Kącik WKKW

Ktoś   Dum pugnas, victor es...
29 sierpnia 2010 19:56
Klami, może nie pokolenie,ale podobał mi się komentarz ridera,jak zobaczył galopującego w krosie Madryta 😉 rider pamięta,jak Madryt zaczyna...

co do P,pewnie wrotki odpowie po swojemu i mądrzej...w wkkw po to są zagrywki,żeby w wyższych klasach nie było przypadkowych ludzi...a Sopot jest specyficzny,to takie trochę derby jest,bo płasko i muszą jakoś kompensować brak zróżnicowania terenu...poza tym,P to już tak trochę gwiazdką pachnie...tak jak w L klasie są ograniczenia,że nie może być np. wskoku do wody,tak w P już praktycznie wolno wszystko...wkkw to nie jest spacer w ogródku jordanowskim 😉
a jaka jest wysokość parkuru w finale seniorów?
Ktoś, hehe. Wazne, ze Madryt ma radoche. 😉
Ok, chyba mniej wiecej lapie jak z ta Petka jest. Zdziwilam sie wlasnie, ze patrzac na ustawienie krosu to miedzy L a P jest potezny przeskok. Natomiast P do 1* niedaleko.
I druga rzecz, zastanawiala mnie koncepcja z ta czworka w lasku. Na wstepie trzy latwe przeszkody i nagle lasek z waskimi frontami skakanymi na ukos. I tak.... jakby to ujac. Nic trudnosciowo pomiedzy. Z latwej na na prawde ciezka.

Forta, 125 cm
Na wstepie trzy latwe przeszkody i nagle lasek z waskimi frontami skakanymi na ukos. I tak.... jakby to ujac. Nic trudnosciowo pomiedzy. Z latwej na na prawde ciezka.
nie mam pewności, bo nie oglądałem tej trasy, ale wydaje mi się,że te wąskie fronty nie były oznaczone jako kombinacja, a jako oddzielne przeszkody, zatem jak ktoś nie chciał strugać kozaka, to spokojnie mógł sobie pojedynczo z kłusika skoczyć te przeszkody wykonując uspokajającą woltę między nimi.
a przeskok między L i P faktycznie jest największy- choćby procentowo między parametrami przeszkód, czy brakiem formalnych ograniczeń dla kombinacji i rodzajów przeszkód w próbie terenowej.
\ zatem jak ktoś nie chciał strugać kozaka, to spokojnie mógł sobie pojedynczo z kłusika skoczyć te przeszkody wykonując uspokajającą woltę między nimi.

tracac przy tym ZA duzo czasu zapewne
[quote author=wrotki link=topic=815.msg691391#msg691391 date=1283110786]
\ zatem jak ktoś nie chciał strugać kozaka, to spokojnie mógł sobie pojedynczo z kłusika skoczyć te przeszkody wykonując uspokajającą woltę między nimi.

tracac przy tym ZA duzo czasu zapewne
[/quote]coś za coś, przecież właśnie o to chodzi żeby wygrywali lepsi 😉
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
29 sierpnia 2010 20:48
Większość fotek z krosu nie będzie, bo mój komp zrobił mi brzydką niespodziankę i zniszczył je.
wrotki, calosc byla jako nr 4, 5 stalo kawalek dalej. Czyli chyba kombinacja? Jak w skokach szereg?
jeżeli tak było, no to trzeba było jechać tak jak w skokach,czyli bez opcji z woltowaniem...cóż,jeżdzenie WKKW nie jest obowiązkowe 😉
Lotnaa   I'm lovin it! :)
29 sierpnia 2010 21:09
Strzyga a na karcie nic się nie uchowało?  🙁

Nie lubię Twojego komputera  😤
Moon   #kulistyzajebisty
29 sierpnia 2010 22:03
http://s88.photobucket.com/albums/k185/whispy88/wkkwsopot/?albumview=slideshow
Moje wypoty z samych skoków, też nie całych.
(Obie baterie powiedziały mi 'spadaj' po przejeździe Crazy...)
Gratulacje dla wszystkich! Mam nadzieję że jednak będą jakieś zdjęcia z krosu 😍!
Czy ktoś we dlaczego Michał Kanp miał elimkę na ujeżdżeniu?
30 sierpnia 2010 12:10
Niewiele się uratowało =(

asior   -nothing but eventing-
30 sierpnia 2010 16:55
Klami, w *** to raczej 130.
asior, powiem Ci, ze jestem nimal pewna, ze przed konkursem podajac parametry mowili o 125.
30 sierpnia 2010 17:42
asior, ja też jestem pewna że 125 - bo to narodowe 3*,na Igrzyskach w tych 4* stoi 135...a przecież to nie o wysokość parkuru chodzi,te konie mają po 7 minut galopu i skoków w nogach,choćby to jest wystarczającą trudnością...przecież na świeżo każdy z nich nie ma kłopotu by łyknąć parkur 125 czy 130.

gdzie schowałaś siwego Asior,że Cię nie było?czekacie już na MPMK?
30 sierpnia 2010 17:44
Asiora mam nawet foty 😀

30 sierpnia 2010 17:49
ja samego Asiora też widziałam 😉
30 sierpnia 2010 17:52
Ktos, mialam napisac PW, ale w sumie nie ma co robic tajemnicy, bo juz srodowisko pewnie wymysla teorie  🙄

Siwego schowalam... ale do boksu na 1,5 miesiaca. Czekamy nie na MPMK, ale na diagnoze weterynarza...  😕
30 sierpnia 2010 17:58
asior, i nie pogadałyśmy. Kurcze, kurcze =(

Pozostałe zdjęcia postaram się poobrabiać w miarę szybko.
30 sierpnia 2010 18:00
asior, łojezu,co się stało?
asior, wasze dwa namioty zostaly przed 50tka?
30 sierpnia 2010 18:07
Ktos, Siwy kulawy od Babo. Po nodze nic nie widac, zdjecia RTG czyste, czekam na USG.

Sigma, juz mowilam Koko, ze namiot zabralam  😉

Strzyg, moje zdjecia nie nadaja sie do upubliczniania. Zabraniam  🍴
Koko oczywiscie nie łaskawa przekazać informacje dalej  😉
30 sierpnia 2010 18:13
asior, mówisz nie, myślisz tak 😀
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
30 sierpnia 2010 18:16
Strzyga,  poka poka Asiora 😀
30 sierpnia 2010 18:19
Strzyga, najpierw mi wyslij na PW i moze sie zgodze. Nie zartuje  😎