DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Tak, tak jasne ze naturalne, wzorowane na zdjęciu Mattesa więc można powiedzieć że niby mattes:P
Fajnie wyszło, dziś mierzylam, niestety miałam tylko popręg 50cm a to jest zrobione na dułuższe 65 ale zawsze cos 🙂
Dzięki

nowa dera mojej panny

i 2 derki forumowej Pooh

milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
05 marca 2011 15:10
ivett-świetne, a ten beż na derce Twojej panny jest obłedny  😜
Chyba zaczynam potrzebować kolejną derkę  😁 🤬
tak się właśnie zastanawiam, czy ten beż nie zlewa się za bardzo z koniem
ivett no co Ty? Jest super, ja czekam na polarówkę co masz w planach zrobić granat+limonka 😁
za polarówkę wezmę się w przyszłym tygodniu 🙂
ivett super ten krój z "falą" na boku, ta polarówka zielonkawa którą niedawno wrzucałaś - chyba najładniejsza  😉
ta z huskim na fotce?
musiałam się cofnąć i posprawdzać, oczywiście okazała się nie być polarówką, mówiłam o tej:
http://re-volta.pl/galeria/img/30567  ale tak naprawde każda jest świetna  🤣.
Dzięki 🙂

ta nawet pod spodem nie ma polaru 🙂

Mam pytanie :kwiatek:. Jestem w trakcie szycia czaprak. Mój pierwszy czaprak i zetknięcie  z maszyną. Czy jak połączę dwie połówki taśmą nośną od góry i od dołu to koń może się od tego obetrzeć 😡?
Witam, czy jakaś dobra duszyczka mogłaby mi zmierzyć długość tej linki w czambonie skórzanym...

Ponawiam pytanie Kaszuni, czy jakiś dobry człowiek mógłby zmierzyć linkę w czambonie i podać jej wymiary?
Wyszukiwarka nie wypluła, a dużo tu stron: jaka powinna byc odległość między rzepami w owijkach?
basia16816  złóż dwie połówki czapraka wewnętrzem do wewnątrz i przeszyl po grzbiecie, a tasma nosna przeszyj tylko od góy (na zewnątrz)

Co do odległosci owijek to ja teraz zrobilam na 5cm z rzepem (20cm) wstajacym poza owijke (nie konczy sie z koncem polaru), bralam wymiar z skelpowych, ale jeszcze nie byly mierzone.
Kastorkowa   Szałas na hałas
07 marca 2011 20:08
zrobiłam wczoraj prezenterke zieloną z podwójnie złożonego skaju
myślicie że wytrzyma?
Chciałam się pochwalić jeszcze jednym moim tworem- derka jeansowa

ivett jesteś mistrzem! super jest  😍
mam pytanie czy ktos z was robil samodzielnie dwukolke (dokart)?  potrzebuje wymiary dyszelkow (chołobli) dlugosc, szerokosc.
Dlugosc dyszli to dlugosc konia + zapas? o szerokosci to juz wiem.
I najlepiej podejrzewam, ze z alminium szkielet...
Z gory dzieki.
ivett ta dera jeansowa jest super, ale ja bym te czarne pasy zastąpiła pasami w kolorze lamówki(brąz). Już widzę do tego ochraniacze transportowe, cudo!!!!  😜
lamówka jest czarna z pomarańczowym paskiem 🙂 więc czarne pasy na żywo pasują 🙂

Na fotkach często trudno oddać faktyczny kolor
O widzisz u mnie jak byk widzę taki lekki brązik. Możesz dodawać jeszcze foty na zbliżeniu np. samej lamówki 😉
to jest ta sama lamówka co tu:

lepiej widać?
O teraz jest lepiej! Wygląda pięknie, a kantar dopełnia całości 😜
cieciorka   kocioł bałkański
11 marca 2011 12:42
ivett, w jeansowej brakuje kieszonki 😉
🙂
a w którym miejscu miałaby być :> ?
Moon   #kulistyzajebisty
11 marca 2011 12:49
Jak to gdzie? - Na "dupci" 😉
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
11 marca 2011 12:50
a kondonierka?😉
cieciorka   kocioł bałkański
11 marca 2011 13:09
pewnie że na pupie 🙂
ivett zrób mi taką jeansową  😍 💘
ivett bajka ta z beżem ! I teraz mam zagwozdkę, która przeciwdeszczówka jest nam koniecznie potrzebna 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się