Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

efka nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi  😁

a tak swoją droga gratuluje nowego konia i życzę udanej pracy  😀
wątek zamknięty
Wiwiana   szaman fanatyk
02 marca 2011 10:35
Siwa zęby ma regularnie sprawdzane, więc nie w zębach rzecz.
Prawda też, że wcześniej kontaktu od niej nie wymagałam, więc jak Caro wsiadła i wzięła sprawy w swoje ręce to był mega foch i skandal.
Potem kobyle przeszło i o ile na następnych jazdach proponowane wygięcie nadal nie spotykało się ze zbyt entuzjastycznym przyjęciem, to już takich odpałów nie wykonywała.
wątek zamknięty
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
02 marca 2011 10:37
efka nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi  😁

a tak swoją droga gratuluje nowego konia i życzę udanej pracy  😀

no nie wiem właśnie 🙂 póki co nie było focha bo nie była jeżdżona po przerwie jeszcze, więc to jest rozpatrywanie hipotetycznej sytuacji bez sensu chyba trochę.

za gratulacje dziękuję choć chyba nie ma czego gratulować na razie jesteśmy na okresie próbnym tak naprawdę 😉
wątek zamknięty
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
02 marca 2011 15:14
Witam rekreantów.W ogóle w dziale końskim rzadko goszczę,więc nie jestem na bieżąco,po prostu brak specjalnie czasu,aby zagłębiać się w dział,w któym postów przybywa w tempie błyskawicznym 😉
Pozwole się przypomnieć z moją kucynką,filmik z października-na początku wygłupy i pod koniec już również,także prosze o przyrmrużenie oka,filmik z grudnia bodajże,na którym w połowie również musiałam zacząć się wygłupiać,ale one nie do oceny,a do pooglądania 😉 Ponadto kilka zdjęc z wczoraj,jazda była kiepska,nawet bardzo,podobnie jak poniedziałkowa,może zmiana pogody i ucięcie ilości treściwej tak działa na Napara,ale mam nadzieje,ze niedługo wróci do swoich.

Najśmieszniejsze jest to,że na tych zdjęciach koń wygląda jakby za każdym cyknięciem miał inne proporcje 😁
wątek zamknięty
Fantazja wow, jaki komplement dla nas, dziękujemy!  :kwiatek:
incognito kucynka w każdych proporcjach dobrze wygląda 🙂

My dzisiaj z Muskatem mieliśmy ciężką przeprawę... Wiem, że aż głupio to brzmi, ale w narożniku ujeżdżalni zaatakował nas łabędź z pobliskiej rzeczki (!), musiałam go normalnie batem przepłoszyć z powrotem do wody... I mój koń ma awersję do tego miejsca, no  😵
wątek zamknięty
Witamy z panem J  wszystkich Rekreantów 🙂

😉
wątek zamknięty
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
02 marca 2011 17:12
panijantarowa, faaajnie konisko 😀
wątek zamknięty
xxmalinaxx, u was w Bałtowie to zwierzątka zawsze dostarczały rozrywki 😉 Ja nigdy nie zapomnę akcji z pawiem !! 😀
wątek zamknięty
panijantarowa świetny konik 🙂
croopie akcja z pawiem to jeszcze nic, Ty nie widziałaś, do czego zdolne są kucyki ze Zwierzyńca, jak zwieją i dookoła naszej stajni latają  🤔
wątek zamknięty
xxmalinaxx, i bardzo się cieszę że tego nie widziałam, myślę że Alli też się cieszy 😁 Dobrze, że na zawodach oszczędzają takich atrakcji, wystarczy paw... 😉
wątek zamknięty
Brzask   kucyk,kucyk...a to kawał s.........
02 marca 2011 20:03
xxmalinaxx,dziękujemy.  :kwiatek:

Fantazja
, ja róznicy nie widzę żadnej ale wiem z robotą raczej stoimy w miejscu.  🙄

Czy jest jeszcze jakis koń w polsce oprócz mojego mamuta który jeszcze nie zaczął linieć, wszystkie linieją na potęge a rudy nawet 1 włosa nie ma zamiaru zgubić, a przyjdzie kwiecien 20stopni a ten w zimowym futerku.  😫 
wątek zamknięty
Czy jest jeszcze jakis koń w polsce oprócz mojego mamuta który jeszcze nie zaczął linieć, wszystkie linieją na potęge a rudy nawet 1 włosa nie ma zamiaru zgubić, a przyjdzie kwiecien 20stopni a ten w zimowym futerku.

Jest mój hucuł

fot. zrobiona 1.czerwca 2010 r. gdzie ma jeszcze częściowo zimową sierść

dlatego w tym roku został ogolony 🏇
wątek zamknięty
Brzask   kucyk,kucyk...a to kawał s.........
02 marca 2011 20:36
Ej.... Ale moj koń jest szlachetny  😵 , u nas największy problem tego jest taki ze on się w zimówce od razu przegrzewa i ma problemy z oddychaniem przy II fazie COPD to mało przyjemna sprawa więc chyba marzec przeżyje a jak wrócę(27.03) to go ogolę bo nie widzę lepszego wyjścia zeby mu ulżyć  🙄 , każdej wiosny muszę schładzać go z węża i okładać mokrymi ręcznikami, nie mam lepszego pomysłu.
wątek zamknięty
xxmalinaxx, więc będę domagała się więcej Waszych zdjęć
Brzask, a mi się wydaje że jednak przytył, albo to ta zimowa sierść
panijantarowa, piękna z Was para, Twój koń przypomina mi konia z mojej stajni
wątek zamknięty
MoniaA- Z Bałtowa jesteśmy 🙂 Razem z xxmalinaxx przyjaźnimy się 😀
A teraz fotka pyknięta właśnie przez malinkę [img][/img]z mojej ostatniej jazdy 😀
Pooowoli się szykujemy do zawodów w Lublinie 😀
Nasze pierwsze halówki 😀
wątek zamknięty
Wpadam tylko na chwilę zakomunikowac każdemu kto się nawinie, że chyba powoli zaczynamy wychodzić na prostą 😅. Dziś nie dość, że nic nie grzało to prawie cały nadmiar płynu w stawie kopytowym gdzies się przez noc ulotnił 💃 💃 

Ciekawe co będzie jutro
wątek zamknięty
archeo, świetna wiadomość !!!! Jeej wreszcie coraz mniej tych kulawych...

Trzymajcie kciuki, jutro Alli ma konsultacje doktora - będzie badał dotąd, aż stwierdzi że wracamy do pracy !!!!
wątek zamknięty
archeo trzymam kciuki żeby konikowi się juz na dobre polepszyło 🙂
Ech , coś ostatnio dużo tych ,po- zimowych kontuzji ' ....
wątek zamknięty
Lov   all my life is changin' every day.
02 marca 2011 22:38
archeo, trzymamy kciuki, żeby już do końca było lepiej! 😉

efka, spóźnione gratulacje! 😉 jak wam robota idzie?
wątek zamknięty
archeo, jeee, kapeć i kciuki działają 😀
wątek zamknięty
Brzask, ale to nie ma wiekszego znaczenia...
wątek zamknięty
Dzięki. Kciuki na pewno się jeszcze przydadzą, choć chłopak czuje się zdecydowanie lepiej- wczoraj próbował zostawić mnie znienacka na bandzie 😀

I przy okazaji okazało się, że na mojego nie pracującego od 5 miesięcy konia siodło zrobiło się najprawdopodobnie za wąskie  😵
wątek zamknięty
Archeo suoer wieści!
Efka gratuluję dzierżawy 🙂 No i szybkiego wdrożenia do pracy życzę!
Panijantarowa Śliczne konisko! Wrzucaj częsciej 😉

Ja też mam dobre wieści... Jak wszystko pójdzie dobrze, to jest duuuża szansa, że na dniach zaczynamy treningi 💃 Także trzymać kciuki  😀
wątek zamknięty
03 marca 2011 08:54
Archeo suoer wieści!
Efka gratuluję dzierżawy 🙂 No i szybkiego wdrożenia do pracy życzę!
Panijantarowa Śliczne konisko! Wrzucaj częsciej 😉

Ja też mam dobre wieści... Jak wszystko pójdzie dobrze, to jest duuuża szansa, że na dniach zaczynamy treningi 💃 Także trzymać kciuki  😀

Ha! A ja będę u Was chyba w sobotę  😎 po drodze z Aro 😉

Lov, dzięki 🙂 mam nadzieję że się szybko wdrożymy w robotę normalną  🙂
wątek zamknięty
Wiem 😎 Jak jakimś cudem nie będę musiała być w pracy to może się nawet zobaczymy 😉
wątek zamknięty
03 marca 2011 09:04
O! Superos 🙂

Dawno Was na żywca nie widziałam 🙂😉)
wątek zamknięty
Gillian   four letter word
03 marca 2011 09:20
Brzask, jeden z naszych emerytów rencistów przypomina sobie o linieniu późno w czerwcu 🙂
wątek zamknięty
Ale tu akurat nie ma czego żałować 😉 Niestety zrobiłyśmy jakieś 5 kroków w tył i teraz powolutku czołgamy się do przodu.
wątek zamknięty
03 marca 2011 09:27
kujki nie ma online nie ma a ja mam dziś dla niej newsa dzięki któremu od startów się już nie wykręci w sezonie :P

zła ciocia zła!!!
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
03 marca 2011 09:31
efka-co wykombinowałaś? 🤣 No i bardzo dobrze, ze sie nie wykreci od startow  😀iabeł:
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.