Ostrzeżenia - dyskusja

ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
30 lipca 2009 14:49
A ja jestem za dalszym ciągnięciiem ciekawych tematów o tematyce różnej bez względu na to że komuś nie w smak jej postać przaśnej telenoweli. Przynajmniej jest co czytać.
abre   tulibudibu
30 lipca 2009 15:01
Pod warunkiem, że w temacie pojawi się ostrzeżenie: "uwaga, ciąg dalszy webnoweli pomorskiej" 😉 Jestem też za numerowaniem odcinków, ponieważ trudno jest czytać w odpowiedniej kolejności, gdy są tak bardzo porozbijane po przeróżnych wątkach 😉
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
30 lipca 2009 15:53
ponieważ trudno jest czytać w odpowiedniej kolejności

bo to nie dość że telenowela to i do tego łamigłówka czy też puzzle do zeskładania w całość. Jak się komu nudzi oczywiście i brak mu innych rozrywek czy też ćwiczeń dla rozleniwiałej upałem mózgownicy 😉
deborah   koń by się uśmiał...
23 listopada 2009 20:46
czy moderator moze dostać ostrzezenie? od kogo? i za co dostała opolanka bo chyba coś przegapiłam?
edit: już wiem 😉
deborah, jeśli łamie regulamin, to może 😀 A opo aż się prosiła 😁
w służbowej skrzynce było o tym trochę 😉

Ale moim skromnym zdaniem to głupie, że mod świadomie łamie regulamin..
rewir, bez obrazy ale to ty zrobiłaś mega zadymę o nic tak naprawdę. Nie wiem czy w ogóle ktoś tamten wątek zauważył, ja dopiero zauważyłam rozmowę w SSM.
opolanka   psychologiem przez przeszkody
23 listopada 2009 21:08
Ja pokusze sie o wyjasnienie:

KAŻDY moze z premedytacją zalożyć jakikolwiek wątek, wiedząc jakie są konsekwencje i godząc sie na nie. Ja otrzymalam należne mi ostrzeżenie, a wątek został zamkniety.

Mimo to udało mi sie uzyskać to, o co prosiłam, a było to bardzo mega turbo wazne, dlaczego, moja sprawa.

pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy maja lepiej ode mnie, bo nie majac innych problemow, zajmują się pierdoletami na forum i tym sie przejmują.
Burza - Nie zrobiłam zadymy, nieco się zdziwiłam po prostu i to wyraziłam.
:kwiatek:
rewir, na "nieco zdziwienie", to takie było... eee... mocne 😉 Aż strach się bać na myśl o tym jak byś się zachowywała robiąc zadymę 😁
No ale co tam - słusznie zwróciłaś uwagę na łamanie regulaminu, udało Ci się wywołać ostrzeżenie opolanki i git. Sprawa chyba zamknięta.
Wiesz.. jak się nie ma problemów to trzeba się jakoś wyładowywać 😂

Jasne, zamknięta.
23 listopada 2009 21:17
dla mnie również zamknieta.
No i bosko 😉
ushia   It's a kind o'magic
25 listopada 2009 15:10
w służbowej skrzynce było o tym trochę 😉

Ale moim skromnym zdaniem to głupie, że mod świadomie łamie regulamin..

Mało ze głupie, to jeszcze demoralizujące - bo tym wątkiem opolanka wyraźnie pokazała, że ma głęboko w nosie zasady, których przestrzegania ma sama pilnować.
"Bo ona miała ważna sprawę" - każdy sadzi, ze ma ważną sprawę, pilne pytanie itp.
A pani moderator zaprezentowała postawę "Regulamin? Oleje, najwyżej dostanę ostrzeżenie, a co mi tam"
Nie powinno tak być.

A juz komentarz, w który, ta sama pani moderator nazywa kwestie przestrzegania zasad na forum "pierdoletami" jest poniżej wszelkiej krytyki.
Przykład idzie ponoć z góry, a tu "góra" zachowała się źle. I nie chodzi o założenie wątku, tylko o podejście do całej sprawy.
25 listopada 2009 16:31
poniewaz dla mnie sprawa jest zamknieta, zacytuje sama siebie:

"KAŻDY moze z premedytacją zalożyć jakikolwiek wątek, wiedząc jakie są konsekwencje i godząc sie na nie. Ja otrzymalam należne mi ostrzeżenie, a wątek został zamkniety.

Mimo to udało mi sie uzyskać to, o co prosiłam, a było to bardzo mega turbo wazne, dlaczego, moja sprawa."

Zostalam ukarana, nie pierwszy raz za dubel (mam na swoim koncie chyba 2 albo 3). Z premedytacja czy nie, byla wina, jest kara. Dla mnie nie ma o czym mówić. regulamin jest dla wszystkich.
"KAŻDY moze z premedytacją zalożyć jakikolwiek wątek, wiedząc jakie są konsekwencje i godząc sie na nie. Ja otrzymalam należne mi ostrzeżenie, a wątek został zamkniety.miałabyś rację gdyby każdy chciał być modem, a tak nie jest.
przez analogie, można to porównać do policjanta który łamie prawo- wyrok dostaje tak jak każdy, wg kodeksowych widełek, ale dodatkowo traci pracę, która stawiała go nieco ponad prawem...bo jego dobrowolną decyzją było bronić prawa, a nie tylko go przestrzegać.
A.   master of sarcasm :]
11 sierpnia 2010 09:10
o wrotki tu jest  😀

pytanie: czym sie trzeba zasluzyc zeby miec zdjete ostrzezenie???? przeszkadza mi troche ten znak drogowy! 😜 🙇
Znaczek sam zniknie.
11 sierpnia 2010 10:19
a kiedy?

Wawrek, takiego fajnego psa miales kiedys na avatarze  😍
Gillian   four letter word
11 sierpnia 2010 11:43
A. fajnie, że jesteś ale naprawdę - poświęc pół godzinki na rozjerzenie się po regulaminie itd. Ułatwisz i sobie i innym 🙂
trzynastka   In love with the ordinary
11 sierpnia 2010 12:24
[quote author=??? link=topic=308.msg673022#msg673022 date=1281518343]
a kiedy?
[/quote]

7 dni.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
11 sierpnia 2010 12:35
???, Jakbyś przeczytała regulamin to byś wiedziała 😉
11 sierpnia 2010 12:48
ninevet
bardzo dziekuje za informacje  :kwiatek:

Notarialna
ja lubie uczyc sie na wlasnych bledach  🏇
???, to całkiem możliwe, że szybko nas opuścisz  😁
gratuluję tutejszym modom niebywałej błyskotliwości, dzielnie wymierzyli mi ostrzeżenie za offtop, już po blisko 2 tygodniach od tego niebywałego wykroczenia 🤔wirek:
Jestem jak IPN.
,
ohir   -- wszędzie dobrze ale w stajni najlepiej --
23 września 2010 16:17
Mógłby ktoś przybliżyć mi znaczenie punktu 5 regulaminu?
5. Korzystaj z opcji "edytuj" by uzupełniać i poprawiać swoje posty. Nadmierne nieedytowanie postów będzie karane ostrzezeniem.

Czy aby nie powinien być ten punkt uzupełniony o punkt 5a w brzmieniu:

5a. Osoby wiedzące co piszą i znające język polski zobowiązane są do udawania edycji poprzez dodanie lub usuniecie jakiegoś znaku interpunkcyjnego lub litery. Nieudawanie edycji bedzie karane ostrzeżeniem o braku edycji..

Ostrzeżenie które otrzymałem dotyczy postu [url=http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,841.msg714650.html#msg714650]http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,841.msg714650.html#msg714650[/url]
na którego stworzenie poswięciłem trochę czasu i który był kilkakrotnie redagowany przed wysłaniem.
Nie widzę w nim rażących błędów logicznych czy ortograficznych i nie zamierzam go sztucznie "edytować"
mimo ostrzeżenia o "braku edycji".

Przy okazji proszę o przesunięcie postów dotyczących "braku edycji" z wątku o budowaniu stajni (i ich wyposażenia)
do tego wątku, który wydaje się być znacznie właściwszy.

P.S. W mojej przeglądarce guziczek nazywa się [zmień] a nie [edytuj].

P.S.2 Niniejszym przepraszam również pana Wawrka za podejrzenie interesowności w udzielonym ostrzeżeniu.
Do głowy by mi nie przyszło, że ostrzeżenie jest karą za umiejętność pisania w jezyku ojczystym a obowiązek
ukarania za ową znajomość wynika bezpośrednio z punktu 5 regulaminu.

=== dodane === === === === === === === === === === === === === === === === === === ===

Dublowanie postów [...]

ROTFL.

Dotarło o co tak naprawdę chodzi. O wyznawane przez młodzież mierzenie
długości :- ilością postów (aha! "chciałem tylko posta nabić"😉. A posty połączył
chyba jednak moderator.

Regulamin jednak nic o "dublowaniu" nie mówi. Punkt 5 mówi o "nieedycji"(sic!).

Jak chcecie państwo tak mierzyć, to mierzcie uwzględniając relewantność.
Panie Wawrek: co ma stajnia ze styropianu jednego użytkownika do wody innego? NIC!

Najlepiej powiedzcie wprost "5. Nabijanie postów czyli [tu precyzyjna definicja] bedzie karane ostrzeżeniem".

PS.  Dziekuję <xxxxx> za wytłumaczenie mi o co chodzi z tą długością tegotam.

=== dodane === === === === === === === === === === === === === === === === === === ===

"Niedublującym" pragnę zwrócić uwagę na to, że jakiekolwiek ich "edycje" czy "dopiski"
nie docierają do osób, które - tak jak ja - korzystają z tego forum przez email.
Dociera wyłącznie pierwszy post.

Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
23 września 2010 17:25
ohir, zupełnie nie da się Ciebie zrozumieć  😵
ohir   -- wszędzie dobrze ale w stajni najlepiej --
23 września 2010 17:30
ohir, zupełnie nie da się Ciebie zrozumieć  😵

A po dopiskach łatwiej zrozumieć? 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się