Oficerki

okwiat   Я знаю точно – невозможноe возможно!
02 stycznia 2011 20:27
Geronimoo no to piona  🥂 bo moje tak samo za krótkie i zczaiłam się dopiero jak nałożyłam je pierwszy raz na jazdę...
Weee okwiat witaj w klubie! tyle że ja już dużo w nich jeździłam i tak jesteś szybsza niż ja xD
ooo czyli będę cierpiec :O:O 
to się wkopałam 😀

Nawet nie wiesz jak  😁
Dramka masakra 😀
kiedyś tak  zrobiłam z ujeżdżeniówkami tylko że o 3 cm. . .  co i miały opaść sporo 😀
musiałam je sprzedać bo miałam okropne rany pod kolanami 😀 
może z tymi będzie inaczej :P oby. . .  chociaż wiem że przez pierwszy pewnie miesiąc będzie lać się krew 😀 😀
to słodkie ;P
Skąd Wy macie takie długie nogi?! Domagam się wyjaśnień! Ja mam 40cm! To nie fair!

Edit: Agaleon a jakie wzięłaś? Bo to czy i ile opadną zależy też chyba od rodzaju skóry...
Cavallo Junior Jump    🙂
BaŚ - ja bym chciała mniec krótkie nogi i 168, a nie 173 za duża jestem i źle wygladam na koniu ;3 a i koniec  🚫
Nie grzesz  🤬 I zmień kucyka na konia  😉

Co Ja bym dała za długie nogi i 173 wzrostu  😵
A jak z rozmiarowka w De Niro?
chodzi mi o wielkosc stopy? nie jest zanizona? zamawiam przez internet i zastanawiam sie czy nie wziasc o rozm. wiekszych?
I odnosnie uzytkowania - czy zamki sa wytrzymale?
Mam problem, mam nadzieję że mi pomożecie :kwiatek: Kupiłam sobie ostatnio oficerki, po przymierzeniu okazało się, że są trochę za duże w stopie bo w łydce są idealne. Co mam zrobić by przestały "chlupać"? Jakieś wkładki dodatkowe ❓
Stałam się szczęśliwą posiadaczką oficerek Hippica Hanover  😅 😅
Muszę powiedzieć, że zakochałam się w nich od pierwszego wejrzenia  💘 cieszę się, że sama pomierzyłam nogę, bo z tego co tu czytam, nie chciałabym ich mieć o 3cm za krótkich. Zamówiłam o 1cm dłuższe, o dziwo nic mnie w nich nie boli. Są cudowne  😜
Mam problem, mam nadzieję że mi pomożecie :kwiatek: Kupiłam sobie ostatnio oficerki, po przymierzeniu okazało się, że są trochę za duże w stopie bo w łydce są idealne. Co mam zrobić by przestały "chlupać"? Jakieś wkładki dodatkowe ❓

na zimę wkładkę termiczną a na lato skórkową, lub wchłaniającą pot.
Zazwyczaj wkładki w zależności od grubości pomniejszają rozmiar buta nawet o 1/2 rozmiaru.
thaya dziękuję :kwiatek:
masakra. . . ja już na swoje oficerki czekam 1,5 miesiąca :O
kujka   new better life mode: on
15 stycznia 2011 10:18
a czy oficerki hippika sa dostepne w innych kolorach niz czarny?
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
15 stycznia 2011 10:26
kujka-sa brazowe, taki cieply brazowo-wisniowy odcien, przynajmniej takie milam w sklepie sztylpy i sztyblety 😉
W niedlugim czasie zamierzam kupic oficerki o kroju bardziej uj i chcialabym przeznaczyc do 1000zl - MAX do 1400zl.
Chcialabym aby oficerki posluzyly mi kilka dobrych lat - staram sie dbac o buty zawsze zakladam dopiero jak mam wskakiwac na kunia a sciagam zaraz po jezdzie.
Jezdze jednego konia wiec nie beda jakos mega tyrane dzien w dzien.. Planuje wypad do Warszawy aby naocznie obmacac i jezeli maja byc na wymiar aby mozliwie najbardziej kompetentna osoba sie tym zajela.. 🙂

Interesuja mnie takie firmy jak: Petrie, Koenigs, Hippica.
Przewalkowalam caly watek czytajac rozne opinie o kazdej z tych firm... i nie wiem na jakie sie zdecydowac...
Patrzac na rozmiarowke standardow w Petrie i Koenigsach sadze iz jest szansa z moimi wymiarami wstrzelic sie w tabele.. ale wolalabym  przymierzyc mozlwie najwiecej modeli na miejscu w sklepie zatem pytanie brzmi:

Do jakich sklepow w Warszawie najlepiej sie udac ?

Zapewne odwiedze PASI KONIK z racji 100% Re-voltowego zadowolenia z dopasowania oficerek na wymiar - czy sa w Warszawie podobne sklepy do tego (chodzi mi o rownie kompetentna obsluge) jak rowniez spory oficerkowy asortyment NA MIEJSCU..

Na jakie modele Waszym zdaniem warto mi zwrocic uwage w takim przedziale cenowym ?

Ktore sa lepsze jakosciowo Waszym zdaniem PETRIE Anky  czy Olympic ?

Z gory dziekuje za odpowiedz  :kwiatek:
kujka, oficerki też robią brązowe, w tej samej cenie co czarne.
18 stycznia 2011 23:35
zoil, z ta kompetentna obsluga w Pasi-koniku to zalezy na kogo trafisz. Jesli na ktores z wlascicieli to absolutnie 100% kompetencji. Natomiast z pracownikami to roznie bywa...
ja mam swoje petrie anky juz 2 lata i jestem bardzo zadowolona. uzywam tak jak Ty pewnie bedziesz uzywac. do 1 konia, w porywie do 3 dziennie.

milusia, oj mi sie podobaja bardziej wlasnie takie koniakowe...
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
19 stycznia 2011 06:32
kujka-to moze jest taka mozliwosc?zadzwon do nich i zapytaj 😉 Mi tez sie marza brazowe, ale wlasnie takie ciemniejsze 🙂
kujka wrzuc prosze jakies zdjecia ankow  :kwiatek:

o ile cm wyzsze bralas ?
19 stycznia 2011 09:41
zoil, wzielam standardowe, akurat mieli je w sklepie. Moglyby byc z 3 cm wyzsze, zeby byly takie na maksa wysokie (tak pieknie wysokie ze az boli 😉 ).
tu je chyba niezle widac:

(fotka Strzygsona)

edit: na tym zdjeciu butki maja 1,5 roku.
A to są elegance czy zwykłe Anky? Ja muszę wszyć do swoich zamek - przy okazji zwężając je... I tak ciągle nie mogę się na to zdecydować. Ale są za szerokie, a z kolei jak zwężę bez zamka to nie włożę stopy w nie...
19 stycznia 2011 09:47
epk, to sa zwykle anky.
Podziwiam za wciśnięcie stopy w tak wąską cholewkę 🙂. Bardzo ładnie wyglądają.

Ja już ostatnio zastanawiałam się nad kupnem Olimpików - ale po porównaniu skóry Olimpikach i w Anky postanowiłam pomęczyć się jednak ze swoimi - jak dla mnie jakość nieporównywalna - to nawet wizualnie widać, że na Anky jest porządna skóra a na Olimpikach hmm, trochę jak taka mielonka wygląda.
19 stycznia 2011 10:06
cholewka jak cholewka, najgorzej z wlozeniem stopy tam gdzie byc powinna. ale haczyki zalatwiaja sprawe 🙂
epk az taka roznica w jakosci ?

rozumiem ze zwykle anki nie maja zamkow...
Zwykłe Anky nie mają zamków.
Jest różnica w jakości ale to widać, jak masz te oficerki obie w łapie. Ja miałam okazję rok temu w strzegomiu porównać i to mnie wyleczyło z Olimpików.
ehh...

powinni wszystkie modele robic w wersji z zamkiem i bez kto jak woli....

Po dwóch latach używania cavallo sidney, nadal bardzo je polecam. Przede wszystkim są bardzo wygodne i nadal dobrze wyglądają. Jedyny minus, to rozchodzące się suwaki. Wzięłam 2 cm wyższe i niewygodnie było max tydzień, potem dopasowały się idealnie

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się