Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)

sei   . let's grow old together & die at the same time .
26 kwietnia 2011 17:03
julia, ale ja o żadnym sporcie nie mówiłam! miałam na myśli zwykłą, PŁASKĄ jazdę.
i tak jak Karla jestem zależna od właściciela konia. dlatego szukam ciągle czegoś nowego i podstawiam inne możliwości pod nos z nadzieję że coś wybierzemy. inna kwestia że w tej części łodzi właśnie (okolice zgierza) nie ma dobrych stajni. wszystko jest dalej. a 'z deszczu pod rynnę' też średnia zmiana...
Ja tam polecam moją stajnie w zaciszu, fajna okolica, lasy, pola ,staw, mały stawik i ogrody przy stajni 🙂. Zero rekreacji. Tylko trzy konie stajni i dwa sportowe 🙂 a tak to mój prywatny i p.Mecenasa. Ochrona pilniuje koni i sprzętu 24/7 więc nie ma możliwości kradzieży. Stajnia nowoczesna, teraz budują halę więc jest trochę maszyn ;p (niestety jeszcze nie dla koni ;p) Jest jeden stajenny, który karmi konie, wedle życzeń ;D Pełen zestaw przeszkód nowych  😍 i remontujemy na dniach ogrodzenie ujeżdżalni, która jest oświetlona. Hala dla koni w planach, ale to zależy od hotelowiczów, bo na razie się jej nie opłaca robić, ale jeśli będzie więcej koni na hotelu to może powstać  💘 no i łatwy dojazd autobusem 93 ;p
minus?
fabryka obok stajni, ale w niczym to nie przeszkadza, bo fabrykę "odstraszają" ładne ogrody i stawiki w okól 🙂  :kwiatek:
Byłam dziś w stajni Smolis. Tak przejazdem wstąpiłam. Podobno część osób odeszła. Jaka tam jest teraz atmosfera? Bo byłam tam pierwszy raz dopiero i powiem szczerze, że obiekt robi wrażenie.

I jeszcze czy wiecie coś na temat Rancho w dolinie w Woli Kazubowej państwa Snycerz?
promyczku ja polecam ci tą przydomową stajnie w zgierzu nieprawda że padok to ujezdzalnia bo podaki są trawiaste i do tego bardzo duże. Fakt był moment ze konie były wypuszczane na ujezdzalnie jak na padok  ale było to dlatego ze na pastwiskach była nowa trawa wysiana...
konie dostaja jest prawie na godzine cały dzien są na padokach jest tam naprawde fachowa opieka gdyby nie chwilowe kłopoty finasowe nigdy bym z tamtąd nie odeszła bo koń miał jak w raju czyli wszystko a kiedy było potrzeba to "prezes" wyczyścił czy przelonżowal . sa poidła i duzo duzo sianka🙂😉) jakbys chciała jakies zdjecia czy cos celuj do mnie na pw 😉))) ale naprawde gorąco polecam.
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
16 maja 2011 14:12
Czy moglibyście zrobić spis stajni i cenę + jakąś króką opinię o ośrodkach ? Byłabym wdzięczna, bo myślę o przeniesieniu się do Łodzi na studia  ... i c hciałabym mieć jakieś rozponanie
Moje opinie i stajnie ,w których byłam.
1. Stajnia "Podkowa" koszty; 450zł/msc , warunki nie najlepsze, ale o lepszej opiece myśleć nie można. Nie daleko "wyścigi", las, stawy. rekre,pensjonat
2. Stajnia Centaur 600zł/msc, hala(namiot chyba;p), b.ładna staajnia, tereny w porządku, przeszkody, trener- fajna stajnia. sport,rekre,pensjonat
3. Bronisin - 600zł/msc , hala, świetne warunki,trener (same plusy słyszałam, ale nie byłam) pensjonat,sport
4. KJ Chempion 1000zł/msc solarium,hala, wszystko nowoczesne, http://www.endurance.com.pl/ rajdy, pensjonat
5.Rzgów,600zł/msc albo z treningiem 700zł/msc - trener , namiot, ujeżdżalnie, przeszkody, ładna stajnia (same plusy słyszałam, ale nie byłam)pensjo,sport
6.Stajnia "Grot" obecnie trzymam tam konia i jest Nam bardzo dobrze 600zł/msc, nowoczesna stajnia, fajne tereny, hala w planach(co prawda dalekich;p), komplet nowych przeszkód itd. pensjonat, sport
7. Arabika 550zł/msc (ale nie jestem pewna) hala, stajnia, Araby, penjosnat
8. Kębilny 500zł/msc przepiękne warunki, trener, hala ->opinie zróżnicowane pensjonat,
9. Oleńka (różne opinie) ale nic nie wiem na temat tej stajni rekre, pensjonat, sport(nie wiem)
10. stajnia Wiki 700zł/msc (różne opinie ), według mnie dużo za hotel jak na takie warunki, możliwość oglądanie co się dzieje w boskie Twojego konia(monitoring) rekre, pensjonat
11.Campoverde (czy jak to się tam pisze;p) 1000zł/msc (albo 1200zł), swietne warunki, duuuża hala, ale tam to 98% western, pensjonat
12. ŁKJ ( nie wiem ile pensjonat kosztuje), byłam na zawodach, w porządku wszystko wyglądało sport, klub, penjosnat
13. Stajnia "U Księdza" Ksawerów 400zł/msc (do ustalenia) ładna stajnia, fajne tereny, przeszkody rekre, pensjonat
14.Stajnia Karino( o ile nie zmieniła znowu nazwy) raz byłam obejrzeć , bez szału, ale to tylko moje zdanie, nie wiem jak koszta. rekre, pensjonat
15. Rydzyny 400zł/msc(nie dam sobie ręki uciąć) fajna stajnia, tereny prześwietne pensjonat, sport 9dalej nie wiem)
reszte niech ktoś dopiszę ;p
tu zdjęcie mojej stajni ;

Prezeskoniu prowadzisz hotel, czy to tylko taka Twoja Twojsza? 😉
shakeyourbody, to chyba ta, gdzie obecnie stacjonuje, sądząc po pkt 6 jej wypowiedzi 😉
Pisząc moja miałam na myśli tam gdzie trzymam konisko. Jest hotel, kilka miejsc wolnych nawet  😜
Rydzyny stajnia - cena ok. 500 zł , bo powstaje wlasnie hala i jest wszystko remontowane
W Grocie to akurat tereny raczej słabe są, ale po za tym stajnia super. 
Ja tam nie narzekam  😁 Pola do ścigania są, górki do wdrapywania -są . Las do terenów jest. Staw - do popluskania w wodzie jest. Co oczywiście nie zmienia faktu, że np. stajnia w Tuszynie to MA dopiero prawdziwy las  😍
Ale co to za las, jak co chwila jest asfalt, a na teren stawu nie można wjeżdżać, bo od razu się ktoś przyczepia. Ale za leży kto co lubi. Wychodzę z założenia, że jak już się jedzie w teren to się trzeba trochę po lesie poszwędac i poszaleć, a tam to właściwie ledwie "lasek" jest  🙂
kermit   Horses horses everywhere ..
18 maja 2011 21:41
Equitom się przenosi i mają promocje w dniu otwarcia - chyba 01-06-2011.
gdzie sie przenosza i jakie promocje? bo generalnie to  u nich ostatnio i slaby  wybor i drogo🙁
kurde, a był taki łatwy co prawda długi dojazd. Gdzie się przenosi?
Ja mam na dniach do kupienia sztyblety i sztylpy. W grę wchodzą tylko rzeczy porządne bo nie mam ochoty wymieniać tego po roku. Wiecie czy w Equitomie jest jakiś wybór ?
porządne mają napewno i droższe, ale czy duży wybór to nie mam pojęcia.
dołączam do pytania, gdzie się przenoszą??
a tak swoją drogą to GNL chyba wyparł ich z rynku🙂
kermit   Horses horses everywhere ..
19 maja 2011 11:04
Wieczorkiem napiszę nowy adres ponieważ nie pamiętam (informacja wisi w stajni). A czy mają wybór ? No nie wiem.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
19 maja 2011 12:21
julia, W ogóle mam wrażenie, że w stosunku do innych sklepów bardzo mało się 'udzielają' na rynku. A ceny też mają luksusowe.
od 01.06 będą na Zgierskiej 87, co do asortymentu to na prawdę kiepściutko, byłam po czepsy, były 'aż' dwa modele, oba brzydkie i zdecydowanie nie warte wygórowanej ceny;/ w GNL jest plus, że jak czegoś nie ma to można zamówić ze strony i szybciutko jest🙂
Fakt na popiołach fajnie się jeździło kilkanaście lat temu. I można było fajnie pojechać na górę rudzką. Potem zaczęły się asfalty czy gruzy... Ale nie powiem moja kobyła wtedy miała takie mięśnie dzięki tym wzniesieniom...
Wracając do listy prezeskoniu to ja szczerze polecam numer 4 (tyle, ze pensjonat kosztuje u nas teraz 700 zł). Stajnia piękna, prywatna, cisza i spokój, nie ma wielu ludzi, a został 1 wolny boks. Tereny też są  😁. A dla ambitnych i o mocnych nerwach jest tu nas trener sportowy - 700 zł.
Ewelina to jakby brać pensjonat z trenrem to jest 1400zł?
bezczelne ogloszenie
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] ogloszenie poza wlasciwym watkiem
tak, tak Martyno  😉 ( w tym, trener może jeździć i trenować twojego konia kiedy ciebie nie ma, więc stale zapewniany ruch  😉 )
EWELA  no to niezłe dżajka
sei   . let's grow old together & die at the same time .
21 maja 2011 23:56
musi być jakiś genialny trener jak 700 zł bierze  😲
Ada   harder. better. faster. stronger.
22 maja 2011 08:04
Jeżeli bierze 700zł za jazdę przez cały miesiąc lub nawet jeżdżąc 6 dni w tygodniu z jednym dniem wolnym dla konia, to nie jest drogo. Według mnie bardzo przyjazna cena 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się