Dramka masakra 😀 kiedyś tak zrobiłam z ujeżdżeniówkami tylko że o 3 cm. . . co i miały opaść sporo 😀 musiałam je sprzedać bo miałam okropne rany pod kolanami 😀 może z tymi będzie inaczej :P oby. . . chociaż wiem że przez pierwszy pewnie miesiąc będzie lać się krew 😀 😀 to słodkie ;P
A jak z rozmiarowka w De Niro? chodzi mi o wielkosc stopy? nie jest zanizona? zamawiam przez internet i zastanawiam sie czy nie wziasc o rozm. wiekszych? I odnosnie uzytkowania - czy zamki sa wytrzymale?
Mam problem, mam nadzieję że mi pomożecie :kwiatek: Kupiłam sobie ostatnio oficerki, po przymierzeniu okazało się, że są trochę za duże w stopie bo w łydce są idealne. Co mam zrobić by przestały "chlupać"? Jakieś wkładki dodatkowe ❓
Stałam się szczęśliwą posiadaczką oficerek Hippica Hanover 😅 😅 Muszę powiedzieć, że zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia 💘 cieszę się, że sama pomierzyłam nogę, bo z tego co tu czytam, nie chciałabym ich mieć o 3cm za krótkich. Zamówiłam o 1cm dłuższe, o dziwo nic mnie w nich nie boli. Są cudowne 😜
Mam problem, mam nadzieję że mi pomożecie :kwiatek: Kupiłam sobie ostatnio oficerki, po przymierzeniu okazało się, że są trochę za duże w stopie bo w łydce są idealne. Co mam zrobić by przestały "chlupać"? Jakieś wkładki dodatkowe ❓
na zimę wkładkę termiczną a na lato skórkową, lub wchłaniającą pot. Zazwyczaj wkładki w zależności od grubości pomniejszają rozmiar buta nawet o 1/2 rozmiaru.
W niedlugim czasie zamierzam kupic oficerki o kroju bardziej uj i chcialabym przeznaczyc do 1000zl - MAX do 1400zl. Chcialabym aby oficerki posluzyly mi kilka dobrych lat - staram sie dbac o buty zawsze zakladam dopiero jak mam wskakiwac na kunia a sciagam zaraz po jezdzie. Jezdze jednego konia wiec nie beda jakos mega tyrane dzien w dzien.. Planuje wypad do Warszawy aby naocznie obmacac i jezeli maja byc na wymiar aby mozliwie najbardziej kompetentna osoba sie tym zajela.. 🙂
Interesuja mnie takie firmy jak: Petrie, Koenigs, Hippica. Przewalkowalam caly watek czytajac rozne opinie o kazdej z tych firm... i nie wiem na jakie sie zdecydowac... Patrzac na rozmiarowke standardow w Petrie i Koenigsach sadze iz jest szansa z moimi wymiarami wstrzelic sie w tabele.. ale wolalabym przymierzyc mozlwie najwiecej modeli na miejscu w sklepie zatem pytanie brzmi:
Do jakich sklepow w Warszawie najlepiej sie udac ?
Zapewne odwiedze PASI KONIK z racji 100% Re-voltowego zadowolenia z dopasowania oficerek na wymiar - czy sa w Warszawie podobne sklepy do tego (chodzi mi o rownie kompetentna obsluge) jak rowniez spory oficerkowy asortyment NA MIEJSCU..
Na jakie modele Waszym zdaniem warto mi zwrocic uwage w takim przedziale cenowym ?
Ktore sa lepsze jakosciowo Waszym zdaniem PETRIE Anky czy Olympic ?
zoil, z ta kompetentna obsluga w Pasi-koniku to zalezy na kogo trafisz. Jesli na ktores z wlascicieli to absolutnie 100% kompetencji. Natomiast z pracownikami to roznie bywa... ja mam swoje petrie anky juz 2 lata i jestem bardzo zadowolona. uzywam tak jak Ty pewnie bedziesz uzywac. do 1 konia, w porywie do 3 dziennie.
milusia, oj mi sie podobaja bardziej wlasnie takie koniakowe...
zoil, wzielam standardowe, akurat mieli je w sklepie. Moglyby byc z 3 cm wyzsze, zeby byly takie na maksa wysokie (tak pieknie wysokie ze az boli 😉 ). tu je chyba niezle widac: (fotka Strzygsona)
A to są elegance czy zwykłe Anky? Ja muszę wszyć do swoich zamek - przy okazji zwężając je... I tak ciągle nie mogę się na to zdecydować. Ale są za szerokie, a z kolei jak zwężę bez zamka to nie włożę stopy w nie...
Podziwiam za wciśnięcie stopy w tak wąską cholewkę 🙂. Bardzo ładnie wyglądają.
Ja już ostatnio zastanawiałam się nad kupnem Olimpików - ale po porównaniu skóry Olimpikach i w Anky postanowiłam pomęczyć się jednak ze swoimi - jak dla mnie jakość nieporównywalna - to nawet wizualnie widać, że na Anky jest porządna skóra a na Olimpikach hmm, trochę jak taka mielonka wygląda.
Zwykłe Anky nie mają zamków. Jest różnica w jakości ale to widać, jak masz te oficerki obie w łapie. Ja miałam okazję rok temu w strzegomiu porównać i to mnie wyleczyło z Olimpików.
Po dwóch latach używania cavallo sidney, nadal bardzo je polecam. Przede wszystkim są bardzo wygodne i nadal dobrze wyglądają. Jedyny minus, to rozchodzące się suwaki. Wzięłam 2 cm wyższe i niewygodnie było max tydzień, potem dopasowały się idealnie