Haflingery

Przedstawiam wam moją klacz rasy Haflinger
[img]http://www.otofotki.pl/img17/obrazki/fx7977_Kopia DSC05497.JPG[/img]
Takie letnie Nadii.
sakura   Najważniejsze to nie przyzwyczajać się....
31 stycznia 2011 22:03
Moje mordeczki 😉 szkoda,że nie wyszło ładniej bo kantar mi się mega podoba! :}

W takim wątku to ja się pokażę z moim koniskiem  :kwiatek:

Z kolegą - ślazako - oldenburgiem Dudusiem

Pod Siodłem

I Łąkowe, niestety jakoś... -.-
Fajniutki 😀  Pod siodłem jak mój niestety ma plecki w dół i głowa w górze......co nie zmienia faktu, że ładny.
01 lutego 2011 12:18
NIce 🙂

Jakie macie siodła dla swoich Haflingów?
Najlepiej to mi się na niej jeździ na oklep 😉 Bo nie mam dobrze dopasowanego siodła niestety.
Miałam stare niemieckie siodło i było za duże na mnie a za małe na konia. Chodził usztywniony przy zagalopowaniu brykał. Kupiłam siodło turystyczne na szersze konie z ławkami jak w westernie. Narazie siedziałam tylko 2 razy ale leży dużo lepiej choć chyba trzeba będzie podogonie zakładać  🙄
Na zdjęciu siedzi na Tofim  kolega.
Ja na mojego mam skokówkę, idealnie dopasowaną - nie lata na boki, nie ucieka ani do przodu, ani do tyłu. I jest piekielnie wygodna przy tym  😜
01 lutego 2011 18:39
ja mam problem z tym moim bo skokówka mi lata na boki  a ujezdzeniówka do przodu a od podogonia się wkurza koń ale pad GRUBY ZAKŁADAMY i jest ok póki co....

Kurde fajne by były jakieś zawody w Polsce Haflingerów  😀iabeł:
Nom pojechałabym na takie nawet tak o jako widz  😜
No to zorganizujmy tylko gdzie i jakie te zawody? skoki, ujezdzenie? a może poprostu coś nietypowego wymyślcie coś i możemy zbierać chętnych!

Mogłabym się tego podjąć.
Brzask   kucyk,kucyk...a to kawał s.........
01 lutego 2011 19:50
ja mam problem z tym moim bo skokówka mi lata na boki  a ujezdzeniówka do przodu a od podogonia się wkurza koń ale pad GRUBY ZAKŁADAMY i jest ok póki co....

Kurde fajne by były jakieś zawody w Polsce Haflingerów  😀iabeł:

co ma przesuwanie sie siodla do grubości czapraka?
01 lutego 2011 22:36
PADU :} Dużo bo nie leci do przodu aż tak jak w czapraku.
Może jakieś podchody czy zabawy bo wątpię żeby na ujeżdzenie czy skoki było dużo chętnych.  😁 W Polsce haflingery to raczej koniki rekreacyjne a nie sportowe.
Kortina- też tak sądzę 😉  Zrobić cokolwiek aby była zabawa i dużo haflingerów w jednym miejcu 😍 Zrobilibyśmy potem ognicho albo teren wszyscy razem. Niedaleko mnie jest stajnia sportowa i ma tam fajne warunki do takiej imprezy. jak by byli chętni to może ok lipca ?
02 lutego 2011 09:50
To by było polskie Ebbs 😉
Ups a co to? 😡
02 lutego 2011 11:21
Uuuuu nie wiesz?  🤬
Główna mekka hafliknerów tam jest ich światowe centrum 😀

http://www.haflinger-tirol.com/en/fohlenhof/history/
Co do imprezy to ja nie wiem czy bym mogła. Nie jestem pełnoletnia  😁

Ja sie ostatnio zastanawiam nad użyciem do mojej haflingerki hackamore.. Może będzie nam sie lepiej jeździło. Bo ostatnio to naszych jazd nie można nazwać jazdami. Co o tym myślicie?
02 lutego 2011 15:18
Kiedyś wsiadło moich 2 trenerów na mojego konia i jeden mi dał hackamore...dziwnie mi się na tym jeźdźiło ale nie było wyjśćia bo w ryju na 2 łamanym się zapierał i nie hamował w wyniku czego wwiozł trenera w ściane  😀  😅 a z 2 się tak rozpędził,że myślałam,że wyjedzie z hali bo na zakręcie się nie wyrobią xD

Więc mi pomógł 🙂
kortina- sama chciałabym spróbować na tym pojeźdźić na Tofim. Najpierw od kogoś pożyczę a potem jak bedzie nam dobrze to kupię 😉
Ja też najpierw wypróbuje koleżanka mi proponowała bo posiada swoje 😉

A i znalazłam śliczne zdjęcia Nadii w halterku z którego się wszyscy śmiali.    🙁
Boskie 😍 I koń i ozdoba na głowie. Ja też takie chce
Może jakieś podchody czy zabawy bo wątpię żeby na ujeżdzenie czy skoki było dużo chętnych.  😁 W Polsce haflingery to raczej koniki rekreacyjne a nie sportowe.

To zdjęcie  z Mistrzostw Polski.
Napisałam raczej 😉 Po prostu bardzo rzadko spotyka się haflingera na zawodach (ja nie widziałam), ale nie napisałam ze nigdy.
kortina, ładnie, ale daje mocno po oczach ;p
Nasza stajenna haflingerka to taka mała kulka bezkłębowa.
Haha dzięki za pocieszenie wszyscy go już wyśmiali a mi się i tak podoba  😁
03 lutego 2011 21:41
mi się kojarzy z  http://www.amigo-konie.pl/images/img_mn/61_mustang_kantar_zwykly_teczowy150.jpg  aczkolwiek ten jest BLEEEEEEEEEE sama mam taki ^^

Mam prośbę może mi ktoś pomóc wypisać wszystkie hodle Hafów w Polsce??

czy ten koń ma samo siodło??
Z tymi "haflingerowymi" zawodami fajny pomysł, ale u mnie byłby ten sam problem co u Kortiny, bo ja niepełnoletnia i do pełnoletności jeszcze sporo czasu w moim przypadku .  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się