NIEUCZCIWI RE-VOLTOWICZE

kujka   new better life mode: on
28 października 2010 19:05
ja tez nie moge powiedziec o akzzi zlego slowa.
BASZNIA   mleczna i deserowa
28 października 2010 19:08
Ja tez mysle, ze akzzi cos wypadlo-mega konkretna i uczciwa osoba 🙂.
ja też z akzzi nie miałam żadnych problemów🙂
noen   A story of a fighter of our human race
28 października 2010 19:17
napisała w profilu, że nie ma dostępu do internetu, też czekam na kontakt z nią, soł dżast łejt  :kwiatek:
Wiem wiem. Dlatego napisałam, że na chwilę obecną nie ma problemu 🙂
Potwierdzam iż napisała mi że aktualnie nie ma internetu.
Dlatego nie ciągnę dyskusji na jej temat już. Poruszałam zupełnie inny temat ;]
Czy ktokolwiek z Was ma kontakt z Hate me!  ?
nieaktualne 🙂
Pursat   Абсолют чистой крови
29 października 2010 11:39
Pursat- niby tak.
Ale nie w porządku jest również potwierdzenie zakupu a następnie urywanie kontaktu. Czasami ma się więcej osób chętnych, innym się odmawia pisząc, że "nieaktualne" i czeka się bez sensu marnując czas i inne możliwości sprzedaży.
A starczyło by głupie "przepraszam, ale jednak rezygnuję".

Oczywiście, że wypada napisać o rezygnacji, ale ja się odniosłam tylko do wysyłania paczek przed otrzymaniem kasy, co jest dla mnie totalnie niezrozumiałe. W takim wypadku nie w porządku jest wpisywanie do tego wątku postów typu "X wyraził chęć kupna, Y wysłał paczkę zanim dostał przelew, więc X jest nieuczciwy, bo nie zapłacił". Niestety jest to problem sprzedawcy i jego dobrego serca. Jak chodzi o pieniądze to znacznie lepszy jest zdrowy rozsądek. 😉
Chciałabym przestrzec przed zakupami u cyntia!!!
Zapłaciłam za ogłowie Stubbena w bdb.stanie. Paczkę wysłała ale gdy otworzyłam to mnie ścięło  😲 Tylko dwie części były od tego ogłowia za które zapłaciłam - reszta z innej skórki (niby) . Nachrapnik uszkodzony. Stan ogłowia opłakany. Napisałam wiadomość że towar nie zgodny z opisem i chcę zwrócić. Odpowiedź wulgarna(!!) więc się wkurzyłam i odesłałam ogłowie za pobraniem. Łudzę się jeszcze że odzyskam pieniądze ale sama w to wątpię... To wyjątkowo bezczelna oszustka!
siwek...łooo nieźle...duzo za nie zapłaciłaś....kurna......ale numer.... 🤔
trochę zapłaciłam  🤔
ta P****odpisała że nie przyjmie paczki  😤  😤  😤 bo nie musi!
a ja muszę odzyskać tą kasę i kupić nowe ogłowie! (moje jest porwane przez konia) dlatego tak tego nie zostawię!!
WRRRRRrrrrrrrrrrrr.....  😀iabeł: !!!
siwek
dzięki, że piszesz. ode mnie tez chiała cos kupic i od razu wywaliła: "ile dostanie rabatu"
(choć o takiej mozliwości nie wspominałam)
zignorowałam więc to to.
ufff i cieszę się ze to zrobiłam.
Życzę Ci wytrwałości w rozwiązaniu tej sprawy. :kwiatek:
cyntia   Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda...
31 października 2010 01:07
Wiesz co SIWEK moze powiesz jakie wulgaryzmy co?
I moze napisz do konca o wszyskim.
siwek napisal do mnie ze chce odzyskac pieniadze. Podala numer konta i dane. Powiedzialam ze jak tylko wysle mi skan nadania paczki zrobie przelew. Dostalam odpowiedz ze paczka wyslana za pobraniem. Latwiej mi robic przelew niz czekac na listonosza z gotowka i wypatrywac go kiedy laskawie sie zjawi. Nie migam sie od oddania pieniedzy bo to nie jest nie wiadomo jaka suma. Wiec prosze cie siwek opanuj sie troszeczke. Dodam ze zdjecia oglowia byly dodane do ogloszenia. Wszyskto bylo widoczne wiec... Nie mam zamiaru sie klocic i byc dalej nekana przez wiadomosci od siwek. Raz wystarczy jak sie do mnie mowi!
To czesc jednej z ostatnich wiadomosci od siwek:
/.../
Tak wiec nie jest to kulturalne jak odnosci sie do mnie siwek. Nie chce sie usprawiedliwiac ale  tak jak mowie wystarczylo raz powiedziec i wyslac to nieszczesne ogolwie.
NIE MARTW SIE PIENIADZE TRAFIA DO CIEBIE!!!!!
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Nie wolno cytować PW
nie migasz sie od zwrócenia pieniędzy siwek ?
więc przyznajesz, że zwrot ma sens i wysłałas ogłowie dokładnie
w takim stanie jak opisała siwek? 😎
31 października 2010 07:45
Nie nie uwazam tak. Wszystkie info byly w ogloszeniu. Pieniadze oddam czemu nie. Tak jak mowie nie jest to jakas kosmiczna suma. Dodam ze jakies 2 miesiace temu jedna z re-voltowiczek rowniez kupila to oglowie rowniez ode mnie i nie slyszalam nic takiego co os siwka a dodam ze oglowie bylo takie same! Niech sie siwek zastanowi co pisze nie jest pierwsza osoba ktora cos ode mnie kupila i nie jestem osoba nie uczciwa! Ostsanio kilkakrotnie robilam zakupy u Majeczki i Dramki tak wiec mysle ze moga potwierdzic to ze nie jestem oszustka. Pieniazki wplacone od reki itp.
OOooo CYNTIA widzę że wreszcie zeszłaś z tonu. nawet zdanie zmieniłaś i jednak oddasz moje pieniądze?! już nie mogę się doczekać... mam nadzieję że nie będę musiała zgłaszać tej sprawy do odpowiednich służb. Czyżby moja obietnica zadziałała?! Zdanie na Twój temat i tak nie zmienię. Jesteś wyrachowaną oszustką, a w kontaktach z ludźmi wyjątkowo chamska.  A skoro uważasz inaczej to dlaczego nie podałaś mi numeru tel.???

Jeszcze na dowód tego iż jesteś perfidną oszustką wrzucam zdjęcie ogłowia które zamieściłaś w ogłoszeniu. Oczywiście nie ma na nim pasków policzkowych bo były "mało fotogeniczne"(CZYTAJ: nie od tego ogłowia i w najgorszym stanie). Resztę zmienionych części niestety nie da się odróżnić na tym zdjęciu. Po zapytaniu przed zakupem zostało mi to sprostowane w pv że ogłowie jest kompletne w bdb. stanie ale sprzedawane bez skośnika. Mowy nie było o wyrwanym (dosłownie) skośniku i że ogłowie składa się z oryginalnego naczółka(z uszkodzonym znaczkiem) i nachrapnika, a reszta to jakaś totalnie beznadziejna skóra zmęczona życiem. Na pierwszy "rzut oka" było widać że to głowie złożone z kilku innych: pasek potyliczny, podgardle, paski policzkowe NIE OD TEGO OGŁOWIA co stwierdziłam po jakości skóry, innych sprzączkach, szerokości pasków,cstanie ogólnym. Na drugiej fotce katalogowe zdjęcie tego modelu tranzelki STUBBEN LIMERICK nr 3000. Dodam jeszcze że ogłowie które otrzymałam nawet nie miało pasków policzkowych zapinanych na haczyki. Cyntia, jak to wyjaśnisz? nadal uważasz że to uczciwe wciskać komuś kit??

jeszcze jedno CYNTIA nie interesuje mnie czy jest ci łatwiej zrobić przelew czy odebrać paczkę za pobraniem. oszukałaś mnie dlatego odesłałam to ogłowie w taki sposób. Tobie po prostu nie można ufać. Z mojej strony to już wszystko. Teraz czekam na pieniądze.

Proszę edytować posty!
31 października 2010 11:22
Po raz kolejny posze cie zebys sie opanowala!!!
Zdjecie widzialas. Nie mam ochoty po raz kolejny wszczynac z toba rozmowy. Zeszlam z tonu? Nie zauwazylam tego ale ok skoro tak uwazasz z toba nie mozna robic normlanie spokojnie interesow. Ale ok. Pieniadze dostaniesz nie martw sie. Ja tez mam na swoje zdanie co do twojej osoby. Zakonczymy to i czekaj cierpliwie na pieniadze. Powiedz mi czy z moich ust padlo to ze pieniedzy Tobie nie oddam? Nie nie padlo wiec o co chodzi? Co ja mam Tobie wyjasniac to oglowie nie mialo paskow na haki ani wodzy. Na wszystkiich laczeniach sa sprzaczki.
P.S EDYTUJ POSTY
Czytajac tylko wypowiedzi obu osób, to widać od razu, że siwek także szuka problemu🙂
Ufff, przejrzałam cały wątek i zapisałam sobie wszystkich nieuczciwych... 😵 Wole się uczyć na Waszych błędach... Ponad 40 nicków 😲. Jakby ktoś chciał liste to piszcie 🙂
Ja mam powazny problem🙁(
Moze niedotyczy on osoby z forum ,bo nie mam wiedzy czy ta osoba jest tutaj ,ale bardzo  bym chciala zeby ktos mi cos poradzil🙁
Jakis czas temu wystawilam siodlo na sprzedaz, nowe nieuzywane wczesniej , ten stan oddawaly zdjecia ,niestety nie bylo to allegro tylko zwykly portal ogloszeniowy ,bez innej umowy jak slowna🙁
za bardzo nie bylam pewna czy pojsc na propozycje ktora dostalam ale osoba ktora mi ja zlozyla jest bardzo wyksztalcona, i to pokierowalo mnie zeby jej zaufac
,umowa byla taka ze ona przesyla mi pieniadze ja jej siodlo ,ona przymierza je jesli jej pasuje to je sobie zostawia,jesli nie to odsyla,umowilysmy sie ze pokrywa koszta przesylki,kaucje jesli zrezygnuje.Oczywiscie siodlo mialo wrocic w stanie nienaruszonym, takim w jakim bylo.
po 2 dniach dostalam odp ze odsyla siodlo bo jednak jej nie odpowiada, oczywiscie nie mialam nic przeciwko , taka byla umowa
Nie mniej jednak kiedy dostalam je spowrotem nogi mi sie ugiely🙁(
pomijajac fakt ze bylo cale umorusane , miedzy ławkami , od strony wewnetrznj siedziska,jest przetarta ,jakby przecieta skora🙁((
oprocz tego nie bylo jeszcze jednej  czesci ktora wchodzi w sklad siodla.
Niby ta czesc zostala wyslana listem, kiedy dojdzie planuje zwrocic pieniadze, ale nie wiem tak naprawde co zrobic🙁(
zaufalam i czuje sie teraz oszukana🙁 nie wiem czy ktokolwiek teraz to siodlo ode mnie kupi🙁
ponadto podobno siodlo nie spelnia funkcji pod jaka jest wyprodukowana🙁  troche smieszne kiedy mam fakture na to siodlo, producent produkuje te siodla, i to siodlo nie jest wziete z ksiezyca🙁 rece mi opadly🙁(nigdy wiecej takich transakcji🙁 jesli ktos moglby mi cos poradzic, jakto rozwiazac bede bardzo wdzieczna🙁 chyba po prostu za bardzo zaufalam;(i teraz chyba tylko  zostaje mi podkulic ogon i wyciagnac wnioski naprzyszlosc;(
noen   A story of a fighter of our human race
31 października 2010 15:10
bella, na pewno nie oddawaj jej kaucji !!!  🤬
Zapytam nieśmiało mieliście jakieś problemy z akzzi?
Myślałam, że użytkowniczka prężnie się udziela a tu zero kontaktu po złożeniu chęci kupna i wymienieniu danych...
Nie mam pretensji, że rezygnuje każdy ma prawo, ale miałam złudną nadzieje, że poinformuje sprzedającego o rezygnacji z zamówienia.
Zastanawiam się co by było gdybym nie zaczekała na przelew?

Nikodi przykre jest tylko to, że nie spojrzałaś czy po wysłaniu pw przez Ciebie byłam na forum. Nie miałam dostępu do internetu, cały tydzień był dla mnie bardzo ciężki i nie miałam możliwości dokonać wpłaty. Jak tylko miałam możliwość skorzystać z internetu to odpisałam na PW z informacją co i jak.
Nigdzie nie napisałam, że "przelew zrobiłam, prosze o szybką wysyłke, bo zależy mi na czasie" lub coś w tym stylu...
majeczka   Galopem przez życie!
31 października 2010 17:38
cyntia, jest moją stałą klientką, Zero problemów, pieniądze są od razu na koncie, wg mnie osoba uczciwa i bardzo w porządku
Szczery z niektórymi ludźmi nie da się niestety kulturalnie wszystkiego załatwić. spokojna to byłam na początku tej sprawy, później się niestety nie dało. arogancko odmówiono zwrotu rzeczy niezgodnej z opisem. postaw się proszę w sytuacji oszukanej osoby - nie jest fajnie!

Co do uczciwości. Co innego być kupującym, zupełnie co innego sprzedającym. Wiadomo, jak ktoś coś kupuje to mu zależy na tej rzeczy, więc płaci. A jak sprzedaje i już kasę dostał to co mu tam... nie ważne czy odbiorca jest zadowolony...  🙄
akzzi hmm... Myślę, że miałam prawo zapytać czy ktoś miał problemy.
Nie miałam kontaktu ponad 5 dni(?)
Jednak jak zauważyłaś później napisałam, że wszystko się wyjaśni i wiem o braku łącza.
Nie uważam, aby moje pytanie było niewłaściwe. Zapytałam uzyskałam odpowiedź, a później i od Ciebie.
W kolejnych postach zdanie było wyrażane ogólnie do transakcji.
Przykro mi, że poczułaś się pokrzywdzona, ale ja też mogłam mieć obawy, że ludzie czekają a Kupujący olał sprawę.
Podkreślam że nie oceniłam Cię jako "nieuczciwego re-voltowicza".
Bee.   przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.
31 października 2010 18:31
Ufff, przejrzałam cały wątek i zapisałam sobie wszystkich nieuczciwych... 😵 Wole się uczyć na Waszych błędach... Ponad 40 nicków 😲. Jakby ktoś chciał liste to piszcie 🙂

pytanie czy to lista osób nieuczciwych, czy między innymi takich, którym zdarzyło się lekkie poślizgnięcie. zawsze możesz tą listę tu wrzucić.
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
31 października 2010 23:22

Nikodi przykre jest tylko to, że nie spojrzałaś czy po wysłaniu pw przez Ciebie byłam na forum. Nie miałam dostępu do internetu, cały tydzień był dla mnie bardzo ciężki i nie miałam możliwości dokonać wpłaty. Jak tylko miałam możliwość skorzystać z internetu to odpisałam na PW z informacją co i jak.
Nigdzie nie napisałam, że "przelew zrobiłam, prosze o szybką wysyłke, bo zależy mi na czasie" lub coś w tym stylu...

oooo tak, nie odnosze sie do konkretnej sprawy, ale mialam podobna sytuacje teraz. Lezałam z dzieckiem od wtorku w szpitalu w środe bylam na 2 godzinnej przepustce zeby zabrac z domu najpotrzebniejsze rzeczy. Weszlam na volte napisalam w ogloszeniach jaka sytuacja i ze wszytskie wplaty, wysylki itd. odlozone do przyszlego tygodnia i ze przepraszam.
Wracam wczoraj i mam  na skrzynce 21 wiadomosci w tm 17 od jednej uzytkowniczki... że jestem nie powazna, ze napisze o mnie w tym watku, ze jej zalezalo, może wkoncu raczysz sie odezwac ...ehhh wystarczylo sprawdzic ogloszenia, albo kiedy ostatnio sie logowałam.
SZKODA SŁOW 😵
Może masz racje, ale ja uprzejmie pytałam czy dana osoba wycofuje się z transakcji. Myślę, że nachalnością nie można było tego nazwać.
ja niestety z przykrością jak na razie dopisuję użytkowniczkę buu . Chyba,że ma z nią ktoś kontakt aby wyjaśnić całą sprawę. ?? 🤔wirek:
Hmmm ja z buu raz się wymieniałam i było wszystko ok. Kontaktu niestety nie mam
Severus   Sink your teeth into my FLESH
01 listopada 2010 16:48
ja z buu robiłam transakcje w obie strony i też nie miałam najmniejszych zastrzeżeń... A sprawdzałaś czy była na forum?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się