Olsztyńscy voltowicze

ale pogoada az zyc sie chce
blackmare   ,,Pracuj nad sobą a z koniem się baw"
26 kwietnia 2011 17:28
oj tak, ostatnio pogoda nas rozpieszcza.  😀
Oby tylko nie przestawała 🙇

I widzę że Parol chodzi coraz fajniej. super.  🏇
nie jestem z Olsztyna ale może ktoś z Was jeździ w stajni gdzie stoi kara klaczka z gwiazdką, nazywa się Jura, jest prywatna, ma 6 lat.
Jak coś to PW  :kwiatek:
kochajacagalop   I belive in nothing.
27 kwietnia 2011 10:27
blackmare
byłaś ostatnio we Wrzesinie? Pan T. mówił coś o zawodach?
blackmare   ,,Pracuj nad sobą a z koniem się baw"
27 kwietnia 2011 17:53
kochajacagalop miałam być we wtorek, ale jestem trochę podziębiona i mnie nie puścili.  🤬
Będę na pewno w ten weekend.

A o jakich zawodach miał mówić?  😀
27 kwietnia 2011 18:19
kochajacagalop miałam być we wtorek, ale jestem trochę podziębiona i mnie nie puścili.  🤬
Będę na pewno w ten weekend.

A o jakich zawodach miał mówić?  😀

No ja jestem w sobotę na 11 i na niedzielę chcę się też umówić. No zazwyczaj co roku były zawody uj u nich i właśnie chcę się zapytać czy będą i kto może brać udział.
Ujeżdżenie czy skoki ?
No ja jestem w sobotę na 11 i na niedzielę chcę się też umówić. No zazwyczaj co roku były zawody uj u nich i właśnie chcę się zapytać czy będą i kto może brać udział.

uj oznacza ujeżdżenie...
27 kwietnia 2011 21:58
ujeżdżenie, tylko nie wiem czy będę otwarte dla osób,które nie jeżdżą we wrzesinie. Muszę się spytać czy będą wgl. organizowane w tym roku.
pochwalę się dzisiejszym Larym  🏇 i zgadzam się z parolową, taka pogoda, że aż żyć się chce!  💃

Ircia   Olsztyn Różnowo
30 kwietnia 2011 19:33
Moje maleństwo ! urodziło się dziś w nocy i ma na imię IMPULS  :kwiatek:
Ircia jeszcze raz wielkie gratulacje Impuls jest tfu tfu superowy  😍
sillke Lary pod Tobą ślicznie wygląda mój dzieciaczek  😜
Silke super zdjęcia, bardzo ładnie się prezentujecie  😀
Ircia wielkie gratulacje 🙂 słodki jest.

To ja powiem wam, że zawiźliśmy dziś konie do źrebaczówki i troszkę pojeździliśmy po tym crosie i boję się nie samowicie  🙇  i tak nawet na cud nie liczę, że ukończymy parkur, bo jest straszny hehe. Są mega trudne przeszkody jak na mój i grypsia pierwszy cross. Wszystko jest pod górkę lub z górki np. skok w dół (bankiet) i stacjonata z drzewa albo okser brrr, ale jakoś to będzie oby było miło i wesoło. Jedziemy jutro mini LL cross, a potem klasa wyżej i to będzie do metra cross czyli LL/L 🙂

moneta ostro ! 😲
moneta, dzięki. nieeeźle! btw. to na warm- maz jest jakiś cross?  😂 powodzenia jutro życzę! i daj znać jak wam poszło  😅
Silke sama nawet nie wiem hehe, jutro wieczorkiem zdam relację i nie dziękuje 😀 ale nie liczyć na cuda ;D
Zielona33 jak ja to zobaczyłam to miałam oczy jak pięcio złotówki hehe

No to ja się dopiszę do słów Monety, przed każdymi zawodami mam stres, normalka u mnie, ale przed tymi mam lęk, pierwszy raz, po dzisiejszym dniu zaczynam wątpic hehe
będę wniebowzięta jak skoczymy chociaż połowę przeszkód, na zdjęciach naprawdę nie wydają się straszne, ale jadąc z koniem, który pode mną wszystko skacze i zawsze byłam tego pewna, nagle pojawia się jakieś wątpienie, jedziesz na przeszkodę i już z odległości 5 foule czujesz , że kon Ci tego nie chce skoczyc,  tu nie ma zrzutek, tu są wyłamania, rany na co ja się piszę hehehe

Niby zwykłe drzewka i naturalne przeszkody, a jednak te stacjonatki i okserki 120 cm okazują się pikusiem przy tym...

I tu najstraszniejsze - bankiet, zaledwie 50 cm ale to jest beeee

dziś też był pierwszy "teren" mojego młodszego syna  🏇
dzień pełen wrażeń  😀
ps. ciekawe kiedy moji synowie będą skakać takie przeszkody  🤔
monetka frytkens dacie rade czekamy na relacje o jak kazdy piekne zdjatka dodaje
to wstawię jeszcze pracę mojego starszego syna
stój i zebranie 🙂
i pierwszy spacer w terenie
zielona slicznie dobrze ze latorosl tez jezdzi mojej niestety sie znudzilo
parolowa mam 2 synów i mam cichą nadzieję, że któryś będzie jeździł.... ale marzenia rodziców nie zawsze są marzeniami dzieci  🙁
ja musiałam pracować aby jeździć a mój syn wczoraj, że chce nagrodę odemnie bo tak ładnie jeżdźił  😲 😤
zielona hehe cwanego masz syna ;d
w sumie dla mnie samo przebywanie w stajni z przyjaciolmi i konmi jest nagroda ;d
uszatkowa   Insta: kingaielif
02 maja 2011 15:27
laga niestety nie znam takiego konia 😉
zielona, może to jest sposób. Powiedz mu, że następna jazda będzie jak coś zrobi, posprząta coś np. niech jazda będzie nagrodą, a nie pragnieniem rodzica 🙂 wtedy się docenia każdą minutę z koniem.
uszatkowa   Insta: kingaielif
02 maja 2011 17:07
Kurcze, żeby to moja mama namawiała mnie na konie, a anie wręcz przeciwnie  🙄. Mieć rodzica z tą samą pasją to jest coś  😉
właśnie nie bardzo. Przede wszystkim jest poczucie oceniania umiejętności. Dziecko uczące rodzica tak, na odwrót: masakra. Tak jest z każdą pasją, śpiewanie, malowanie, tańczenie i jazda konna. Tym bardziej jak rodzic celuje wyżej niż rekreacja do lasu.
hehz wlasnie mooja cora tak bardzo chciala konia a teraz juz hehz szkoda slow laska ze pojedzie do miska ale nic ja jestem w parolu mega zakochana i skoro marta nie chce to jest moj tlyko moj
parolowa i tak trzymaj !
ja biorę chłopców jak chcą , jak nie to mam przynajmniej czas tylko dla siebie z koniem ale szkoda mi, że dzieci inaczej to traktują ...
dziś zaczełam z Larym trening zadu 🙂
moneta, Frytkens - jak poszly zawody ? ale moim zdaniem troche przesadzacie i dramatyzujecie 😉 Przeciez takie przeszkodki sa mega niskie, a przeszkody naturalne, zabudowane konie duzo bardziej respektuja, niz zwykle parkurowe dragi. Poza tym to przeciez normalne, ze jak jezdziec sie boi i waha, to kon to wyczuwa i zaczyna sie "czaic" lub odmawia skoku. Nigdy nie skakalyscie przez zadne drzewa galopujac po lesie ? Dla mnie to wlasnie najlepsza zabawa 🙂 A takie przeszkody, jak byly w zrebaczowce to raczej sa do przegalopowania, niz skakania 😉 Owszem, tam juz nie ma zrzutek, zamiast tego sa wywrotki, ale nie na takich wysokosciach ! 😉 Na takiej przeszkodzie kon sie wybroni, zamiast poleciec na pysk. Poza tym nawet, gdyby sie zdjal za wczesnie to i tak doleci. Nie ma co dramatyzowac  😎

a dla fanow You can dance  😎 wczorajszy Sopot :
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się