dea cena za materiał na drzwi wyniosła 320 zł. Drzwi mają podwójne deski i ocieplenie w środku z pianki. W jednej stajni widziałam dość niezwykłe rozwiązanie. Nie było dolnych drzwi tylko same górne do boksów. Podobno się sprawdzało
to chyba zależy od koni , ale ja bym sie bała bo ostatnio zdażyło mi sie , że koń 175 w kłębie przecisnął się pod deskami na wysokość 155, na szczęscie połamały sie deski ale grzbiet konia cały. A juz przy np. hucułach to by na pewno egzaminu nie zdało bo te to sie każdą szparą przeczołgają 😀
Nasz Wiesław (hc właśnie) na pewno by się przeczołgał 😉
Cały materiał, z zawiasami i zasuwkami włącznie? A rama jest metalowa, dobrze widzę? Czy drewniana? Robicie z suchego drewna? Tak się dopytuję, bo mi szczena opadła, jak dostałam rozliczenie za "moje drzwi" i zastanawiam się czy to ja jestem z kosmosu, czy wykonawcy...
Mam pytanie odnośnie pozwoleń na budowę🙂 Czy na wiatę wolnostojącą, postawioną bez fundamentów, tylko na stopach betonowych potrzeba pozwolenie na budowę, czy wystarczy tylko zgłoszenie? Jakie wymiary może mieć taka budowla? :kwiatek:
spotkał się kto z podłożem w stajni z farby do asfaltu ?? Zastanawiam się nad tą farbą,bo w tej chwili mam beton,a jak bym pomalowała tą farbą to by nie było tak zimno od podłoża. I by nie wsiąkało, a podłoże było by coś w stylu kauczuk.
Miałam tak pomalowane pomieszczenie gospodarcze i pomijając, że było ślisko, jak się coś wylało, to ona dość szybko się zdzierała - mi i.in. kółka od kosiarki wyjeździły koleiny w farbie, po dwóch latach położyliśmy tam terakotę.
Witajcie 🙂 Niedługo dojdzie do mnie do stajni nowy koń i dlatego robimy boksy w stajni bo do tej pory moja klacz była sama i chodziła po całej stajni. I właśnie zastanawiam się bo jeden boks wyjdzie 2.90X3.20 czy nie będzie za mały ?
fabapi- o ile dobrze pamiętam Lostak podawała link do luster, które ma u siebie - jak pogrzebiesz w tym wątku to na pewno któryś z Jej postów Ci wyskoczy...
[quote author=ms_konik link=topic=841.msg789698#msg789698 date=1291055939] fabapi- o ile dobrze pamiętam Lostak podawała link do luster, które ma u siebie - jak pogrzebiesz w tym wątku to na pewno któryś z Jej postów Ci wyskoczy... [/quote]
nie szukaj... proszę: lustra są pokryte specjalna folią, zeby sie nie rozwalily po stluczeniu, wlozylam je w luzne ramki pod katem. sprawują sie swietnie i bardzo dobrze przez nie widac, nasze maja chyba 2 m x 1 m ale nie pamietam, oni beda wiedziec jak powolasz sie na Centuriona i mnie tel. 22 783 70 41
[quote author=ms_konik link=topic=841.msg789698#msg789698 date=1291055939] fabapi- o ile dobrze pamiętam Lostak podawała link do luster, które ma u siebie - jak pogrzebiesz w tym wątku to na pewno któryś z Jej postów Ci wyskoczy...
nie szukaj... proszę: lustra są pokryte specjalna folią, zeby sie nie rozwalily po stluczeniu, wlozylam je w luzne ramki pod katem. sprawują sie swietnie i bardzo dobrze przez nie widac, nasze maja chyba 2 m x 1 m ale nie pamietam, oni beda wiedziec jak powolasz sie na Centuriona i mnie tel. 22 783 70 41 [/quote]