Mógłby ktoś przybliżyć mi znaczenie punktu 5 regulaminu?
5. Korzystaj z opcji "edytuj" by uzupełniać i poprawiać swoje posty. Nadmierne nieedytowanie postów będzie karane ostrzezeniem.Czy aby nie powinien być ten punkt uzupełniony o punkt 5a w brzmieniu:
5a. Osoby wiedzące co piszą i znające język polski zobowiązane są do udawania edycji poprzez dodanie lub usuniecie jakiegoś znaku interpunkcyjnego lub litery. Nieudawanie edycji bedzie karane ostrzeżeniem o braku edycji..
Ostrzeżenie które otrzymałem dotyczy postu [url=
http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,841.msg714650.html#msg714650]
http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,841.msg714650.html#msg714650[/url]
na którego stworzenie poswięciłem trochę czasu i który był kilkakrotnie redagowany przed wysłaniem.
Nie widzę w nim rażących błędów logicznych czy ortograficznych i nie zamierzam go sztucznie "edytować"
mimo ostrzeżenia o "braku edycji".
Przy okazji proszę o przesunięcie postów dotyczących "braku edycji" z wątku o budowaniu stajni (i ich wyposażenia)
do tego wątku, który wydaje się być znacznie właściwszy.
P.S. W mojej przeglądarce guziczek nazywa się
[zmień] a nie
[edytuj].
P.S.2 Niniejszym przepraszam również pana Wawrka za podejrzenie interesowności w udzielonym ostrzeżeniu.
Do głowy by mi nie przyszło, że ostrzeżenie jest karą za umiejętność pisania w jezyku ojczystym a obowiązek
ukarania za ową znajomość wynika bezpośrednio z punktu 5 regulaminu.
=== dodane === === === === === === === === === === === === === === === === === === ===
Dublowanie postów [...]
ROTFL.
Dotarło o co tak naprawdę chodzi. O wyznawane przez młodzież mierzenie
długości :- ilością postów (aha! "chciałem tylko posta nabić"😉. A posty połączył
chyba jednak moderator.
Regulamin jednak nic o "dublowaniu" nie mówi. Punkt 5 mówi o "nieedycji"(sic!).
Jak chcecie państwo tak mierzyć, to mierzcie uwzględniając relewantność.
Panie Wawrek: co ma stajnia ze styropianu jednego użytkownika do wody innego? NIC!
Najlepiej powiedzcie wprost "5. Nabijanie postów czyli [tu precyzyjna definicja] bedzie karane ostrzeżeniem".
PS. Dziekuję <xxxxx> za wytłumaczenie mi o co chodzi z tą długością tegotam.
=== dodane === === === === === === === === === === === === === === === === === === ===
"Niedublującym" pragnę zwrócić uwagę na to, że jakiekolwiek ich "edycje" czy "dopiski"
nie docierają do osób, które - tak jak ja - korzystają z tego forum przez email.
Dociera wyłącznie pierwszy post.