Wiem o kogo chodzi Jasnowatej i jak najbardziej podpisuję się pod jej opinią. Co prawda nigdy nie zajmowałam się ujeżdżeniem, między innymi dlatego, że nie było z kim, ale z miałam z wyżej wspomnianą osobą, "do czynienia". Oprócz rewelacyjnego podejścia do człowieka, przede wszystkim ma świetne podejście do konia ( a to według mnie jest najważniejsze). Być może nie ma papierów trenerskich, ale najlepszą wizytówką był jej koń i to, że nie spoczęła na laurach, ale cały czas pracuje nad sobą i rozwija się jeździecko. Jedna z niewielu osób tak opanowanych i cierpliwych. Dla mnie jak najbardziej NAUCZYCIEL godny polecenia.
Czekam tylko na zajeżdżenie mojej klaczy, żeby pojechać choćby na kilka dni "porad". Dla mnie rewelacja!
Nerunia, aż zaraz dam Kasi przeczytać 😀 Pony, chodzi o Kasię Kliczkowską z Sadłowic. jedyny problem to taki, że treningi prowadzi tylko na miejscu, ale uważam, że warto przyjechać chociażby na wakacje czy kilka tygodni. 🙂 A i trenerskich papierów nie ma, ale instruktora owszem.
golden ja nigdy nie słyszałam żeby p.Olga dojeżdżała do kogokolwiek na treningi. Raczej nie ma zbyt wiele czasu na to + podobno teraz jest na dłużej/na stałe w Łodzi (chyba że już wróciła)
golden ja nigdy nie słyszałam żeby p.Olga dojeżdżała do kogokolwiek na treningi. Raczej nie ma zbyt wiele czasu na to + podobno teraz jest na dłużej/na stałe w Łodzi (chyba że już wróciła)
raxa, za mały boks 500zł, za większy 600, ale te większe są naprawdę wielkie 😉 Z dojazdem trochę nie bardzo, kursują busiki na Kawkę przez Jakubowice Konińskie, ale kawałek zawsze trzeba dojść 😉
okwiat p.Olga dojeżdża ale na pewno nie do jednej osoby... z tego co wiem to jeździ do Elizówki , no i w zimie zazwyczaj jest pod Łodzią ...
szkoda że do Pikera taki kiepski dojazd ale miejmy nadzieję że na tyle tam się ludzie poosiedlają żeby puścić jakąś emkę , dobrze widzę że na tej dużej hali jest piasek ? to taki zwykły czy jakiś specjalny ? jeśli zwykły to nie przeszkadza to koniom ?
Nie wiem, czy to jest taki zwykły piasek, ale z tego co 'wyczułam' spacerując po hali, to jest trochę głęboko. Mniej-więcej jak ta piaskowa mała ujeżdżalnia otwarta w Bonanzie.
Na nowej hali w Pikerze jest zwykły piasek no i fakt ze dosyć głęboko ale konie bez problremu dają rade. Jezdziłam na tej hali i nie jest zle. Pewnie z czasem troche piasku sie wyniesie , troche ubije i bedzie lepiej. Na razie wszytko jest świerze.
czy ktoś wie może kto u nas wypożycza przyczepki ? Tylko w takim stanie żeby przewieść konia spokojnie te 450 km bez obawy że zaraz się rozpadnie ... Chodzi mi o samą przyczepkę bo samochód mam.
raxa, na janowskiej jest wypożyczalnia przyczep, dysponują 1,5 konną i 2 konną. Przewoziłam nimi konia również jakieś 450km i bez zarzutu (z tym ze bylo to 2 lata temu)
Raxa, ja mam przyczepkę do wypożyczenia. Stoi w stajni w Sadłowicach. Jest w pełni sprawna. W niedzielę wieźliśmy w niej mojego konia na zawody. Jbc, to pisz na pw.
To co się dzieje w tym LKJcie to jakaś paranoja jest 🤔. Zamykać konie w stajni, gratuluję pomysłowości.
taa... i jeszcze na kłódkę. Ja się tylko zastanawiam czemu nikt z tym nie zrobi porządku. Ta sprawa powinna być rozwiązana w trybie natychmiastowym a nie ciągnąć się w nieskończoność. Jedna wielka kompromitacja...
W tym momencie p. Olga ma rację, nie płacąc 'nowemu zarządowi', jak na moje. No ale tyle mojego, na podstawie tego, jak sytuacja jest przedstawiona w tym artykule. Odbiegając od tematu, kto wybiera się w ten weekend do Tarki? 😉
Malaaa do mnie oczywiście 😉. Ja porywam swój aparat, niestety jest jaki jest, ale trzeba się zadowolić tym co się ma 😁. Kto mnie kojarzy, to podbijać i mówić kogo mam fotografować, popróbujemy coś zrobić 😉. I nawiasem? Co jedziesz? 😉 Ja dzisiaj wyruszam już, także do zobaczenia w niedzielę 😉.
Karmelek1700 startujesz? Zagadujcie do mnie, jak mnie ktoś kojarzy 😉. Będę się cały czas gdzieś kręcić z aparatem, włosy dość długie, ciemny brąz podchodzący pod czerń aktualnie ;p.