Maści i odmiany

serduszka rządzą!  🏇
Katija
Nic w PS nie kombinowałam, widziałm już sercopodbne odmiany, ale ta wygląda jak odrysowana od szablonu  😜
cieciorka   kocioł bałkański
29 września 2010 15:58
Gil kujki ma serducho na czole
Pursat   Абсолют чистой крови
29 września 2010 16:34
Pursat Ty to jak fotkę wstawisz, to zawsze muszę się spod biurka potem wydostawać.
Zapytam nieśmiało, jaki masz aparat?

Niestety zdjęcie nie moje. Podpisałam autora - fotart.

Ja pstrykam Canonem 350D z obiektywem Tamron 70-300. 😉
edzia69   Kolorowe jest piękne!
29 września 2010 17:35
[quote author=edzia69 link=topic=1848.msg721345#msg721345 date=1285747939]
Pursat Ty to jak fotkę wstawisz, to zawsze muszę się spod biurka potem wydostawać.
Zapytam nieśmiało, jaki masz aparat?

Niestety zdjęcie nie moje. Podpisałam autora - fotart.

Ja pstrykam Canonem 350D z obiektywem Tamron 70-300. 😉
[/quote]
rozumiem, z wrażenia nawet nie zauważyłam,że podpisane jest!
tak czy owak wspaniałe foto!
Graba.   je ne sais pas
29 września 2010 19:32
jak to jest z tym albinizmem u koni? Czytałam, że nie występuje, ale ostatnio moja znajoma mówi, że widziała konia z czerwonymi oczami  🤔 to możliwe w ogóle?
Severus   Sink your teeth into my FLESH
29 września 2010 19:41
Graba. - ja słyszałam że u koni taki prawdziwy albinizm nie wystepuje. Wszystkie końskie "albinosy" jakie widziałam miały oczy niebieskie
29 września 2010 20:48
jak to jest z tym albinizmem u koni? Czytałam, że nie występuje, ale ostatnio moja znajoma mówi, że widziała konia z czerwonymi oczami  🤔 to możliwe w ogóle?

mogła widzieć cremello, one maja jasnoniebieskie oczy w słońcu przeświecaja naczynia krwionośne.
kujka   new better life mode: on
29 września 2010 21:06
Gil kujki ma serducho na czole

ano ma 🙂 tylko ze okresowo - w zime zarasta i ma niewiadomo co, serduszko powraca jak zgubi wszystkie zimowe wlosy 🙂
chyba nawet sie w tym watku juz kiedys pojawil?
boskie!  💘
Pursat śliczna  🙂
kujka świetna grzywka  😍
Pursat   Абсолют чистой крови
11 października 2010 18:45
Złoto:
kujka   new better life mode: on
11 października 2010 19:47
kitiXn, a wez idz mi z ta grzywka! wkurza mnie niemilosiernie, ze mu sie ten przedzialek robi. chocbym nie wiem ile raz czesala, chwile pochodzi albo machnie glowa i znow ma ten cholerny lamerski przedzialek.

awionetka, jesli to o naszym zdjeciu, to dziekuje  :kwiatek:
Co do serduszkowych :
Co prawda przedłużane serduszko, ale jest (Koń ma jeszcze 2 skarpetki na tylnich nogach, ale zdjęcia w całości chyba nie mam)
Kawusia   słodka kawa z mlekiem i już bez vanilii :(
11 października 2010 20:30
Pursat, obłędna maść 🙂.
A'propos złota (tylko ujęcie mizerne...):
Dzisiaj na Allegro moją uwagę zwróciło umaszczenie tego kuca.Na pierwszy rzut oka -kasztanek ,ale te ciemne nogi.Czyżby gniady z genem" srebrnym".Ciekawe jak jest opisany w paszporcie. http://allegro.onet.pl/kuc-kucyk-ogier-kabir-i1268169389.html
o Waszym, kujka! 🙂

ps: znam ten ból związany z żenujacym przedziałkiem  😕
Pursat złoteńko z Twojego linka wygląda... OBŁĘDNIE  🙇
kitiXn, a wez idz mi z ta grzywka! wkurza mnie niemilosiernie, ze mu sie ten przedzialek robi. chocbym nie wiem ile raz czesala, chwile pochodzi albo machnie glowa i znow ma ten cholerny lamerski przedzialek.

Tez tego nienawidzę, jest w ogóle na to jakaś rada ??  😵

Severus   Sink your teeth into my FLESH
12 października 2010 20:04
jest - irokez  😁

a kucyk srebrny na 100%
Faaajny kucol srebrniak, niestety w PZHK wpisany jako kasztan  😎 (nr licencji - bez prawa wpisu - jakby ktos nie patrzył w bazie  😁 ).
Severus, śmiem podważyć skuteczność irokeza względem problemu przedziałka  😀 Jeśli uzyskam zgodę właścicielki, to wstawię zdjęcie-dowód, że przedziałek na irokeza wygląda jeszcze gorzej, przysięgam, to najbardziej okropna fryzura, jaką w życiu widziałam. wygląda to mniej więcej jak wypomadowani panowie ze zdjęć z lat 20-30 z grzywką uczesaną w kształt wąsów  🤣
Czy ktoś potrafi mi powiedzieć, czy istnieją tarantowate kuce walijskie?

Mnie wydaje się, że nie. Ale potrzebuje jakiegoś źródła (książki, artykułu, strony www), które potwierdziłoby moją opinię🙂
Felińskie na pewno, a czy walijskie, to nie wiem.
Felińskie ma edzia69 - http://www.taranty-argo.cba.pl/glowna.html
drawa14   Kiedyś wszystko sie kończy....
19 listopada 2010 23:54
Pierwszy to Garbryś ;P Śliczny kucyk🙂
A dwa następne to z internetu🙂
Pewnie gdzieś kiedyś już go tu wstawiałam. Ogierek arabski "Mój Bask" po Gangesie. Pięknie malowany kasztan, z kilkoma białymi plamkami na brzuchu i... jajkach  😉 powinno być coś widać na zdjęciu.

EDIT
na tym lepiej widać

a tu jeszcze maść w słońcu.

dempsey   fiat voluntas Tua
20 listopada 2010 01:44
Presja, maść śliczna, a do tego jakie  imię!  💘
dempsey - Właściciel chce sobie wyhodować drugiego legendarnego Baska, który zresztą urodził się w naszej stajni  😁 Maść ma faktycznie piękną, i te odmiany na żywo wygląda nieziemsko.
Czy ktoś potrafi mi powiedzieć, czy istnieją tarantowate kuce walijskie?

Mnie wydaje się, że nie. Ale potrzebuje jakiegoś źródła (książki, artykułu, strony www), które potwierdziłoby moją opinię🙂

Ja się przypominam ze swoim pytaniem🙂
20 listopada 2010 13:23
rasa welsh pony nie przewiduje maści srokatej i tarantowatej. z tzw kolorów wchodzą tylko izabele,deresze, sabino i rabicano.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się