Ochraniacze

Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
08 marca 2011 19:16
Nie wiem czy chodzi Ci o ochraniacze tego typu, ale tu masz założone prawidłowo 😉

Cobrinha Róznią się w szerokości, MXW-MEDIUM EXTRA WIDE czyli M szerszy od standardu.
hh(hand high)- one hand equals four inches (10.16 cm)

Jeśli Twoj koń mieści sie miedzy  144cm a 153cm w kłębie i ma "mocną" nogę te powinny być dobre. Chociaż tam pisze Cob/Full wiec na wieksze konie powinny być ok.
Raczej nie znajdziesz nigdzie tego wymiaru.
Może zadzwoń do sklepu w którym je mają i poproś żeby Ci zmierzyli.
Pauli , tak chodzi o te mają taki jakby brzuszek w jedną stronę wysunięty bardziej  no i tu widzę że jest w stronę ogona.. więc miałam dobrze ..można się w nich pomylić ..a już mi nagadano że powinny być odwrotnie tak jak noga się układa..oj ciężko to wytłumaczyć bez konia ;-) 🥂

dzięki
ma ktos lamicelle air system? chodzi mi o wysokosc i obwod full :P

wysokość:
przody-24cm
tył-16cm
Napisałam bezpośrednio do producenta WW Double Lock z zapytaniem o ten rozmiar MXW...
może komuś się przyda, oto fragment maila:
The Medium Extra Wide (MXW) is suitable for horses between about 14.2hh and 15.1hh. It is 13inches wide.
Severus   Sink your teeth into my FLESH
11 marca 2011 08:12
Pauli , tak chodzi o te mają taki jakby brzuszek w jedną stronę wysunięty bardziej  no i tu widzę że jest w stronę ogona.. więc miałam dobrze ..można się w nich pomylić ..a już mi nagadano że powinny być odwrotnie tak jak noga się układa..oj ciężko to wytłumaczyć bez konia ;-) 🥂

dzięki

rzepy mają być do tyłu, tradycyjnie 😉 I po problemie
Ochraniacze skokowe York Cristal  L - jaki mają obwód i długość, zarówno tyły jak i przody ?
Moze zadam bardzo laickie pytanie, ale ... czemu sluza takie ochraniacze ? "Normalne" ochraniacze nie chronia pecin, sa to urazy chyba raczej rzadkie ?
http://pasi-konik.pl/pl,product,2564142,woof,wear,ochraniacze,na,peciny.html
A ja mam wścieka totalnego na WW Double Lock - właśnie zobaczyłam normalną dziurę w nich. Po prostu przetarły się na dole ochraniacza. Wściek jest dość uzasadniony - te ochraniacze kupiłam w lipcu 2010 - nie wytrzymały nawet roku. Ciekawe po co wydałam 350zł, lepiej mi już Canter Cluby wytrzymały - prawie dwa lata je miałam a teraz jeszcze koleżanka je ciuchra.
epk mi wytrzymaly 4 miesiące, więc nie jest tak źle. Boleje, że te Quanty są tylko fulle ;(
no żartujesz chyba - zawsze mówiło się, że to niezniszczalne ochraniacze... ja ich nawet nie ciuchrałam jakoś specjalnie... owszem często używane, ale do późnej jesieni na zmianę z owijkami itp. nosz kurde... i co ja mam teraz kupić??
ja nic w cenie jaka mnie interesuje niestety nie znajduje, a jak znajduje to nie ma rozmiaru. Także na skoki skorupki, do roboty po płaskim owije
zuz95, bardzo dziekuje. :kwiatek:
Mnie zadziwiły pozytwynie ochraniacze villahorse
darolga   L'amore è cieco
15 marca 2011 14:43
Robię wielkie porządki i szorowanie sprzętu, więc cyknęłam fotkę przy okazji i aż się przeraziłam. Jedni kolekcjonują czapraki, a ja mam chyba zboczenie ochraniaczowe  😡

Góra od lewej: Kentaury na kołeczki, pokochałam je miłością wielką jak tylko otworzyłam paczkę od Dramki :-) niezniszczalne LamiCelle Pro, równie trwałe skórzane Hippici, niestety nie mam do nich futerek. Dół od lewej: Stare, poczciwe Hampy na błotniste lonże, Acavallo na kołeczki, które lubię, ale nie polecam - wyjmowany neopren z czasem przestaje trzymać się ochraniacza i potrafi na jeździe wyjechać i wypaść, brązowe Hampy Pro, Vereduski Pro Lighty i kontaktowe Tattini oraz USG (te są świetne!).
darolga Piękna kolekcja  😍

Ja się zastanawiam czy nie sprzedać eskadrony nougat i villahorse nie zostawić sobie na zawody  🤔 tak mi sie podobaja  🤔wirek:
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
15 marca 2011 15:10
darolga
Brakuje tylko jakichś szpanerskich białych 😉
Na pierwszy rzut villa wydawały się twarde ale dopasowują się nogi konia po ogrzaniu. Niestety fotka nie oodaje uroku  🤔
najlepsza jest mina konia  🤣
Miny do nasza specjalność  🤣

Zastanawiam się jaki ma wpływ działanie magnetyczne w takich ochraniaczach przez tylko ok 45min jazdy..
darolga   L'amore è cieco
16 marca 2011 23:49
Dramka - :kwiatek:  to już jest zboczenie, serio  🤔wirek: jedni kupują masę czapraków, a ja kocham mieć dużo ochraniaczy i derek  😵  Fajne te Villa Horsy! Myślałam, że gorzej leżą, a tu niespodzianka. Bardzo mi się podobają! (tak, mina konia - bezcenna  😁 )

Pauli - haha, no i uruchomiłaś we mnie znowu zakupoholizm! Ale skorupki białe? Fuuuj, nie. Więc przez Ciebie uwidziałam sobie białe WW!  🤬  jaaaa cieeeee, będzie mu ślicznie  😍
kujka   new better life mode: on
16 marca 2011 23:53
darolga, nawet nie wspominaj o bialych WW... chodza za mna od pol roku... co gorsza poczciwe 2,5 roczne lamicelle zaczynaja powoli byc malo wygledne... wiec nie mow mi teraz nawet o WW!!!
kujka, nie kupuj białych WW, kup Horze białe, o wiele tańsze (para 30zł), są super, zapytaj Milusi
ja też się na nie czaje, ale na razie siodełko
każdy kto myśli o białych WW patrz parę postów wyżej - nigdy już nie kupię tych ochraniaczy - roku nie wytrzymały...
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
17 marca 2011 07:42
Ja ma czarne WW i padły po roku  🙄, poodrywaly sie rzepy, porobily dziury na dole-masakra za taka cene.Białe mam od wakacji, ale zakladane rzadko wiec zyją jeszcze, ale po kilku praniach neopren jest szary  🤔 😤
Mam tez te horze za 30 zl para, czarne i biale-ciutram je cała zime, w blocie, sniegu i na kilku koniach i zyja.I nawet gdyby mialy byc na kilka miesiecy to warto 🙂
Biorąc pod uwagę jak to wszyscy zawsze zachwalali WW to albo niektórzy używają raz w tygodniu albo po prostu stare partie były lepsze. Generalnie to jestem zła, bo wszystko rozumiem, ale nie będę wydawać co kilka miesięcy po 400 niemalże złotych polskich na ochraniacze. Trochę mnie teraz te z Hooksa kuszą, ale przyznam, że boję się znowu wywalić tyle kasy na kilka miesięcy. Idę jeszcze te Horze oglądać
epk, ja te Horze kupiłam, ale czarne. Niby zwykłe, ale porządne i tanie  🙂 Kasztanowi fundnę białe na 4 nogi, a co  😉
Mnie tylko przeraża to futerko tam, boję się, że będzie usyfione w piasku ciągle.
za mną chodziły właśnie białe WW dłuugo ale postanowiłam najpierw kupić białe Horze te za 30zł i jestem zadowolona (byłabym nawet jakby się po pół roku zniszczyły). w dodatku świetnie się  je pierze ręcznie. darolga jeśli chcesz to dam Ci wymacać 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się