Klami, może nie pokolenie,ale podobał mi się komentarz ridera,jak zobaczył galopującego w krosie Madryta 😉 rider pamięta,jak Madryt zaczyna...
co do P,pewnie wrotki odpowie po swojemu i mądrzej...w wkkw po to są zagrywki,żeby w wyższych klasach nie było przypadkowych ludzi...a Sopot jest specyficzny,to takie trochę derby jest,bo płasko i muszą jakoś kompensować brak zróżnicowania terenu...poza tym,P to już tak trochę gwiazdką pachnie...tak jak w L klasie są ograniczenia,że nie może być np. wskoku do wody,tak w P już praktycznie wolno wszystko...wkkw to nie jest spacer w ogródku jordanowskim 😉
a jaka jest wysokość parkuru w finale seniorów?
Ktoś, hehe. Wazne, ze Madryt ma radoche. 😉
Ok, chyba mniej wiecej lapie jak z ta Petka jest. Zdziwilam sie wlasnie, ze patrzac na ustawienie krosu to miedzy L a P jest potezny przeskok. Natomiast P do 1* niedaleko.
I druga rzecz, zastanawiala mnie koncepcja z ta czworka w lasku. Na wstepie trzy latwe przeszkody i nagle lasek z waskimi frontami skakanymi na ukos. I tak.... jakby to ujac. Nic trudnosciowo pomiedzy. Z latwej na na prawde ciezka.
Forta, 125 cm
Na wstepie trzy latwe przeszkody i nagle lasek z waskimi frontami skakanymi na ukos. I tak.... jakby to ujac. Nic trudnosciowo pomiedzy. Z latwej na na prawde ciezka.
nie mam pewności, bo nie oglądałem tej trasy, ale wydaje mi się,że te wąskie fronty nie były oznaczone jako kombinacja, a jako oddzielne przeszkody, zatem jak ktoś nie chciał strugać kozaka, to spokojnie mógł sobie pojedynczo z kłusika skoczyć te przeszkody wykonując uspokajającą woltę między nimi.
a przeskok między L i P faktycznie jest największy- choćby procentowo między parametrami przeszkód, czy brakiem formalnych ograniczeń dla kombinacji i rodzajów przeszkód w próbie terenowej.
\ zatem jak ktoś nie chciał strugać kozaka, to spokojnie mógł sobie pojedynczo z kłusika skoczyć te przeszkody wykonując uspokajającą woltę między nimi.
tracac przy tym ZA duzo czasu zapewne
[quote author=wrotki link=topic=815.msg691391#msg691391 date=1283110786]
\ zatem jak ktoś nie chciał strugać kozaka, to spokojnie mógł sobie pojedynczo z kłusika skoczyć te przeszkody wykonując uspokajającą woltę między nimi.
tracac przy tym ZA duzo czasu zapewne
[/quote]coś za coś, przecież właśnie o to chodzi żeby wygrywali lepsi 😉
Większość fotek z krosu nie będzie, bo mój komp zrobił mi brzydką niespodziankę i zniszczył je.
wrotki, calosc byla jako nr 4, 5 stalo kawalek dalej. Czyli chyba kombinacja? Jak w skokach szereg?
jeżeli tak było, no to trzeba było jechać tak jak w skokach,czyli bez opcji z woltowaniem...cóż,jeżdzenie WKKW nie jest obowiązkowe 😉
Strzyga a na karcie nic się nie uchowało? 🙁
Nie lubię Twojego komputera 😤
http://s88.photobucket.com/albums/k185/whispy88/wkkwsopot/?albumview=slideshowMoje wypoty z samych skoków, też nie całych.
(Obie baterie powiedziały mi 'spadaj' po przejeździe Crazy...)
Gratulacje dla wszystkich! Mam nadzieję że jednak będą jakieś zdjęcia z krosu 😍!
Czy ktoś we dlaczego Michał Kanp miał elimkę na ujeżdżeniu?
Niewiele się uratowało =(
Klami, w *** to raczej 130.
asior, powiem Ci, ze jestem nimal pewna, ze przed konkursem podajac parametry mowili o 125.
asior, ja też jestem pewna że 125 - bo to narodowe 3*,na Igrzyskach w tych 4* stoi 135...a przecież to nie o wysokość parkuru chodzi,te konie mają po 7 minut galopu i skoków w nogach,choćby to jest wystarczającą trudnością...przecież na świeżo każdy z nich nie ma kłopotu by łyknąć parkur 125 czy 130.
gdzie schowałaś siwego Asior,że Cię nie było?czekacie już na MPMK?
ja samego Asiora też widziałam 😉
Ktos, mialam napisac PW, ale w sumie nie ma co robic tajemnicy, bo juz srodowisko pewnie wymysla teorie 🙄
Siwego schowalam... ale do boksu na 1,5 miesiaca. Czekamy nie na MPMK, ale na diagnoze weterynarza... 😕
asior, i nie pogadałyśmy. Kurcze, kurcze =(
Pozostałe zdjęcia postaram się poobrabiać w miarę szybko.
asior, łojezu,co się stało?
asior, wasze dwa namioty zostaly przed 50tka?
Ktos, Siwy kulawy od Babo. Po nodze nic nie widac, zdjecia RTG czyste, czekam na USG.
Sigma, juz mowilam Koko, ze namiot zabralam 😉
Strzyg, moje zdjecia nie nadaja sie do upubliczniania. Zabraniam 🍴
Koko oczywiscie nie łaskawa przekazać informacje dalej 😉
asior, mówisz nie, myślisz tak 😀
Strzyga, poka poka Asiora 😀
Strzyga, najpierw mi wyslij na PW i moze sie zgodze. Nie zartuje 😎