Kącik Ujeżdżenia

Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
12 października 2010 19:28
Ja będę luzaczyć w sobotę prawdopodobnie 😉
Koniczka, nie startujesz ?
12 października 2010 19:54
Nie, bo to ogólnopolskie, a ja nie jestem zarejestrowana w PZJ. Planuję 30 przyjechać, tylko na razie jakoś propozycji nie widać.
Równolegle są regionalki 😉 Te same rundy 🙂
12 października 2010 19:57
Regionalki są tylko przy niektórych rundach, Ctek nie obejmują.
Aaano chyba że tak. Tak wysoko mnie jeszcze nie wyniosło 😉
Koniczka  a rozmawiałaś na ten temat z Jankiem Ratajczakiem? wg propozycji regionałki miały nie obejmować też N-ek a okazuje się, że spokojnie z licencją regionalną można je jechać. Podejrzewam, że z C było by tak samo.
12 października 2010 21:01
Nie rozmawiałam, aż takiego parcia nie czuję, żeby kombinować jak koń pod górę 😉
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
12 października 2010 21:26
Wojenka, Forta merci :kwiatek: :kwiatek:

Croopie uuu, to Cię wywiało 😉 A Ty startujesz w Aro?
Strucelka gratulacje 🙂
Jeżeli są w Aro regionalne Nki wiadomo może jakie konkursy?
12 października 2010 21:31
disco, tu masz propozycje: http://www.aromer.pl/imprezy2010/10_15/propozycje.pdf na pewno jak dopuszczają starty regionalne to konkursy będą te same co na ZOO.
dziękuję, nie wiem czemu liczyłam, że regionalki będą miały inne konkursy 😉 a tak to N8 nie ujadę.
mogliby rzucić na pożarcie propozycje na 30... 🙄
lostak   raagaguję tylko na Domi
14 października 2010 09:04
ech... az zaczynam zalowac, ze nie jade do aro...
nie wiem jak dla innych, dla mnie nowinka..
Moorlands Totilas has been sold to Paul Shockemohle, sources confirm.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
14 października 2010 13:56
nawet na eurodressage nie można wejśc tak jest w związku z tym njusem oblegany.
masz info np tutaj

http://www.horseandhound.co.uk/news/397/302861.html

z eurodressage...

Home › News › Dressage › Totilas Sold to Paul Schockemohle
Totilas Sold to Paul Schockemohle

Thu, 10/14/2010 - 11:50

Dutch Dressage News

The world record breaking and most hyped dressage horse in history, Moorlands Totilas, has been sold to Paul Schockemohle. An end has come to the stiff denial of all the rumours about a sale, rumours which have resurfaced since the 2010 World Equestrian Games. Today, Cees Visser's press agent Semira Norman launched the official press release in which the sale of Totilas to Schockemohle has been confirmed.

"It is with mixed emotions that we launch this news. We wanted to wait until the deal about the sale was fully done, but today the buyer came out with the news himself and we didn't want to lag behind," said Visser. "The past two years we've been living a dream and we enjoyed every moment with Edward and Totilas. After Kentucky it was impossible for us to refuse the offers on Totilas. We have now come to the point that we decided, in good agreement with all parties, to let him go."

In his statement Visser continued to explain his decision. "The World Equestrian Games in Kentucky were the absolute apex on an emotional and competitive level. It was not an easy decision, but with all his competitive highlights and three gold medals in Kentucky one shouldn't challenge fate. We believe that it was the right moment to sell."

Totilas' rider Edward Gal is devastated about the sale of his extraordinary horse but understands Visser's decision. "It is unreal to me that Totilas is leaving. From the first moment I rode him I knew he was a once-in-a-lifetime horse. Of course there was continuous interest in him, but I never expected it to go this quickly. I understand Moorland's decision, but I'm sad."

Visser praised the achievements of Totilas' rider. "Of course it's not easy for Edward," said Cees. "Thanks to his talent and dedication Totilas became a phenomenon. We never expected them to become such a top combination when we bought the horse and gave him to Edward to ride. Together they added a new dimension to dressage. They were the first to score above 90%! We are taking a new road and new challenges lie ahead of us. In the past we have invested in talented horses and we'll continue to do so in the future. Edward remains to be a top rider for whom we want to provide potential top horses in the future."
Text © Eurodressage

14 października 2010 14:13
kwota 15 000 000 euro była niemożliwa do odrzucenia.
ElaPe, czy ja wiem.. to zależy na czym komu bardziej zależy 😉
Ale pewnie niewielu ludzi by z takiej kwoty zrezygnowało.
kermit   Horses horses everywhere ..
14 października 2010 14:19
W głowie się nie mieści...takie pieniądze  🤔wirek:
14 października 2010 14:19
ciekawe kto i czy w ogole ktokolwiek będzie jeździł na nim dalej.
ash   Sukces jest koloru blond....
14 października 2010 14:22
Szkoda, że nie będzie już pary Edward & Totilas  🙁 Uwielbiam na nich patrzeć!
Ciekawe, czy to rzeczywiście był jego koń życia.
czy to nie nadaje karemu stasusu najdrozszego konia swiata?
edit: ale wiecie co? mi zal strasznie tej pary...  niesamowicie widowiskowi, piekni. nowy wlasciciel powinien go zostawic gallowi.
Ciekawe, czy to rzeczywiście był jego koń życia.

Myślę że będzie trzeba trochę poczekać, żeby jakiś inny mu dorównał.

Dla mnie - absolutnie najlepszy. I w ogóle nie widzę światowych czworoboków bez niego i bez wyników, jakie robił. 
Dla mnie to jest absurdalne, że takie sumy za zwierzęta się płaci. Tak samo jak sumy za piłkarzy są absurdalne. Nie ogarniam tego szczerze mówiąc. To się w ogóle zwróci?

Swoją drogą też jestem ciekawa czy ktoś go będzie jeździł, jak nie to strata dla tego sportu ogromna...
Szkoda mi  Edwarda
Dla mnie to jest absurdalne, że takie sumy za zwierzęta się płaci. Tak samo jak sumy za piłkarzy są absurdalne. Nie ogarniam tego szczerze mówiąc. To się w ogóle zwróci?

Swoją drogą też jestem ciekawa czy ktoś go będzie jeździł, jak nie to strata dla tego sportu ogromna...

To zależy na ile go użyja w hodowli i ile nasienia sprzedzadza, no i oczywiście jakie będą tego rezultaty  🙄 Kwota nie do ogarnięcia dla zwykłych śmiertelników 🤔
ciekawe czy wynajmą prywatnego ochroniarza dla Totilasa  🤣 - bo ja bym się szczerze mówiąc bała spuścić z oka takiego konia nawet na minutę
niektórych na to stać, mają tyle kasy ze nie zależy im na tym zeby to się w ogóle zwróciło. Ich wnuki i prawnuki nawet pracować by nie musiały.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się