Miałam stare niemieckie siodło i było za duże na mnie a za małe na konia. Chodził usztywniony przy zagalopowaniu brykał. Kupiłam siodło turystyczne na szersze konie z ławkami jak w westernie. Narazie siedziałam tylko 2 razy ale leży dużo lepiej choć chyba trzeba będzie podogonie zakładać 🙄 Na zdjęciu siedzi na Tofim kolega.
ja mam problem z tym moim bo skokówka mi lata na boki a ujezdzeniówka do przodu a od podogonia się wkurza koń ale pad GRUBY ZAKŁADAMY i jest ok póki co....
Kurde fajne by były jakieś zawody w Polsce Haflingerów 😀iabeł:
ja mam problem z tym moim bo skokówka mi lata na boki a ujezdzeniówka do przodu a od podogonia się wkurza koń ale pad GRUBY ZAKŁADAMY i jest ok póki co....
Kurde fajne by były jakieś zawody w Polsce Haflingerów 😀iabeł:
co ma przesuwanie sie siodla do grubości czapraka?
Może jakieś podchody czy zabawy bo wątpię żeby na ujeżdzenie czy skoki było dużo chętnych. 😁 W Polsce haflingery to raczej koniki rekreacyjne a nie sportowe.
Kortina- też tak sądzę 😉 Zrobić cokolwiek aby była zabawa i dużo haflingerów w jednym miejcu 😍 Zrobilibyśmy potem ognicho albo teren wszyscy razem. Niedaleko mnie jest stajnia sportowa i ma tam fajne warunki do takiej imprezy. jak by byli chętni to może ok lipca ?
Co do imprezy to ja nie wiem czy bym mogła. Nie jestem pełnoletnia 😁
Ja sie ostatnio zastanawiam nad użyciem do mojej haflingerki hackamore.. Może będzie nam sie lepiej jeździło. Bo ostatnio to naszych jazd nie można nazwać jazdami. Co o tym myślicie?
Kiedyś wsiadło moich 2 trenerów na mojego konia i jeden mi dał hackamore...dziwnie mi się na tym jeźdźiło ale nie było wyjśćia bo w ryju na 2 łamanym się zapierał i nie hamował w wyniku czego wwiozł trenera w ściane 😀 😅 a z 2 się tak rozpędził,że myślałam,że wyjedzie z hali bo na zakręcie się nie wyrobią xD
Może jakieś podchody czy zabawy bo wątpię żeby na ujeżdzenie czy skoki było dużo chętnych. 😁 W Polsce haflingery to raczej koniki rekreacyjne a nie sportowe.
Z tymi "haflingerowymi" zawodami fajny pomysł, ale u mnie byłby ten sam problem co u Kortiny, bo ja niepełnoletnia i do pełnoletności jeszcze sporo czasu w moim przypadku . 😉