POTRZEBUJĄCE POMOCY

TanTal   Akademia Sztuki Jeździeckiej ,,TANTAL''
19 września 2010 09:10
Met i  co  nowego? Są  jakieś szanse??? Please people ,  pomórzmy jej 🙁
u mnie nic nowego

poza zapaleniem oskrzeli

TanTal powiem szczerze, ze spodziewalam sie wiekszego zaangazowania w akcje z Twojej strony 😉
trzynastka   In love with the ordinary
19 września 2010 14:29
TanTal powiem szczerze, ze spodziewalam sie wiekszego zaangazowania w akcje z Twojej strony 😉

Ja też.

Co do nowości to druga książka się sprzedała, pieniążki zasilą konto naszej szkapy.  😉
19 września 2010 20:59
Niestety nie bardzo rozumiem 😕

Met prosila zebym  sama  wyprosila u goscia choc tydz dwa i to  zrobilam,choc bardzo zalezy mu na czasie. Nie dysponowal zadnymi  fotami ,wiec  sama pojechalam i namowilam go zeby dal sie obfocic.

Jedyny mankament to to ze sama nie mam tych  pieniedzy ani warunków by moc miec nastepnego konia, tylko  dlatego zwrocilam sie o  pomoc do fundacji.

Dzwonilam  do wszystkich  znajomych ,u ktorych widzialam  cien szansy , czy pomocy.

Pamietam Met ze na poczatku ,gdy  poprosilam Cie o pomoc na pw ,odpowiedzialas mi ze to niemozliwe bo masz u siebie full.
Ze cena jest za wysoka i  za taka kwote to mozesz kupic belga.
Prosze nie zwalaj tylko,  ze cos zawalam kiedy targam  wszystkie mozliwe opcje.. no moze oprocz tej  jednej  jedynej.. finansowej..
ale powtorze sie gdyby bylo inaczej nie prosilabym  sie  nikogo.

Tak czy inaczej bede jej szukac nadal domu,czy to w fundacji,czy u osoby prawatnej.
az nie wiem, co Ci odpisac

ja o niebie, Ty o chlebie
19 września 2010 21:26
Mysle ze nie  ma co  i jest to niesprawiedliwe obarczac kogos nieslusznie ze nic ,czy malo robi,ja na nikogo sie nie ogladam.Niech kazdy zrobi tyle ile moze na maxa patrzac najpierw na siebie.  To tyle jesli chodzi o moje wypociny w tym watku. Szkoda czasu , mozna wykorzystac go tuzinkowo lepiej.pozdrawiam
19 września 2010 22:05
TanTal, wiesz cos o pozostalych koniach?

Chyba zostało nie zauważone a sama jestem ciekawa.
19 września 2010 22:17
Przepraszam nie zauwazylam, pozostale dwa zrebaki( 1,5 klacz widac ,a wlaciwie jej zad , na jednym ze zdjec) zostaja. Na te chwile chociażby 😕
a druga kobyla? tydzien temu byly 2 dorosle i 2 zrebaki

edit:
http://www.alert24.pl/alert24/1,84880,8394584,Zameczone_konie_pod_Wieluniem.html - uwaga, drastyczne

na 99,999% Mara ma nowy, kochajacy domek 😍
potwierdzenie plus foto z nowego domu pojawia sie wkrotce

:kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
24 września 2010 13:13
juhuuu  😅
potrzebny transport z gliwic. a w sumie tylko samochod z hakiem. ktos sie pisze? 🙂
24 września 2010 13:38
przemiła właścicielke będzie  mieć  Mara 🏇 🏇 🏇

super 🏇
brawo!!  😅 😅
[center]"sen mara, Bóg wiara" - Metka znów w akcji. [/center]

Na prośbę Tantal, nasza kochana i niezastąpiona Met znów zgodziła się pomoc.
Klacz ma 5 lat, jest po słynnym eNeNie, w typie Ślązaka. Zdrowa, spokojna, bezproblemowa.
Chodzi w bryczce, pod siodłem, daje nogi, idealny koń rodzinny ale właściciel u którego stoi ma 75 lat i brak już mu siły by się nią zajmować.
[quote author=TanTal link=topic=9301.msg701537#msg701537 date=1284023899]                                                                           
Klacz czuje ze cos zlego sie zbliza 🙁mimo ze dbali o nia, nie chodzila po pare godzin dziennie,ma bardzo smutne oczy 🙁

Wybrałyśmy już imię -Mara i zrobiłyśmy miejsce w serduchach ale znów nie ma za co jej tam postawić.
Handlarz wycenił ją na 3 000 zł. Czasu jak zwykle jest mało.

[url=http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,9301.msg701537.html#msg701537]Link do apelu TanTal [/url]

[center]Fundacja "Nasza Szkapa"
ul. Morcinka 1/3
44-330 Jastrzębie Zdrój

numer konta:
52 1020 2472 0000 6602 0184 8472

dla wpłat zza granicy
nr IBAN: PL52 102024720000660201848472
kod SWIFT (BIC Code): BPKOPLPW
[/center]

Jeżeli jest ktoś zainteresowany samodzielnym kupnem proszę kontaktować się z Met
telefon kontaktowy:669 114 427
gg:4972864
e-mail:agnieszka.zera@gmail.com

Lub bezpośrednio do TanTal pw
telefon :513598283

[/quote]

Witam, zdecydowałam się kupić tę klaczkę. Od 13stu lat marzę o koniu i w końcu marzenie się spełni! 🙂 Wszystko już załatwione, boks czeka, właścicielowi spieszno pozbyć się konika a ja mam problem ze znalezieniem transportu... Czy ktoś z Was mógłby pomóc? Jestem z Gliwic a konik stoi w Trzebiniowie za Żarkami.
Dopiero uczę się używać tego forum, więc sorki za ten długi cytat  😀 w ferworze poszukiwań transportu (wstałam o 7 i szaleje po internecie) nie doczytałam że TanTal już zapytała o transport  🙂 najchętniej wzięłabym ją stamtąd już jutro...
PILNE

jeden z naszych adoptujacych zachorowal. musimy teraz, natychmiast odebrac dwa koniki - Bumcyka i Pana Dragona. wazne, zeby chlopcy wyjechali jeszcze dzis. niestety...

blagam o pomoc ludzi z okolic bielska-bialej, zywca! potrzebny transport i/lub tymczasowy dom dla nich.

konie maja 5 i 6 lat. sa zdrowe. spokojne. przyuczone do pracy z dziecmi.
Dragon chodzi w zaprzegu.

Bumcyk:
http://www.nasza-szkapa.idl.pl/gallery/thumbnails.php?album=131

Pan Dragon:
http://www.nasza-szkapa.idl.pl/gallery/thumbnails.php?album=11

bede niezmiernie wdzieczna rowniez za jakiekolwiek wsparcie finansowe na poczet transportu i zakwaterowania koni. jezeli znajdziemy wolnego kierowce, to dzisiaj chlopcy przyjada do naszego gospodarstwa.

kontakt do mnie:
agnieszka.zera@gmail.com
669 114 427

http://nasza-szkapa.idl.pl/index2.php?strona=new

edit:

mamy transport!
teraz szukamy dla nich nowych wlascicieli
A wie ktoś może co się dzieje teraz z tym szczeniakiem co został wyrzucony z pchłami został wygłodzony?
Jeśli chodzi o taką rudą sunię to forumowa tajfunowaa ją przygarnęła jeśli się nie mylę to sprawa już od dawna nie aktualna bo Justyna przygarnia cały zbity wygłodzony i zapchlony zwierzęcy sierociniec.Ale właśnie tajfunowaa stawisz zdjęcia jak się teraz ma piesio ❓
06 października 2010 17:46
Zwirek

dostal ksywe Zwirek i paste na odrobaczanie. to chyba wszystko, co od zycia mu sie trafilo... kupil go starszy czlowiek, ktoremu handlarz wmowil, ze bedzie mial dotacje na konia. krzywy roczny ogierek, o ktorym przez przypadek dowiedziala sie Agnieszka. rozzloszczony (juz swiadomy, ze dotacji nie dostanie) wlasciciel koniecznie chce sie konia jak najszybciej pozbyc - chce odzyskac pieniadze. odgraza sie Bogu ducha winnemu maluchowi, ze odda go na karme dla lisow, jesli nikt nie kupi go na piatkowym targu. wycenil go na 900zl. Agnieszka ma 200zl. mamy 48 godzin, zeby uzbierac 700zl. ta kwota zagwarantuje Zwirkowi przyszlosc. sprobujemy...?
Jeżeli ktoś jest zainteresowany kupnem to konik znajduje się 10km od Ostrowi Mazowieckiej
Kontakt standardowo z Metką - www.nasza-szkapa.idl.pl

mamy 100zl - jeszcze tylko 600zl brakuje!
06 października 2010 20:44
jak tam? ile jeszcze brakuje?
za 45 minut bedzie pierwsze dzisiaj ksiegowanie :kwiatek:
fizycznie jest 200zl - mamy deklaracje na jeszcze jedno 200 - czyli brakuje juz tylko 300!

edit:
zaksiegowane kolejne 20zl - brakuje 280!
+20zl - brakuje 260
+10 - brakuje 250
+50 - brakuje 200
Podbijam.
Mały przelew poszedł i ode mnie 🙂
Podbijam.
Mały przelew poszedł i ode mnie 🙂

ode mnie też mała cegiełka, mam nadzieje że ziarnko do ziarnka i uda się uzbierać całą kwotę 🙂
pierwsze 20zl wpadlo z okazji nowego dnia 😅

edit:
i jeszcze dwie wplaty po 20zl 😅

edit:

2x 15zl 😅
maluszek coraz bliżej do szczęsliwego zycia,mocno trzymam kciuki za niego
wlasciciel sie zgodzil, zebysmy zaplacili w poniedzialek!
ash   Sukces jest koloru blond....
08 października 2010 15:05
SUPER! mam nadzieję, że się uzbiera potrzebną kasę!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się