Stajnie w Lublinie

Wiem o kogo chodzi Jasnowatej i jak najbardziej podpisuję się pod jej opinią. Co prawda nigdy nie zajmowałam się ujeżdżeniem, między innymi dlatego, że nie było z kim, ale z miałam z wyżej wspomnianą osobą, "do czynienia". Oprócz rewelacyjnego podejścia do człowieka, przede wszystkim ma świetne podejście do konia ( a to według mnie jest najważniejsze). Być może nie ma papierów trenerskich, ale najlepszą wizytówką był jej koń i to, że nie spoczęła na laurach, ale cały czas pracuje nad sobą i rozwija się jeździecko. Jedna z niewielu osób tak opanowanych i cierpliwych. Dla mnie jak najbardziej NAUCZYCIEL godny polecenia.

Czekam tylko na zajeżdżenie mojej klaczy, żeby pojechać choćby na kilka dni "porad". Dla mnie rewelacja!
pony   inspired by pony
13 sierpnia 2010 13:31
moze napiszcie o kogo chodzi?🙂 Chetnie sie dowiem🙂
Właśnie, skoro takie pochwały lecą, to warto powiedzieć o kim 😉.
Nerunia, aż zaraz dam Kasi przeczytać  😀
Pony, chodzi o Kasię Kliczkowską z Sadłowic. jedyny problem to taki, że treningi prowadzi tylko na miejscu, ale uważam, że warto przyjechać chociażby na wakacje czy kilka tygodni. 🙂 A i trenerskich papierów nie ma, ale instruktora owszem.
Zagapiłam się, przepraszam za opóźnienie 🙄
Niestety miałam wtedy ze sobą tylko teleobiektyw, więc zdjęcia nie obejmują wszystkiego.

stara hala z lustrem:

nowe dziecko Pikera:

wybiegi i kawałek ujeżdżalni:

zdjęć stajni zapomniałam zrobić 🤣
czy ktoś wie jaka jest cena pensjonatu w Pikerze ? i jak tam z dojazdem ?
W Lublinie przecież można trenować jeszcze z Olgą Michalik - www.olgamichalik.pl
Golden, ja z p. Olgą miałam kilka treningów i więcej nie chcę. Wolę, aby mój koń pracował rozluźniony i szczęśliwy, czerpał przyjemność z jazdy.
okwiat   Я знаю точно – невозможноe возможно!
14 sierpnia 2010 19:39
golden ja nigdy nie słyszałam żeby p.Olga dojeżdżała do kogokolwiek na treningi. Raczej nie ma zbyt wiele czasu na to + podobno teraz jest na dłużej/na stałe w Łodzi (chyba że już wróciła)
golden ja nigdy nie słyszałam żeby p.Olga dojeżdżała do kogokolwiek na treningi. Raczej nie ma zbyt wiele czasu na to + podobno teraz jest na dłużej/na stałe w Łodzi (chyba że już wróciła)

wróciła
raxa, za mały boks 500zł, za większy 600, ale te większe są naprawdę wielkie  😉
Z dojazdem trochę nie bardzo, kursują busiki na Kawkę przez Jakubowice Konińskie, ale kawałek zawsze trzeba dojść  😉
okwiat p.Olga dojeżdża ale na pewno nie do jednej osoby... z tego co wiem to jeździ do Elizówki , no i w zimie zazwyczaj jest pod Łodzią ...

szkoda że do Pikera taki kiepski dojazd ale miejmy nadzieję że na tyle tam się ludzie poosiedlają żeby puścić jakąś emkę , dobrze widzę że na tej dużej hali jest piasek ? to taki zwykły czy jakiś specjalny ? jeśli zwykły to nie przeszkadza to koniom ? 
Nie wiem, czy to jest taki zwykły piasek, ale z tego co 'wyczułam' spacerując po hali, to jest trochę głęboko. Mniej-więcej jak ta piaskowa mała ujeżdżalnia otwarta w Bonanzie.
Czy ktoś mógłby mi podać nr telefonu do Bystrzejowic?  :kwiatek:
Na nowej hali w Pikerze jest zwykły piasek no i fakt ze dosyć głęboko ale konie bez problremu dają rade. Jezdziłam na tej hali i nie jest zle. Pewnie z czasem troche piasku sie wyniesie , troche ubije i bedzie lepiej. Na razie wszytko jest świerze.
Znalazlam calkiem przypadkiem bo do Lublina mi dosc daleko, ale dosc interesujace historie sie tam dzieja...http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,8259703,Awantura_w_klubie_jezdzieckim__I_tylko_koni_zal_.html
czy ktoś wie może kto u nas wypożycza przyczepki ? Tylko w takim stanie żeby przewieść konia spokojnie te 450 km bez obawy że zaraz się rozpadnie ... Chodzi mi o samą przyczepkę bo samochód mam.
raxa, na janowskiej jest wypożyczalnia przyczep, dysponują 1,5 konną i 2 konną. Przewoziłam nimi konia również jakieś 450km i bez zarzutu (z tym ze bylo to 2 lata temu)
fin, zrób jeszcze zdjęcia stajni...  :kwiatek:
Znalazlam calkiem przypadkiem bo do Lublina mi dosc daleko, ale dosc interesujace historie sie tam dzieja...http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,8259703,Awantura_w_klubie_jezdzieckim__I_tylko_koni_zal_.html

niezła jatka... :P
To co się dzieje w tym LKJcie to jakaś paranoja jest  🤔. Zamykać konie w stajni, gratuluję pomysłowości.
Raxa, ja mam przyczepkę do wypożyczenia. Stoi w stajni w Sadłowicach. Jest w pełni sprawna. W niedzielę wieźliśmy w niej mojego konia na zawody. Jbc, to pisz na pw.
fin, zrób jeszcze zdjęcia stajni...  :kwiatek:

Chyba trzeba uderzyć z tym do lychee, Eni lub Zuz, bo ja pewnie nie będę tam w najbliższym czasie.
fin, a ja tak liczyłam, że może wpadniesz na dłużej  🙁
To co się dzieje w tym LKJcie to jakaś paranoja jest  🤔. Zamykać konie w stajni, gratuluję pomysłowości.

taa... i jeszcze na kłódkę. Ja się tylko zastanawiam czemu nikt z tym nie zrobi porządku. Ta sprawa powinna być rozwiązana w trybie natychmiastowym a nie ciągnąć się w nieskończoność. Jedna wielka kompromitacja...
W tym momencie p. Olga ma rację, nie płacąc 'nowemu zarządowi', jak na moje. No ale tyle mojego, na podstawie tego, jak sytuacja jest przedstawiona w tym artykule.
Odbiegając od tematu, kto wybiera się w ten weekend do Tarki? 😉
ja,ja! i mogę się do kogoś uśmiechnąć o zdjęcia?  👀
Malaaa do mnie oczywiście 😉. Ja porywam swój aparat, niestety jest jaki jest, ale trzeba się zadowolić tym co się ma  😁. Kto mnie kojarzy, to podbijać i mówić kogo mam fotografować, popróbujemy coś zrobić 😉.
I nawiasem? Co jedziesz? 😉
Ja dzisiaj wyruszam już, także do zobaczenia w niedzielę 😉.
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
19 sierpnia 2010 11:36
Odbiegając od tematu, kto wybiera się w ten weekend do Tarki? 😉

Ja się również pojawię  😅
Karmelek1700 startujesz?
Zagadujcie do mnie, jak mnie ktoś kojarzy 😉. Będę się cały czas gdzieś kręcić z aparatem, włosy dość długie, ciemny brąz podchodzący pod czerń aktualnie ;p.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się