Tak, tak jasne ze naturalne, wzorowane na zdjęciu Mattesa więc można powiedzieć że niby mattes:P Fajnie wyszło, dziś mierzylam, niestety miałam tylko popręg 50cm a to jest zrobione na dułuższe 65 ale zawsze cos 🙂 Dzięki
musiałam się cofnąć i posprawdzać, oczywiście okazała się nie być polarówką, mówiłam o tej: http://re-volta.pl/galeria/img/30567 ale tak naprawde każda jest świetna 🤣.
Mam pytanie :kwiatek:. Jestem w trakcie szycia czaprak. Mój pierwszy czaprak i zetknięcie z maszyną. Czy jak połączę dwie połówki taśmą nośną od góry i od dołu to koń może się od tego obetrzeć 😡?
basia16816 złóż dwie połówki czapraka wewnętrzem do wewnątrz i przeszyl po grzbiecie, a tasma nosna przeszyj tylko od góy (na zewnątrz)
Co do odległosci owijek to ja teraz zrobilam na 5cm z rzepem (20cm) wstajacym poza owijke (nie konczy sie z koncem polaru), bralam wymiar z skelpowych, ale jeszcze nie byly mierzone.
mam pytanie czy ktos z was robil samodzielnie dwukolke (dokart)? potrzebuje wymiary dyszelkow (chołobli) dlugosc, szerokosc. Dlugosc dyszli to dlugosc konia + zapas? o szerokosci to juz wiem. I najlepiej podejrzewam, ze z alminium szkielet... Z gory dzieki.
ivett ta dera jeansowa jest super, ale ja bym te czarne pasy zastąpiła pasami w kolorze lamówki(brąz). Już widzę do tego ochraniacze transportowe, cudo!!!! 😜