ma ktos ochraniacze skórzane prestige? sa w fajnej cenie na allegro i kusza, z drugiej strony nigdy nie miałam skórzanych ochraniaczy i nie wiem czy lepsze np veredusy olimpici ktore mam czy moze te skorzane? jak z ich trwaloscia?
Bierz skórzane - widziałam 3 letnie chyba, ciurane dość mocno, w sensie codziennie na co najmniej jednego konia - wyglądały super, oczywiście biorąc pod uwagę naturalne ślady na skórze.
[quote author=BaŚ link=topic=12583.msg755455#msg755455 date=1288705599] Chciałam się z tą dziewczyną od Parisa wymienić na swoje siodło, ale żądała kosmicznej dopłaty... Dramka a dlaczego go nie chcesz? Coś z nim nie tak? [/quote]
Dokładnie z tego samego powodu 😁
Czy ktoś ma wrażenie że po stosowaniu środków do skóry PRESTIGE siodło jest śliskie? 😲
Zairka Ja bym wolała VEREDUS, mniej kłopotliwe w utrzymaniu
Zairka, skórzane Prestige są przepiękne. Jakość wykonania itp. bez zarzutu. Cacuszko. Natomiast w życiu bym sie nie zdecydowała na używanie ich na codzień, bo wymagają dużo więcej roboty na utrzymanie ich w dobrej formie.
Dzisiaj jeździłam w Rialto i średnio mi się podobało. Przesiadłam się z Kifera i na pierwszej jeździe nie mogłam się odnaleźć. ZObaczymy jak jutro pójda skoki. Na dwa tyg mam dostać jeszcze Paris D i na tydzien jeszcze jakies dwa siodła. Zobaczymy co z tego będzie najlepsze 🙂 Chyba na każdą jazdę będę zakładać inne siodło 😀
Po dzisiejszych skokach mam bardzo mieszane uczucia co do tego siodła. Do samej jazdy bym go nie wzięła, ale skakało mi się w nim bardzo dobrze. Jeszcze się z taką sytuacją nie spotkałam. Nawet na klaczy, na której mam problemy z wysiedzeniem skoku nie miałam żadnych problemów. Śmiałam się, że to właśnie na niej powinno się testować siodła 😉
Ja mam Golden NEW i mogę powiedzieć tyle, że siedzisko nie jest głębsze ani poduszki większe niż w starym Goldenie. Różni się poduszkami, które przylegają do konia - ponoć bardziej anatomiczne i och ach. Poza tym dokładnie to samo.
W standardzie są dokładnie takie same jak w dawnym Goldenie - trzymałam oba siodła obok siebie na żywo i porównałam, bo też mnie to interesowało- nie ma różnicy.
Dramka też bym powiedziała że leci w tył. I na zdjęciu wygląda jakby było trochę za małe. Ale to tylko zdjęcia wiec tak naprawdę nic na pewno powiedzieć się nie da.
Dramka tak tak 😉 Wiesz jesteś szczęściarą bo to siodło z tego co mi tłumaczono można dopasowywać także przy ławkach? Nie wiem czy dobrze ujęłam. Myślę, że warto zadzwonić i się dopytać ale z tego co wiem poduszki pod siedziskiem można dopasować. Dlatego ma tak duże poduchy, które podobno układają się do konia. Eh nie wiem czy dobrze ujęłam to i zrozumiałaś. Tak czy owak chciałam pomóc i przekazać to co się dowiedziałam ja właśnie ze względu na to kupiłam to siodło, że można dopychać(?) i ujmować z poduszek pod ławką. Jak czytam swoje wypociny to 😵