca 2011 18:53
A konkretnie?
wątek zamknięty
24 lipca 2011 19:05
no chodzi mi o ten idiotyczny wątek  🙂
wątek zamknięty
24 lipca 2011 19:17
Kastorkowa, ale jest "usunięty"...
wątek zamknięty
24 lipca 2011 19:32
Był to piekny watek o ty ,że dziewczyna  ma na sprzedaz konto na howrse i o tym jakie ono jest wspaniałe i wogule
wątek zamknięty
nie ma to jak dopasowany i świetnie założony sprzęt na większości tych koni  😵 http://www.stadninajowisz.pl/nasze_konie.html
wątek zamknięty
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
24 lipca 2011 19:49
2 zdjęcie konia Amos 🙄
wątek zamknięty
Chce ktoś kupić siodło?

Bo konik ma już nowe

Z bloga znanej i lubianej właścicielki najbardziej hardcorowego wybiegu dla koni: http://www.photoblog.pl/floresta16/88139948
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.