Prestige

Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
02 listopada 2010 13:51
ma ktos ochraniacze skórzane prestige?
sa w fajnej cenie na allegro i kusza, z drugiej strony nigdy nie miałam skórzanych ochraniaczy i nie wiem czy lepsze np veredusy olimpici ktore mam czy moze te skorzane?
jak z ich trwaloscia?
Bierz skórzane - widziałam 3 letnie chyba, ciurane dość mocno, w sensie codziennie na co najmniej jednego konia - wyglądały super, oczywiście biorąc pod uwagę naturalne ślady na skórze.
[quote author=BaŚ link=topic=12583.msg755455#msg755455 date=1288705599]
Chciałam się z tą dziewczyną od Parisa wymienić na swoje siodło, ale żądała kosmicznej dopłaty...
Dramka a dlaczego go nie chcesz? Coś z nim nie tak?
[/quote]

Dokładnie z tego samego powodu  😁

Czy ktoś ma wrażenie że po stosowaniu środków do skóry PRESTIGE siodło jest śliskie?  😲

Zairka Ja bym wolała VEREDUS, mniej kłopotliwe w utrzymaniu

Zairka pamiętaj, że utrzymanie ochraniaczy skórzanych w dobrej formie kosztuje spoooro więcej czasu i wysiłku niż zwykłych skorupek
Skóre jednak trzeba nawilżać przed wszystkim.
Zairka, skórzane Prestige są przepiękne. Jakość wykonania itp. bez zarzutu. Cacuszko. Natomiast w życiu bym sie nie zdecydowała na używanie ich na codzień, bo wymagają dużo więcej roboty na utrzymanie ich w dobrej formie.
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
02 listopada 2010 20:00
Dzisiaj jeździłam w Rialto i średnio mi się podobało. Przesiadłam się z Kifera i na pierwszej jeździe nie mogłam się odnaleźć. ZObaczymy jak jutro pójda skoki. Na dwa tyg mam dostać jeszcze Paris D i na tydzien jeszcze jakies dwa siodła. Zobaczymy co z tego będzie najlepsze 🙂 Chyba na każdą jazdę będę zakładać inne siodło  😀
Mi się dobrze jeździło w PARIS W.

Jutro dorabiam dziurke w puśliskach i zobacze jaka będzie różnica w arezzo.

Najlepiej siodło próbować pare dni. Jedna jazda to mało.
03 listopada 2010 18:20
Po dzisiejszych skokach mam bardzo mieszane uczucia co do tego siodła. Do samej jazdy bym go nie wzięła, ale skakało mi się w nim bardzo dobrze. Jeszcze się z taką sytuacją nie spotkałam. Nawet na klaczy, na której mam problemy z wysiedzeniem skoku nie miałam żadnych problemów. Śmiałam się, że to właśnie na niej powinno się testować siodła 😉

Dramka pytałaś w innym wątku o Goldena

Ktoś posiada nowy model Prestige Golden??

Co chcesz wiedzieć?
Mówisz o rialto?

Ja dzisiaj dorobilam sobie dziurkę i kolosalna różnica, nawet siegam do poduch  🤔
03 listopada 2010 18:29
Wczoraj i dzisiaj jeździłąm w Rialto. Ale przez ponad pół roku jeździłam w Golden New, więc pytałam co chcesz wiedzieć o Goldenie 🙂
Ogólnie jak sie w nim jeździ.
asds   Life goes on...
03 listopada 2010 20:11
MAm takie pytanie.....

Mam Venezie VSD starego typu...i tak patrzę dziś na nią i nie wiem...czy ktoś widzi jeszcze oprócz mnie podobieństwo do Silver Stara ich?

na koniu

Czy mozliwe że po prostu przy zmianie 'designu' stara wersje przechrzcili?
Mają banan podobny
Ja mam Golden NEW i mogę powiedzieć tyle, że siedzisko nie jest głębsze ani poduszki większe niż w starym Goldenie. Różni się poduszkami, które przylegają do konia - ponoć bardziej anatomiczne i och ach. Poza tym dokładnie to samo.
Na fotce ma duże poduchy..
W standardzie są dokładnie takie same jak w dawnym Goldenie - trzymałam oba siodła obok siebie na żywo i porównałam, bo też mnie to interesowało- nie ma różnicy.
Nie wiem skąd biorą opisy..skóra też nie jest antypoślizgowa  🙄

Coraz lepiej mi sie jeździ w moim AREZZO  😍
Opisy chyba są bardziej akuratne w Equishopie
Wygląda zabójczo aczkolwiek brąz podoba mi się znacznie bardziej 🙂
Myśle że to siodło dla mnie.  😎 Spore poduchy, skóra cielęca, Marcin jak wsiadł to nie chciał oddać  🤬

A kupiłam za takie pieniądze że grzech nie brać.  😀iabeł:
Rozstaw łęku dobry?
Zdradzisz nam gdzie udało Ci się zdobyć takie siodełko?  🤔
To jest 17?
Wydaje się takie małe na Twoim koniu.  😵
nie za wąskie?  🤔 chyba leci w tył trochu?
Siodło ma 17" a mój koń ma 164 tylko jest długi jak jamnik i może stąd takie wrażenie że siodło jest małe  😁

Rozstaw 33, poprzedni też miałam 33 i był dobry. Nie leci do tyłu..ale mam wrażenie że twoje siodło jest na Ciebie małe.

Czym się różni moje siodło od tego? Moje jest 2008
Dramka też bym powiedziała że leci w tył. I na zdjęciu wygląda jakby było trochę za małe. Ale to tylko zdjęcia wiec tak naprawdę nic na pewno powiedzieć się nie da.
Venecja leżała tak, rozstaw łęku ten sam.

Proszę nie straszyć Dramke  🤬 Bo też miało mieć przedłużane tybinki  🤬
Dramka arezzo gładka skóra - jak sama nazwa mówi nie ma na całej powierzchni cielęcej skórki 🙂
Ale budowa identyczna 😉
Dramka dla mnie to też leci na tył. Ale jak mówię to tylko zdjęcia!!

tu masz moje siodło przed poszerzeniem:

a tu po poszerzeniu i z korektą tyłu:

W takim razie pewnie obydwa siodła są za wąskie i powinny mieć 34 lub 35 rozstaw łęku..

Może na zime oddam do poszerzenia, tylko kto przyjedzie zmierzyć konia??

Jak dopasuje rozstaw łęku już nie będzie leciało do tyłu?

Nikodi Już wiem moje to AREZZO D droższe  😎
Dramka tak tak 😉
Wiesz jesteś szczęściarą bo to siodło z tego co mi tłumaczono można dopasowywać także przy ławkach?
Nie wiem czy dobrze ujęłam. Myślę, że warto zadzwonić i się dopytać ale z tego co wiem poduszki pod siedziskiem można dopasować.
Dlatego ma tak duże poduchy, które podobno układają się do konia.
Eh nie wiem czy dobrze ujęłam to i zrozumiałaś.
Tak czy owak chciałam pomóc i przekazać to co się dowiedziałam ja właśnie ze względu na to kupiłam to siodło, że można dopychać(?) i ujmować z poduszek pod ławką.
Jak czytam swoje wypociny to  😵
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się