Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)

sei   . let's grow old together & die at the same time .
22 maja 2011 09:19
no jeżeli trener wsiada zawsze 6 dni w tygodniu to ujdzie. ale nie jest to szczególnie przyjazna cena...
Ada   harder. better. faster. stronger.
22 maja 2011 10:11
Ja za wsiadanie trenera 3 razy w tyg. płaciłam coś około 500zł nie pamiętam już dokładnie.
Więc porównując to te 700zł nie wypada tak źle.
Co nie zmienia faktu że generalnie też uważam że są to wszystko kwoty nie małe 🙂
22 maja 2011 10:32
3 x w tygodniu 500 zł?  😵 to ty teraz musisz przynajmniej na poziomie MP śmigać po takim szkoleniu 😉
z drugiej strony jak kogoś stać to czemu nie 🙂
700 zł to wcale nie jest mało, u nas za taką opcje płacimy 400 zł. Zdradzicie co to za trener, może być na pw.
Z tego co wiem, to w ośrodku golden dream koszt pensjonatu z treningiem 6x w tyg to 1500zł, w tym pensjonat kosztuje 900zł. Więc jeśli bym miała wybierać stajnie za taką kasę to zdecydowanie wstawiłabym konia do golden dream.
avero_2 chyba nawet trochę mniej jest w goldendream , ale tam jest bardziej pod ujeżdżenie o ile nie tylko , a w Rzgowie nie tylko ujeżdżenie,ale i przede wszytskim skoki
a kto jest  tym trenerem? ma papier pzjtowski? jakis wyszkolonych zawodnikow na poziomie MR/DR?
bo takich do N szkoleniowcow sporo-nawet moj ma kilku  takich uczniow😉
z jednej strony nie jest to duza suma, ale z drugiej...wszystko  zalezy od jakosci szkoleniowca-sa tacy jezdzcy/"trenerzy" zeby wsiasc na Pole  czy Drapa musieliby mi zaplacic..a innym chetnie zaplace nawet 2000 za jazde
23 maja 2011 14:34
gdyby ktoś nie wiedział 4-5 czerwca są zawody ZR w bogusławicach. w tym konkursy LL i L towarzyskie 😉
propozycje
kiedy wreszcie jakieś ujeżdżenie;/
chyba za tydzien u miszy jest
Ja trenuję w Rzgowie i nie mam zamiaru przestać bo są efekty  😉.  Pozwolę sobie wstawic jedno porównanie(kiedyś już je zamieszczałam w kąciku skoków) kiedy zaczynałam zjeździć z trenerem(lipiec 2010 - lecz to był trening raz na 2 tygodnie, nieregularnie) i jakoś z teraz(kwiecień 2011)

I ja i koń zrobiliśmy mały kroczek naprzód, a regularnie trenujemy jedynie pół roku (od grudnia 2010). Nie da się ukryć, że u nas raczej w grę wchodzą skoki.

Ogółem trening kosztuje 50 zł więc opcja 700 zł za miesiąc się mi opłaca. Nie ma możliwości wstawienia do nas konia  😡. W piątek przyjechał do stajni koń w trening i zajął ostatnie miejsce.
szczreze mocno bym sie zastanowila nad treningami z osoba,ktora pozwala na skoki bez kasku 🤔
zaden ze znanych mi powaznych szkoleniowcow nie pozwalana takie cos...dziwne to...
O tym pisałam  😉 Niestety kasku nie miałam w danym momencie - nie nadawał się na skoki - niestety, teraz kask mam i nie skaczemy bez niego  😉.
Zajrzałam, bo myślałam, że coś o nadchodzących zawodach w ŁKJ przypadkiem będzie.
I - nie wytrzymałam  😡
Geronimoo, koleżance na 160? (w innym wątku) też się kask uszkodził? Naprawdę wydaje ci się, że wszystko jest ok?
Skoki przez spory "pijany" okser - jak sama piszesz, gdy dopiero zaczynałaś! "poważniejsze" treningi, a twój dosiad był - jak widać - też dobry pomysł? Wszystko jest fajnie, dopóki "żre", ale bywa, że przestaje "żreć"  🙁
halo - Dziewczyna jest dorosła, nikt jej nie może nakazać i tyle. Ja skaczę w kasku i wszystko jest ok. Skoro jesteście tak sceptycznie nastawione, nie mam zamiaru się z niczego tłumaczyć, ja się cieszę z postępu, a Geremu też krzywdy nikt nie robi 😉. Koniec tematu.
Geronimoo, fajnie, ze fajnie. Zaraz - ona sama tak sobie pakuje te 160? Bez "nadzoru" z ziemi? bo jeśli jest "ktoś na ziemi" to sprawa prosta - zabrania skoków bez kasku  - i pozamiatane. Szuka się "następnego nadzoru" - też zabrania - i pozamiatane...
Nie bardzo rozumiem, jak sportowiec! może mówić "nikt nie może nakazać"  🙄 To nawet "pieta w dół" też nie można nakazać? No nic - niech każdy sam sobie "marchewkę skrobie" - tzn wyciąga wnioski o jakości usług trenera.
Sory za OT. Brak kasku może bym przebolała w milczeniu, ale ten okser - no jest nie fair na etapie "wprowadzenia w poważniejszy trening". Nie strzępię klawiatury, żeby sobie komuś podokuczać - po prostu te obrazki wskazują, że źle się dzieje, nawet jeśli (na razie) nic na to nie wskazuje (poza obrazkami). Czyli - dobro zainteresowanych mam na uwadze  🤔

Już nie OT. Nie wiecie, jakie warunki zapowiadają się w ŁKJ? Podłoże, parkury, organizacja? Bo może od nas, czy z okolic ktoś by się przymierzył, fajnie by było coś więcej wiedzieć, niż w propozycjach (dawno "na Łódź" nikt nie jeździł, chociaż w miarę blisko).
kermit   Horses horses everywhere ..
31 maja 2011 08:03
Halo - ale masz jakiś sentyment do Łodzi czy do ŁKJ-u akurat ? To nie jest przecież jakiś świetny ośrodek. Pierwsze słyszę żeby ktoś z poza regionu specjalnie się wybierał na zawody. Podłoże tam nigdy nie spełniało oczekiwań mojego trenera i nigdy tam nie startowaliśmy. Myślę, że to nie tylko moja opinia bo patrząc po wynikach tamtejszych zawodów nie widziałam tam nigdy oblężenia.
No ale wiadomo, czasami fajnie jest startować u obcych  😀
nam szkoda koni  bylo na podloze-jedyne moje epizody tam to odznaki,ale nie obylo sie na podlozu bez wypadku-zrolowalam sie z koniem wpadajac w jakis dolek,szczerze  nie polecam...szkoda nerwow i konskich nog
Ha! czyli z podłożem nic się nie zmieniło 🙁 Dzięki za info  :kwiatek: (zaraz tam - z poza regionu - rzut beretem od Kutna  😀, opcją jest wyjazd drobne... 150 km  🙁, i chyba na tym stanie)
31 maja 2011 09:58
w łkjcie startowałam raz - złamałam się bo nic innego akurat nie było. nigdy więcej! szkoda koni 😉
STAJNIA  RYDZYNY  k.Pabianic

Propozycje

Towarzyskie Zawody w Skokach przez Przeszkody
RYDZYNY 2011

18 czerwca 2011 r.

1. Organizator : Stajnia Rydzyny 90
2. Termin : 18 czerwca 2011 r.
3. Miejsce : Stajnia Rydzyny
4. Zebranie techniczne                18.06.2011r. od godz. 10.30
5. Uczestnicy : Kluby i zawodnicy zrzeszeni oraz nie posiadający licencji

6. Osoby oficjalne :

Sędzia Główny - Paweł Triemer
Sędzia - Jolanta Fajndt

Gospodarz Toru - Dariusz Wieczorek
Biuro Zawodów - Paweł Karpiński

7. Program zawodów :

12.06.2010 r. początek godz. 12.00

konkurs nr 1 kl. LL mini - dokładności bez rozgrywki art.238 1.1
konkurs nr 2 kl. LL - dokładności bez rozgrywki art.238.1.1
konkurs nr 3 kl. L - dokładności bez rozgrywki art.238.1.1
konkurs nr 4 kl. P - dokładności bez rozgrywki art.238.1.1

konkurs nr 4 zostanie rozegrany przy minimum 3 zgłoszonych parach

konkurs LL mini wysokość przeszkód do 60 cm
konkurs LL wysokość przeszkód do 90 cm
konkurs L wysokość przeszkód do 100 cm
konkurs P wysokość przeszkód do 110 cm

8. Dokumentacja :

Klubów, zawodników i koni bez ograniczeń

9. Opłaty :

Opłata organizacyjna - 30 zł od konia za dzień
Opłaty za starty należy wnieść najpóźniej na godzinę przed startem.

10. Organizator zapewnia flots dla koni.

11. Zgłoszenia:

Termin zgłoszeń  do - 15.06.2011r.
tel: 501005900 e-mail: dariusz.wieczorek@patro.pl

12. Organizator nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wypadki i zdarzenia losowe podczas zawodów.

Zaleca się uczestnikom ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków
i odpowiedzialności cywilnej na czas trwania zawodów
nie ma to jak dobrze dobrana para sędziowska...
Naciau masz jakieś zdjęcia hali?
Czy ktoś z Was może wie gdzie można kupić  książeczkę sportową ?
MagBan93   Hennowata rudość :]
09 czerwca 2011 21:02
Mam chyba dość trudne pytanie  😉
Czy oprócz stajni Lemańskiego w Strykowie jest jeszcze gdzieś w pobliżu stajnia, do której można by wstawić konia na noc lub dwie w trakcie rajdu?
Konkretnie chodzi mi o okolice Swędowa (Swędów po jednej stronie torów, Jantar po drugiej stronie, kawałeczek dalej). Może to być mała stajnia z boksami. A orientuje się ktoś może w dostępności boksów w Jantarze i cenach za dzień?
:kwiatek:  🤔
nie wiem ktrędy będziesz jechać, ale kawałek w strone głowna, tuż za strykowem jets stajnia, tez po prawej stronie. i chyba po tej samej stronie torów, na www.wsiodle.lodz.pl znajdziesz ta stajnie.
Jeśli chodzi o stajnie Smolis... Tak na zime sporo osób odeszło, niektórzy wrócili a na innych miejsce przyszli kolejni więc stajnia znów odżyła... Mamy tyle szczęścia,że trafiaja do nas bardzo sympatyczne osoby więc klimat jest. Jeśli chodzi o hale to zawsze jakieś problemy były,ale jest możliwość hali namiotowej (już nie namiotu cyrkowego tylko hali przeznaczonej do jazdy konnej) ..W ciągu kilku dni powinno być wiadomo czy będzie w najbliższym czasie czy nie. Akurat ten temat jest ruchomy. Stajnia się rozwija, na miejscu 24h jest instruktorka... Rozwija się też rekreacja, konie cieszą się dużym zainteresowaniem i póki co klienci wychodzą zadowoleni. JUż niedługo na miejscu i w cenie pensjonatu będzie kowal. Ciągle przychodzą nowe konie... mysle,że wszystko wyjdzie na prosto bo jest to piękny ośrodek. Dużym plusem było zatrudnienie jednego porządnego człowieczka,który dba codziennie o czystość w stajni. Leon kocha konie,codziennie wybierane jest z boksów. Teraz większość ścielona jest trocinami. Mamy 10h stajni plus wiele terenów dzierżawionych pod pastwiska,więc zielonki konie mają pod dostatkiem. Obecnie największe stadko biega na 4hektarach trawki 🙂 Dużo stałych klientów jest,więc ekipa terenowa również się znajdzie : )
A ile w Smolisie kosztuje pensjonat?
Pensjonat koszuje 550 pln
Ale ta stajnia... jest po prostu cudowna :-)
hehehe wszystko zależy od subiektywnej definicji "cudowności"  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się