Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

quantanamera, widzę że coraz więcej "majtek na głowie" 😁 najpierw Busch, ostatnio kujka w takich śmigała i teraz widzę Ty 😎 😉

xxagaxx bardzo fajnie wyglądacie 🙂 a jak elegancko, lubię to 🙂

disco wow, ale to miłe co napisałaś :kwiatek: no niegłupi ten mój konik całkiem. Ale ja jestem nieobiektywna 😍
A od kiedy Wy skaczecie, bo ja coś nie w temacie? Gdzie były te zawody?
wątek zamknięty
dzięki dziewczyny  :kwiatek: :kwiatek:

fin no my cały czas czekamy aż kiedyś do nas dotrzesz 😀😀
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
21 grudnia 2010 20:17
amnestria, oj nieglupi, nieglupi... nieraz madrzejszy od tych wszystkich ciotek co wokol niego lataja probuje byc... 😁 na szczescie zawsze znajdzie sie na kazdego dziada jakis hak.. albo widelec 😁
wątek zamknięty
Ponieważ dawno nas nie było więc postanowiłam trochę przypomnieć wam siebie i Czardasza! 😉 Pozostając w klimacie śniegu, śnieżnych zdjęć i hasania po łące, dzięki uprzejmości K.Kluby, oto zimowy Czardaszko  💘

Zimowy lansik:

"Ło Boziu! Ile śniegu... Matka, czy ty to widzisz?!"

"Sarna?! Jaka sarna???"

Czardasza zima nie zaskoczyła, ale zaskoczył on drogowców! - Śnieg to przecież kupa fun'u  😀

Lokomotywa - -czyli: na klatę, na klatę go! 😉

I na koniec "przytulak", czyli moje ulubione zdjęcie z całej sesji:

Bo jednak w tym całym jeździectwie, my z Czardaszem, to lubimy najbardziej  😡 Bezwstydne przytulańce  😡

Pozdrawiamy Ciepło, z mroźnego, białego Dobrzyńca  :kwiatek:

wątek zamknięty
Sierra, ty żyjesz 🤔zok:
wątek zamknięty
Sierra piękne zdjęcia i super wyglądacie  😜
jak tylko uruchomię Agra, koniecznie umawiam się z Kasią na zdjęcia
wątek zamknięty
Sierra superanckie! Rudy wygląda przepięknie. A jaki wystylizowany ogon.  😎
wątek zamknięty
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
21 grudnia 2010 22:46
Sierra
Nareszcie się nam objawiliście! 😅
Lokomotywa rządzi 😁
wątek zamknięty
Sierra, miło Was widzieć 🙂
wątek zamknięty
maleństwo   I'll love you till the end of time...
22 grudnia 2010 07:49
Sierra, jak zawsze pięknie. Czy Wy musicie tak dobrze wyglądać???!!! Kompleksy mam :p

I chyba schudłaś...?
wątek zamknięty
Sierra, Miło was widzieć! 🙂 Wyglądacie, jak zwykle, zjawiskowo  😜
wątek zamknięty
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
22 grudnia 2010 15:12
[b]Sierra,[/b] lubie na was patrzeć, na prawdę  😜 Zgadzam się, z Maleństwem, schudłaś chyba trochę.

Kochani rekreanci, a ja mam do was taką sprawę. W okresie między świątecznym oraz w niektóre weekendy dysponuję lustrzanką i odrobiną wolnego czasu, więc gdyby komuś chciało się mnie zgranąć ze stajni a potem też do niej odstawić to byłabym bardzo, bardzo chętna. Zadowolę się możliwością pomiziania jakiegoś z voltowych koni  😜 ew. jakiegoś króciutkiego spacerku i foty z tymże voltowym koniem i właścicielem! (Jeśli modzi uznają to za ogłaszanie się, to zaraz wszystko skasuję i udam się do ogłoszeń  :kwiatek: )
wątek zamknięty
Sierra, jakie przyjemne zimowe zdjęcia, super 😜
wątek zamknięty
22 grudnia 2010 17:19
arivle, a gdzie Ty stoisz?  😎

Sierra super fotki! wrociliscie do ujezdzeniowki? macie jakies zdjecia z roboty, czy lenicie sie nadal?

a ja mam przekochanego, przemiziastego konia i uwielbiam go nad zycie, o!
wątek zamknięty
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
22 grudnia 2010 18:22
Kujka, zaraz poleci PW
wątek zamknięty
Sierra, CUDOWNIE wyglądacie  😍  😍  😍
wątek zamknięty
Epk - uwierz w ducha! 😉  :kwiatek:

Forta - Koniecznie!  😅

xxflygirlxx - w 100% naturalnie falowany, przed zdjęciami jedynie rozczesany 😉

Pauli, Fantazja, Moniaa, Sankaritarina, Arivle, Fin - dziękujemy bardzo  😡 Nie tylko za komplementy, ale i za ciepłe po przerwie przyjęcie  😡 :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

Maleństwo - jakie kompleksy! Tu jedynie widać ciężką pracę!  😁 Wiesz, foty zajęły 10min, przygotowanie i stylizacja przed 1h, planowanie szmat i akcesoriów oraz zgarnia luzaka derko-kurtko trzymacza 1doba, umawianie się z Kasią ok.1miesiąca na dogranie terminów. I voila!  🙄 🤣 🤣 🤣

Jakie kompleksy! Do pracy wylansowani rodacy!  🤣

Kujka - wróciliśmy do ujeżdżeniówki, ale pracujemy też równocześnie tyle samo w skokowym siodle. Można powiedzieć, że niemal idealnie 50/50. Koń jest po kolejnej przerwie spowodowanej moim stanem zdrowia (:icon_rolleyes🙂 znowu wdrażany do roboty, ale już tym razem pełną parą i bez względu na moje "przypadki&wypadki" bo wróciła Ola, która go rusza pod moją nieobecność 😉 Także już nie ma że boli! 😉  🤣
wątek zamknięty
Eeej przydarzyła mi się dzisiaj w stajni dziwna rzecz. Umówiłam się z kujką, amnestrią i maleństwem że losujemy imiona naszych koni i kupujemy sobie prezenty. Oczywiście nikt nie mówi kogo wylosował. No i przyjeżdżam dziś do stajni, a tam wisi koperta z moim imieniem na boksie Dzionka! No więc biorę, super kartka w środku i piszę dziewczynom że dzięęęęki i w ogóle, po czym okazuje się, że to ŻADNA z nich :O I prezent swój dopiero dostanę 🙂
Może więc ktoś przyzna się do tego dzieła 🙂? Proszę proszę proszę, bo już powstają szalone teorie co do autora tej kartki (musiał się dużo napracować, bo ma moje zdjęcia, kręci się i  w ogóle odlot 😀). Czuję się jak w Walentynki 🙂
wątek zamknięty
22 grudnia 2010 21:36
maleństwo, Wy macie tyle ladnych ciuszkow, ze tylko mowisz i masz! przywozisz aparat, mowisz mi kiedy, lecimy na snieg i cykamy! bedzie lans jak ta lala!

historia Dzionki poprawila mi humor chyba juz do konca roku. Co chwile przychodza mi dziwne pomysly co do autora tej kartki... co jeden to gorszy.. i smieszniejszy  😂
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
22 grudnia 2010 21:48
aaa ja właśnie dostałam sms'a z oskarżeniem 🤣
wątek zamknięty
No bo śledztwo trwa 😀 Kurcze nooo, KTO TO??
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
22 grudnia 2010 21:56
przyjmij do wiadomości, że to święty mikołaj
wątek zamknięty
Dzionka hahaha jakiś tajemniczy wielbiciel 👀 Niezłe akcje w tej Waszej voltostajni 😁
Ja dziś o dziwo wsiadłam, Arkowi na początku nieco odwalało, potem kaszlał, potem się kłócił i dopiero się uspokoił i fajnie chodził. Czyli standard 🙂
wątek zamknięty
Dzionka dobra opcja 😁 ja mam swoje typy 😜

Sierra przepiękniaście jak zawsze 💘 dawaj jeszcze, dobrego Czardaszo nigdy za mało 😀

wątek zamknięty
Dzionka, Yeeee, masz tajemniczego wielbiciela! 😀

Sierra, Czyli będziecie coś skakać ? Ciągle mówiłaś, że skoki to ciężko, ciężko, ale jednak coś jeszcze spróbujecie? 🙂

a ja mam super-konia 😍
Pożyczyłam sobie ogłowie i oprócz wyglądania w stylu "wesoła wieś" -> brązowe ogłowie, czarny skośnik, czarne siodło i czerwone ochraniacze 😁 postanawiam konia wdrożyć do roboty. Lekkiej, ale roboty 🙂 Dzisiaj było fajnie. Młody jest świeeetny.  💘
wątek zamknięty
darolga   L'amore è cieco
23 grudnia 2010 02:35
Mocno spóźnione podziękowania 😀 Przepraszam, miałam problemy z netem 🙁

Fantazja – dziękujemy!  :kwiatek:
Pauli – rany, jak miło, dziękujemy ślicznie!  :kwiatek:
Azhael – ślicznie dziękujemy! 😀  :kwiatek:
Sankaritarina – dzieciak Ci wyładniał! 😀  Rany, dziękuję…  😡   :kwiatek: włosów nie cierpię, rano wyglądam strasznie, więc jak chcesz, to bierz, jeszcze dopłacę! 😀 A taka sesja z siodła też się szykuje! 🙂
Dzionka – super sesja, fajnie wyglądacie! Ładnie mu ciałka przybyło tu i ówdzie!
Raven – fajne zdjątka terenowe, ścieżka na drugim aż się prosi o galop
Mąka – super zdjęcia, fajnie wyglądacie! Uwielbiam miny Twojego konia!
Amnestria – Twój dzieciak jest cuuuudny!
Xxagaxx – bomba sesja! Więęęęęcej! 😀 A derka, zarówno treningowa jak i słodka padokowa – cudne!
Sierra – jak zwykle rewelacja, świetnie wyglądacie!

A Korabowi odbiło. Ma przypływ miłości. Jest mega całuśny, przytulaśny, często usypia na ramieniu, ciągle za mną rży, wchodzi za mną do siodlarni, nie chce mnie wypuścić z boksu... No za Chiny, za Chiny po prostu nie chce się odkleić!
A do tego został... pracoholikiem. On chce pracować, pracować i tylko pracować. Jest w gorącej wodzie kąpany, wszystko robi nadambitnie. Lotne sadzi jakby metrówki skakał, a zad do wewnątrz chce robić pod kątem 90 stopni. Chce tylko pracować i pracować, najlepiej jak najtrudniejsze ćwiczenia i jak najwięcej, chce to robić i robić i nie chce kończyć  😲 A przy tym wszystkim jest tak grzeczny i tak usłuchany, że wymiękam. Tylko już mnie twarz boli po gadaniu przez całą jazdę "u-huuuu, hooooola, spokooojnie, u-huuuuuu, poczekaaaj"...
Nie nadążam za nim! Gorzej jak baba!

No, to tyle u nas 😉

A na deser...
Spóźniony film z zawodów 😉

(tak, za tę nieszczęsną siódemkę, na której uratował mi dupsko podejmując decyzję o odskoku z daleka, i za szereg, w którym go zostawiłam - dostał wieczorem wiadro marchewek 😉 )
wątek zamknięty
nie martw się, ja swojego zostawiam regularnie- nich się uczy samodzielności.  😉 Ładnie wyglądacie!
wątek zamknięty
darolga   L'amore è cieco
23 grudnia 2010 03:02
_kate -  😁  ale ja temu mojemu koniowi serio współczuję, ma przekichane :P żeby młodziak jeźdźca musiał ratować, rany... koń mi się trafił złoty! Dziękujemy! To był nasz pierwszy start, pierwszy pod każdym względem - jego, mój w zasadzie też pierwszy od daaaaawna, nasz wspólny... Jestem zadowolona z konia, z siebie nie, ale wiem nad czym pracować i następne starty będą na pewno lepsze 🙂 a jesteśmy właśnie w trakcie przygotowań 🙂
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
23 grudnia 2010 09:21
Sierra ale Wam wiochę zasypało 😀 U mnie w terenie nie ma aż tylu metrów śniegu 🙂 Super!
wątek zamknięty
Amnestria więcej jest w galerii zdjęć, gdzie Cię serdecznie zapraszam  :kwiatek: Nie chce dublować za bardzo zdjęć z innych wątków  😉

Darolga dzięki!

Raven zasypało, zasypało i odsypać nie chce wcale  😵 😁

Sierra, Czyli będziecie coś skakać ? Ciągle mówiłaś, że skoki to ciężko, ciężko, ale jednak coś jeszcze spróbujecie? 🙂

Już skaczemy!  😀

Czardasz - jeśli chodzi o skoki - zmienił się nie do poznania i upatruje w tym swój ogromny sukces, bo... go oddałam komuś innemu. 😉 Dostała go osoba, która nie dość, że go na skoki otworzyła, to kiedy miał dużo chęci i zero doświadczenia lub "pojęcia o pojęciu" pomagała mu swoim doświadczeniem i umiejętnościami. Ja sobie rzeźbiłam i żużlowałam, ona uczyła go skokowej pracy na drągach, delikatnie go obskakiwała, gimnastykowała. Na efekt trzeba było poczekać sporo, ale na dzień dzisiejszy koń skacze lepiej ode mnie, sam ciągnie do przeszkody i albo ratuje mnie ze wszystkiego, albo wybacza dosłownie wszystko.  Nawet po przejechanej linii, czy mini parkurku potrafi pobrykać z radości wieeeelkimi baranami 😍

W tym czasie ja też nie "spałam" tylko uczyłam się, ćwiczyłam, trenowałam, czyli skakałam na bardzo dobrze obskakanym a użyczonym mi koniu. Czyli oboje mieliśmy równolegle treningi z tą samą osobą ale osobno 😉

Teraz możemy się pochwalić naprawdę dużym progresem, zarówno osobno, jak i jako zespół, bo we wrześniu zaliczyliśmy swój podwójny debiut skokowy na zawodach w szalonym LL.  I powiem szczerze, że oboje mamy z tego mnóstwo radości, i teraz tylko skakać, skakać, skakać nam się chce!  💃
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.