Postulat o usunięcie Dworcicki z funkcji moderatora
amen.
ja tylko nie rozumiem jaki to jest problem zawiesic chociaz czasowo dworcike. skoro sie zgadzacie z naszymi 'pretensjami', to w czym problem? w tym ze za malo ludzi sie na ten temat wypowiedzialo? czy w tym ze nikt nei powiedzial ze to niesluszna decyzja? bo chyba watpliwosci co do tego czy powinna byc dalej modem czy nie to nie powinno byc?
Jestem na nie.
Mało się kto wypowiedział, bo ludzi tak naprawdę mało co te kwestie interesują.
Proponuje wybory. A do wyborów ekipa pokrzywdzonych może łaskawie zacisnąć zęby.
Wybaczcie przeniosłem się ze starej volty i od razu widzę duży bałagan.
Dworcika jest aktualnie zbanowana. Wybaczcie tak późną informacje ale sama nie wiedziałam.
A ja mówiłam ze jest złym modem, że albo nie robi nic albo uprawia prywatę;]
a to co nawyprawiała to komedia po prostu
mnie dziwi brak reakcji quanty...
z jednej strony indolencja i niechęć do jakiegokolwiek działania quanty niby jest spowodowana tym że ona dla nas to forum stworzyła i że panuje na forum demokracja. Że forum nie ma być jej prywantym folwarkiem tylko cialem gdzie o wszystkim decydują demokratycznie jego użytkownicy.
Z drugiej zaś strony pomimo tego zamysłu quanta co chwila informuje że coś jej nie pasuje, że ona by chciała to i to.
Skoro więc quanta jako twórca i de facto właściciel forum ma takie a nie inne wyobrażenie o tym czym forum ma być a czym nie, co może na nim istnieć co nie powinno - to moim zdaniem własnie quanta powinna wybrać moderatora i dać mu ścisłe wytyczne do działania. I kontrolowac jego działalność.
Np. dać mu prikaz że mod ma być tylko i wyłącznie od sprzątania (zamykania ewidentnych dubli np) a od spraw merytorycznych - jak akcja Dworciki - niech sama Qunta będzie decydowała - jako najwyższa instancja.
Reasumując: uważąm że trzeba wybrac na Moda Quantę - a Quanta sobe sama dobierze dodatkowe osoby od codziennej roboty.
Ale Quanta jo ile dobrze pamiętam już kiedyś pisała(przy ostatnich wyborach), że modem nie chce być.
to niech przynajmniej osobiście wyznaczy takich którzy jej odpowiadają i już
a nie jakies udawanie pseudodemokracji
Smiac mi się chcę 😉 wystarczylo żeby administrator uznajac wine Dworciki ja zdjal z funkcji moda i koniec. A tak przez takie zaniechanie zrobila się afera w szklance wody i wielka rewolucja. Widze za to jeden pozytyw- przynajmniej się okazalo,że nie tylko Dworcika nie nadaje się na moda i wawrek nie ustepuje jej dziecinnoscia. I przy okazji wawrek- panienkowanie to sobie zachowaj na potrzeby wlasnego zacisza domowego.
Twój i podobne posty tylko potwierdzają moją tezę, z czego się cieszę, bo dzięki temu utwierdzam się w przekonaniu, że miałem rację.
Do czasu zakończenia głosowania nie odzywam się. 🥂
Bardzo się cieszę, że się zamkniesz wreszcie 😉
a ja jestem za tym żebyśmy jako forumowicze złożyli się na wynagrodzenie dla moda 🙄 żeby nie płakał jeden z drugim i żył w poczuciu krzywdy
kurczę są na forum prawnicy, menedzerowie-niech coś poradzą 😉
może niech sie zgłosi osoba chcąca dorobic do studiowania, w końcu to pare godzin dziennie
ale wtedy nie będzie podobnej żenady jaka się teraz prezentuje🙂
od Dworciki: Wyjaśniłam już dlaczego edytowałam tamtą rozmowę, mówiłam też, że taki zabieg był już wcześniej praktykowany w kilku przypadkach. Faktycznie - mogłam napisać do któregoś z pozostałych moderatorów, tak jak i do mnie zgłaszano się wcześniej w takiej sprawie. Mój prywatny użytkownik został na tydzień uciszony i prywatnie nie wypowiadałam się w trakcie uciszenia. Uzgodniliśmy jednak między sobą, że będę nadal moderować i zgodnie z umową dalej to robiłam. Ode mnie tyle w tej sprawie.
Moderować oczywiście więcej nie będę.
W tej chwili nie mogę logować się na r-v, ale z dyskusją jestem na bieżąco.
Całą sprawę uzgodnilismy miedzy soba w gronie mod.
dunia ludzie mają problem żeby zapłacić za zabawę urodzinowa a ty chcesz żeby ileś tam set osób płaciło moderatorowi 🙂 Zapomnij..
Moze w ogole dajmy szofera,maybacha oraz dozywotni abonament na internet. Chory pomysl.
Osobiście nie wyobrażam sobie wyegzekwowania jakiejkolwiek sumy od takiego grona ludzi, poza tym jedni bywają tu codziennie, inni raz w miesiącu, więc nawet nie udałoby się pewnie ustalić jakichkolwiek rozsądnych zasad.
Moze w ogole dajmy szofera,maybacha oraz dozywotni abonament na internet. Chory pomysl.
wcale nie taki chory 😉 w imię takiego uposażenia, mogę bez wahania zrezygnować z pisania jako zwykły użytkownik i zająć się wyłącznie moderowaniem 😁
no i z góry bym się na moda nadawała - już mnie tutaj tyle wirtualnych osób nie lubi, ze prawie czuję sie jak piąta władza 🤣
od Dworciki: Wyjaśniłam już dlaczego edytowałam tamtą rozmowę, mówiłam też, że taki zabieg był już wcześniej praktykowany w kilku przypadkach. Faktycznie - mogłam napisać do któregoś z pozostałych moderatorów, tak jak i do mnie zgłaszano się wcześniej w takiej sprawie. Mój prywatny użytkownik został na tydzień uciszony i prywatnie nie wypowiadałam się w trakcie uciszenia. Uzgodniliśmy jednak między sobą, że będę nadal moderować i zgodnie z umową dalej to robiłam. Ode mnie tyle w tej sprawie.
pomijając żałosne argumenty Dworcicki...pośredniczenie w przekazaniu informacji poprzez żabeczkę jest dla mnie żenujące...w tym kontekście ban dla wrotka nabiera całkiem nowego kształtu i smaku...nie ma to jak prywatne porachunki dziewczynek i koleżeńskie uprzejmości.Dworciko - miałam cię za dorosłą,odpowiedzialną dziewczynę,teraz jesteś dla mnie żenującą panienką uskuteczniającą prywatę z wykorzystaniem moderatorskich przywilejów....
ban to ban,niech koleżanki pokroju żabeczki cię bronią...a nie cytują ciebie.
a ja jestem za tym żebyśmy jako forumowicze złożyli się na wynagrodzenie dla moda 🙄 żeby nie płakał jeden z
to dopiero doprowadziłoby do konfliktów i do wypominania sobie....
Płacę, wymagam 😂
A poważnie, w życiu bym nie chciała płacić za to, co wyprawia taki wawrek i dworcika 🤔
no tak za to tez bym nie chciała płacić, ale coś na powiedzmy innym poziomie🙂
wtedy osobnik łaski nie robi-tylko pracuje powiedzmy ze teraz mój pomysl jest troche hmm... ponadczasowy, ale zobaczycie ze to sie zmieni kiedyś
bywałam kiedyś na stronie z przepisami kulinarnymi, gdzie dostęp był płatny (niedużo)-wszystko było tip top żadnych fochów i błyskawiczna reakcja modów
bodajże 35 zł dostęp do strony kosztował rocznie 🙄
[quote author=Ktoś link=topic=36102.msg752190#msg752190 date=1288441082]
pomijając żałosne argumenty Dworcicki...pośredniczenie w przekazaniu informacji poprzez żabeczkę jest dla mnie żenujące...w tym kontekście ban dla wrotka nabiera całkiem nowego kształtu i smaku...nie ma to jak prywatne porachunki dziewczynek i koleżeńskie uprzejmości.Dworciko - miałam cię za dorosłą,odpowiedzialną dziewczynę,teraz jesteś dla mnie żenującą panienką uskuteczniającą prywatę z wykorzystaniem moderatorskich przywilejów....
ban to ban,niech koleżanki pokroju żabeczki cię bronią...a nie cytują ciebie.
[/quote]
jeszcze dodaj że posiadamy teorię spiskową i chcemy w przyszłości rozwalić forum ( krypto terrorystki 🙂😉 🙂 a wszystkich wichrzycieli i bumelantów wsadzimy do kicia 🙂 😁
taaaa paranoja ;] 😁 😁
żabeczko... dość
...proszę :kwiatek:
duunia przepraszam .. wybacz ;];] już sza z mojej strony
żadnych teorii spiskowych,zwyczajna gówniarzeria. 😎 😵
zabeczka17, zal.pl :/ Przy calej mojej sympatii do Dwo, musze to napisac: Ty teraz sama ja pograzasz. skoncz.
Chyba mam inną definicję słowa stronniczy w głowie.
Stronniczy= tendencyjny, mało obiektywny .
W mojej ocenie to postawa naganna.
Ale ja jestem z innej planety.
tez jestem z innej planety i dlatego przestalam sie udzielac aktywnie, czasem jakis post raz na pare dni i tyle.
Zastanawiałam się czy napisać ponieważ jestem raczej tym użytkownikiem który tutaj bywa często, ale więcej czyta i próbuje coś wynieść z waszych dyskusji niż wtrąca się ze swoją teorią.
Otóż z powodu choroby postanowiłam prześledzić wątki o postulatach, wynajmowaniu mieszkania (co było powodem całej afery), a nawet o pomyśle założenia ankiety.
I wiecie co?!
Prawda leży po środku.
Jednak ja uważam, że forum ma jeden podstawowy problem. Na większości for gdy moderator zadecyduje iż dany użytkownik złamał regulamin to nie ma dyskusji, a jeżeli jest to użytkownik dostaje bana.
Powiedzmy sobie szczerze od kiedy panuje demokracja panuje tu bałagan, a nawet jeżeli zasady są to wszyscy mają do nich ambiwalentny stosunek.
Zasady łamią i użytkownicy i jak okazało się moderatorzy.
Każdy ustrój ma swoje wady i zalety.
Może czas zrozumieć, że sami wybieramy grupę ludzi którzy będą pilnować porządku więc może wypadałoby czasami ugryźć się w język i odpuścić?
Wybaczcie, że przytaczam przykład forumowej F. ale zauważcie co się działo przez ponad miesiąc czy dwa.
Nikt nie potrafił powiedzieć dość. Była wielka dyskusja a nasza "demokracja" stała się męcząca.
Posłuchajcie może rzeczywiście Dworcika popełniła błąd ale to musiało się stać prędzej czy później.
Zauważcie jak często panuje tutaj "wolna amerykanka" może wraz z nowymi moderatorami sami zaczniecie respektować ich zdanie?
Jesteście dorosłymi ludźmi więc może czas podejść do tego z dystansem i nie szukać drzazgi w w oku innych?
W tym przypadku powiedziałabym, że to kołek, a nie drzazga.
Nikodi z tego co pamiętam, to jeszcze na volcie, a teraz na re-volcie/voltopirach zawsze panowała, to swoista demokracja, która przyciągała do tego forum takich, a nie innych ludzi. Dla osób wielbiących ład i porządek (czytaj ordnung 😀iabeł: ) oraz kulturalny słodkopierdzący ton wypowiedzi nawet w wirtualnym świecie jest masa innych for do wyboru, nie muszą się tutaj męczyć z demokracją.
Jednak ja uważam, że forum ma jeden podstawowy problem. Na większości for gdy moderator zadecyduje iż dany użytkownik złamał regulamin to nie ma dyskusji... Może czas zrozumieć, że sami wybieramy grupę ludzi którzy będą pilnować porządku więc może wypadałoby czasami ugryźć się w język i odpuścić?
Czemu nie mogę dyskutować na temat decyzji moda, skoro moim zdaniem jest niesłuszna i stronnicza ❓
Czemu mod łamiąc regulamin ma nie podlegać takim samym prawom jak reszta ❓
Z jakiej paki mod ma być NIERUSZALNY i NIEODWOŁALNY ❓