POTRZEBUJĄCE POMOCY

hej Met
już masz całość 🙂
przed chwilą poleciały ziarenka ode mnie ( będą pewnie w poniedziałek )
łiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!

🏇 🏇 🏇 😅 😅 😅  🏇 🏇 🏇

dziekujemy, dziekujemy, dziekujemy!!!
slojma   I was born with a silver spoon!
08 października 2010 18:09
ode mnie poleciało 145 met masz potwierdzenie na emailu🙂
jeszcze moment i chlopak bedzie mial wyprawke na pierwszy miesiac 🏇
trzynastka   In love with the ordinary
08 października 2010 19:44
Żwirek nie jest już tylko Żwirkiem, jest Żwirkiem NS 😅 super że się udało 😅

😵

edit: dodane

[quote author=diołem link=topic=178.msg726880#msg726880 date=1286216035]
Jeśli chodzi o taką rudą sunię to forumowa tajfunowaa ją przygarnęła jeśli się nie mylę to sprawa już od dawna nie aktualna bo Justyna przygarnia cały zbity wygłodzony i zapchlony zwierzęcy sierociniec.Ale właśnie tajfunowaa stawisz zdjęcia jak się teraz ma piesio ❓
[/quote]
tak - sunia jest u mnie nazywa się Saba .
od razu po " przejęciu " jej daliśmy jej leki[ odrobaczanie, szczepionki zaległe+dalsze ], wrogość do dzieci jej przechodzi choć ma do nich dystans[ 0-9 lat tak wynika z moich obserwacji tych dzieciaczków ], hmmm co by tu jeszcze a no tak opanowała komendy 🤔iad, leżeć, teraz uczymy się chodzić powoli na smyczy...[ co prawda na razie nie ma efektów no ale... ], no poza tym porównując z tym jak wyglądała kiedyś a teraz to można powiedzieć , że hm to jest straszny tłuścioch ;] no i chyba tyle ;]
a, dam jeszcze zdjęcia ;]
http://www.wgraj.org/img.php?mode=full&file=-1
http://www.wgraj.org/img.php?mode=full&file=-1
u mnie otwiera się  białą strona  bez zdjeć.
Kochani! mam do Was mega prosbe!

trafila sie swietna okazja, mozemy kupic siano i owies za polowe ceny - zapas, ktory wystarczy nam na wiele miesiecy! nasz rejon w tym roku nawiedzily 3 powodzie, w okolicy nie udalo nam sie zgromadzic plonow na zime. teraz nadazyla sie okazja, ale na organizacje transakcji mamy jedynie 24 godziny! za tira siana oraz tone owsa razem z transportem bedzie do zaplacenia 4500zl. jest to naprawde bardzo tanio. gdyby nie fakt, ze stojaca na lakach woda uniemozliwila nam sianokosy, to  moglibysmy na biezaco kupowac siano od okolicznych rolnikow. niestety pogoda nie sprzyjala... zima ma byc sroga, grzechem by bylo przepuscic taka okazje.

bardzo, bardzo prosze nawet o najdrobniejsze grosiki na sianko!

i jeszcze jedna goraca prosba - trzymajcie kciuki za malenkiego koteczka, ktory zostal nam wczoraj przekazany - kotuniek jest w ciezkim stanie, choruje na koci katar, niestety choroba jest bardzo zaawansowana:

wesprzyj nas:

52 1020 2472 0000 6602 0184 8472

Fundacja "Nasza Szkapa"
ul. Morcinka 1/3
44-330 Jastrzebie Zdroj

rany jaka bida. Met koniecznie dawaj znać co z nim  🙁
wlasnie w tej chwili powinna byc podpisywana umowa kupna/sprzedazy 😅
stan konta na siano i owies to 2664,98
:kwiatek:

,
Met co z kotkiem?
Tomku Tiry mają rozny tonaz i rozną objętosc.Tym naprawdę największym zmiescisz 8 do 9 ton siana a do naczepy wejdzie 4 do 5 ton.Wiem bo kiedys do pewnej fundacji załatwiałam taki transport siana
300zl owies
180zl tona siana
160zl tona sianokiszonki
nie wiem, ile samochodow wchodzi na transport, siana mialo byc 24 tony
wczoraj nam sie nie udalo. dzis jeszcze sprobujemy.
fundusz siankowy: 3100zl

kotek zaczal jesc i w koncu otworzyl oczy! antybiotyk dziala 😅
Met, mały sierściuch jest przesłodki! trzymam kciuki... strasznie się cieszę, że leczenie daje efekt  😅 😅 😅
Kotek jest śliczny... lepiej go pilnujcie, bo któregoś dnia zniknie  😂
180 zl za tone siana to tanio, bardzo tanio..
wiecej place za slome

Met trzymam kciuki za transport
oglosimy przetarg na kota 😍

Zlota, wlasnie - dlatego chodze jak w goraczce 😉
dea   primum non nocere
13 października 2010 10:57
Met - Żwirek to jakiś klon "naszego" Gluta! Wyglądał identycznie jak do nas trafił, tylko jeszcze ta nóżka krzywa  😜 Będzie dobrze, Glutek się pozbierał przepięknie. Młody ma coś z folbluta?

Zaraz dorzucę dwa grosze na siano 🙂 Chwilowo sama mam lekki dołek finansowy, ale coś wyskrobię 🙂
3250zl :kwiatek:

nie wiemy nic o pochodzeniu Zwirka. na dniach przeprowadza sie do forumowej Budynio, zeby miec go na oku, bo kiepskawo wyglada
,
jutro kolo 12;00 maja byc u mnie - dam znac co i jak. jak pisalam, maja byc duze bele, nie kostki. zakladam, ze facet sobie nie zartuje, no bo i jaki mialby z tego pozytek?
dea   primum non nocere
13 października 2010 16:02
No, pożytek miałby dość wymierny... finansowy 😉 Policz te bele i upewnij się, czy to na pewno tyle co trzeba. Takie okrągłe są jeszcze mniej ładowne, więc Tomka sugestie brzmią sensownie.
kolorwiatru   Pani władczyni imperatorka
13 października 2010 16:30
średnia rolka waży około 250 kg wiec musieli by przywiezc +/- 95 takich balotów
no tak, ale chyba widac, czy jest na samochodzie 10 czy 50 beli. cena za bele to 55zl. podobno maja wazyc 300-350kg
kolorwiatru   Pani władczyni imperatorka
13 października 2010 16:46
ja za 300kilogramowe płacę 40 zł. ale to fakt zalezy od rejonu gdzie mniej lub wiecej pozalewało. U nas akurat obyło się bez wiekszych strat
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się