Ochraniacze
noo to jezeli myslisz, ze 'robie Cie w konia' to powiedz kolezance zeby Ci pokazala dokladnie te ochraniacze i sama ocen ich wykonanie.
ja na Twoim miejscu bym sobie darowala wydawanie kasy na nie. na skoki lepiej zwykle skorupki.
Twoja opinia w zupełności mi wystarczy i nie myśle że mnie w konia robisz dzięki za opinię
Kastorkowa
Ja mam te ochraniacze. Już drugie zresztą. Pierwsze wytrzymały ponad rok. Poszedł rzep. Te 2 działają od 2 miesiecy. Tyle ze ja mam konia niestrychujacego zupełnie. Ochraniacze to tylko po to zeby byly na wszelki wypadek. No i nie skaczemy. Tak jak pisze katja nie nadaja sie do skokow bo nie ochraniaja tak jak powinny. Sa cieniutkie, lekkie i nijak nie wzmacniane. Ja na nie nie narzekam. Ale gdybym miała skakać., to załozyłabym skorupki albo pełne neopreny.
http://www.gnl.pl/ochraniacze-miekko-podszyte-horze-p-4813.html co powiecie o tych ochraniaczach??
Nadają się na jakieś skoki? i jak z ich trwałością ? bo wyglądają na wytrzymałe
te są do dupy, jak jeździsz codziennie to rozpadają się w ciągu kilku jazd. U mnie pękły wzdłuż rzepów znajomej również po kilku jazdach się rozpadły 🤔
one są dobre jak ktoś nie jeździ wcale albo sporadycznie czy spacerowo 😂
'one sa do dupy' no nie chcialam tego tak wlasnie ujmowac, ale zgadza sie, moglam zaoszczedzic sobie pisaniny i jasno dosadnie rzecz ujac 😁
dla mnie nie ma lepszych ochraniaczków niż Olimpici veredusowe 😉 w jakiejś szalonej cenie nie są, zwlaszcza że można dorwać na promocji, a chronią naprawdę super. no i - co najważniejsze - idealne do lansu 😎
polonez ja tych z linka używam na padok i jestem zachwycona. Śnieg nam nie wchodzi pod spód, nie nasiąkają też jakoś wodą a konisko ma nogi całe 😉
A ja uwielbiam Veredusy Garbon Gel 🤣
dla mnie nie ma lepszych ochraniaczy 😍
A ja uwielbiam Veredusy Garbon Gel 🤣
dla mnie nie ma lepszych ochraniaczy 😍
Ja też je mam. Ale zdecydowanie wolę Eskadrony Memo bo są wyprofilowane trochę na ścięgna. A już full wypas to ochraniacze firmy SARM. Też żelik na ścięgna jest obłędny 😀
kuszą te Vereduski z żelem, kuszą... szkoda że takie toto drogie, no ale... w sumie ostatnio trochę zaoszczędziłam na szmatach, nic nie kupuję, więc dlaczego nie? a powiedzcie mi dziewczyny, czy przy codziennym użytkowaniu nie będzie wstyd pokazać się w nich na jakichś zawodach? chodzi mi o to czy jak będą namiętnie użytkowane zachowają formę i ładny wygląd 😉
xxagaxx, a gdzie można dorwać te Memo? Czy to nie jest przypadkiem to samo co Flexisoft Pro Safe? Też są tak wyprofilowane 😉
a ja mam Horze podszyte i jestem z nich b.zadowolona. Na skoki nie polecam. Koń chodzi w nich na prawie każdą jazdę. Ostatnio wytrzymały też głęboki śnieg. Mam je ponad pół roku i nie są wcale zniszczone. Natomiast nie są to ochraniacze w teren, czy na skoki. W terenie koleżanka je pogubiła, zamokły od głębokich kałuż i spadły w galopie.
Bo te ochraniacze Horze sa profilaktyczne moim zdaniem. Dla konia tuptajacego po plaskim i nie strychujacego. Jesli ma się konia który sie obkopuje to zadne z lekkich i tanich ochraniaczy nie wytrzymają. Swoja droga ja używam ich w teren, bez wzgledu na pogode i jakos żyją.
nie rzucily sie wam gdzies w oczy ochraniacze tran. eskadrona ? z kolekcji chocho-pink ?
Ja też mam te ochraniacze Horze i nie narzekam. Już ponad pół roku, użytkowane raz na jakiś czas, kiedy nie chce mi się zawijać, po wyczyszczeniu wyglądaja jak nowe 🙂 Kupione za 30 zł... czego się spodziewać? Super jakości jak w veredusach ?? Jeśli wytrzymają rok, to kupie je ponownie 😉 Na uj treningi jak znalazł 😉
nie przekręcają się te Horze?
xxagaxx, a gdzie można dorwać te Memo? Czy to nie jest przypadkiem to samo co Flexisoft Pro Safe? Też są tak wyprofilowane 😉
Pełna nazwa to Flexissoft Pro Safe Memo 😉 I to nie to samo co zwykłe Pro Safe, zdecydowanie. Zwykłe to dla mnie pic na wodę, nie warte swojej ceny.
xxagaxx masz jakieś zdjęcia ich ?
Powie mi ktoś czemu te z linka tyle kosztują ? Na innej aukcji 125 ojro
[[a]]http://cgi.ebay.de/ESKADRON-PRO-SAFE-Gamaschen-NEU-4er-Set-negro-coriander-/160519739075?pt=Reitzubeh%C3%B6r&hash=item255fb8d6c3[[a]]
ie raz wrzucałam, w tym wątku pewnie też. Ale to wystarczy na ebyu poszukać i też będą zdjecia.
Pokaż inną aukcje tą droższa to Ci powiemy dlaczego te są tanie.
czy mozna znalesc ochraniacze eskadron allround w rozmiarze pony?
już wylazłam z ebaya 🙂 na obu był ten sam rozmiar, były nowe i komplet na 4 łapy 🙂
equi.dream ja kupiłam w equishopie za 280 zł komplet,ale to już było jakiś czas temu
na pewno jakiś czas temu, bo w tych cenach nie widziałam 🙂 Na carbony poluje, ale są koszmarnie drogie cholery i szukam czegos co mnie na jakiś czas uspokoi 🙂 Da się taniej dorwać veredusy czy raczej nie ma co na to liczyć ?
Ja mam na przód Carbony na tył Olimpici 😉 Bo powiem szczerze że nie widzę różnicy jeśli chodzi o zady Olipici a Carbony, oprócz ceny 😉
xxagaxx dokładnie taki zestaw dostał ode mnie Czardasz na gwiazdkę: na przody Carbony, a na tyły Olympici 🙂
I też dlatego, że Carbony przody dorwałam w promocji (w zasadzie w cenie Olympiców), więc żeby nie przekraczać budżetu tyły dostał Olympici, jako że obiecany miał zestaw Olympiców 😉
xxagaxx dokładnie taki zestaw dostał ode mnie Czardasz na gwiazdkę: na przody Carbony, a na tyły Olympici 🙂
I też dlatego, że Carbony przody dorwałam w promocji (w zasadzie w cenie Olympiców), więc żeby nie przekraczać budżetu tyły dostał Olympici, jako że obiecany miał zestaw Olympiców 😉
Sierra ale ja ostatnio nawet macałam sobie Carbony i Olipici na tył. I kurde nie ma praktycznie różnicy!
o to super! Mam komplecior olimpiców więc skoro tyły są identyko we wszystkim oprócz ceny, kupuję tylko przody carbon żel 😀
gdzie można carbony najtaniej dorwać ? 🙂 A miał ktoś może piaffe evo ? W opisie jest napisane, że sa skokowe-pod tym kątem ktoś je testował czy raczej tylko ujeżdżeniowcy ?
http://www.okser.pl/veredus-piaffe-evo-ochraniacze-skokowe-p-2753.html