aż wierzyć mi się nie chce że są siodła ujeżdżeniowe pod którymi dobrze te Anky leżą. Zakładając ze nie kładziemy czapraka na kłębie tylko robimy "dzióbek".
wątek zamknięty
xxagaxx, teraz to pewnie tylko na kucykach 😁
wątek zamknięty
albo pod małymi siodłami 😀 jak moje 😉
wątek zamknięty
[quote author=_kate link=topic=41891.msg902780#msg902780 date=1297967518]
albo pod małymi siodłami 😀 jak moje 😉
[/quote]
Toć byś musiała mieć tybinkę długości mojej skokówki 😵 😵 Nie no kurde chyba troche przesadzili ;/;/
wątek zamknięty
croopie daj zdjęcie z boku 😉 i bez siebie 😀😀
wątek zamknięty
podejrzewam, że pod moim by też tak wyglądało. Mam króciutkie tybinki
wątek zamknięty
croopie, ale mimo wszystko jednak ta Anka wygląda jakby trochę naciągnięta przy tybince...
wątek zamknięty
yhhh nie mam takiego samego.
Moze tu lepiej widać:
https://lh4.googleusercontent.com/[/img]
Siodło to Diamant 16,5, z dłuugą tybinką 🙂
edit. Livia, nie, ja nie naciągam czapraków żeby dobrze leżały :p nie bawię sie w takie rzeczy 🙂
wątek zamknięty
croopie no jak dla nie jest i tak na styk 😉 A czy masz położony na kłębie czy lekko podniesiony??
wątek zamknięty
croopie, wiem że nie :kwiatek: Po prostu mi to tak wygląda 😉
wątek zamknięty
xxagaxx, zawsze lekko podnoszę, zresztą nowe anky są profilowane, więc nie ma potrzeby robić takiego dużego dziuba jak w starych 🙂
Kiedyś wstawiałam porównanie dwóch anek, jest u mnie w galerii jak ktoś chce sobie przypomnieć - to różnica 2 cm, nie dramatyzujmy, nie jest tak tragicznie 🙂
wątek zamknięty
croopie i właśnie stare Anky to był dobry krój 😉 Pasowały i pod mniejsze i pod większe siodła. Pod moje były i tak za małe. Ale dało się to przetrwać. A teraz to jest po prostu masakra ;/;/
wątek zamknięty
Zgadzam się, moja grey jest nie do zabicia i z prania na pranie wygląda na coraz nowszą 🙂
Ale na nowe - póki mieszczą mi się pod siodła - nie będę narzekać, bo kolory są dla mnie po prostu boskie 🙂 W nowej kolekcji już upatrzyłam sobie dwa cudeńka, które prędzej czy później trafią w moje rączki 🙂
wątek zamknięty
Posiadacze nowych Anek - czy jakość (zachowanie po praniu) też się zmieniło na gorsze? Bo przyznam że to co zrobili z krojem to zbrodnia 🙄
wątek zamknięty
kodusiowata, jeśli chodzi o pranie, nowy materiał jest sztywniejszy, przez co trudniej dopiera się w małych pralkach. Ale poza tym, śmię twierdzić, że do tego nowego brud mniej przywiera i łatwiej się czyści. 🙂
wątek zamknięty
zgadzam się z croopie 😉 nowe mają bardziej błyszczący i śliski materiał do którego mniej się "przyczepia" brud
wątek zamknięty
croopie, Nowe sztywniejsze? najsztywniejszy jaki mam to zdecydowanie cobalt. biały i czarna zdecydowanie najbardziej miękkie, reszta: emerald i sand są wg mnie z tego samego materiału, pea lekko sztywniejszy. te akurat mam w domu to mogę pomacać na bieżąco. 😉
xxxagaxxx, mi tak samo dobrze układają się nowa Anka jak i starsze, zarówno pod ujezdzeniowką ( euroriding diamant) jak i skokówką, wszystkie mam DR. fotki są w szmatoholikach.
wątek zamknięty
Dzięki dziewczyny! :kwiatek: To może się skuszę na jakiegoś mista, czy emeralda 😎
wątek zamknięty
Brzask, a owszem, nowe mają traki "twardszy" materiał i ogólnie wydają mi się sztywniejsze 🙂 mam shitake i mist i obie takie są 🙂
wątek zamknięty
może to zależy od egzamplarzu u mój emerald jest bardziej miekki niż pea czy cobalt,
Właśnie czeka na wypranie 🙂
wątek zamknięty
Przyznać się kto zgarnął brillianta lavendera z ogłoszeń! 👀
wątek zamknięty
No ja właśnie też nie 😕 i teraz chcę wiedzieć do kogo trafił 😉
wątek zamknięty
hehe Lavender to śliczny kolor 😀😀 Zwłaszcza brillant 😍 😍
wątek zamknięty
czy podałby mi ktoś wymiary Anki DL?
wątek zamknięty
Aga tak, to prawda 😍 Z jednej strony cieszę się, że go nie kupiłam, bo nie mogę tyle wydawać na szmaty 😡 A z drugiej jestem zła, że nie zdążyłam, bo ten kolor jest mega śliczny 💘
wątek zamknięty
Dziewczyny przepaszam za grzechy 😀iabeł:
wątek zamknięty
czy podałby mi ktoś wymiary Anki DL?
nowe poziomo 65cm x pionowo 53cm
starsze 67cm x 55cm
wątek zamknięty