Ach to ona 😲 Po urodzeniu pewnie nie było problemu z określeniem maści, z wiekiem wystąpił problem 😀 Jak ma zapisane w paszporcie- ciemno kasztanowata?
To ja zaprezentuję zimnokrwistą klaczkę z OJ Skręt, ma na imię Lalka 🙂(Lala)
W terenie na oklep
Zdublowany post usunięty, ale jeśli chcesz pokazać zdjęcie na forum, to nie wstawiaj linków do naszej-klasy, trzeba się zalogować, żeby się cokolwiek wyświetlało - Q. - zmieniłem
A no bo ja w sumie nie wiem czy bardziej pasujemy tu, czy do kącika amatora, czy też skoków czy wkkw😉 Oglądając wasze grubaski Resia przy nich taka chudzinka malutka🙂 ale dzisiaj w L pokazała innym większym koniom na co ją stać bo na 40 przejazdów tylko 4 były na czysto w tym nasz🙂 W P nieco ja nawaliłam i pozrzucałyśmy ale jeszcze jest jutro.
Zdjęć będę miała pewnie więcej jak dostanę od innych bo z mojego aparatu mało mam:
Mam takie pytanie, oczywiście do ludzi znających się na tym, ile można/potrzeba dawać zboża (mieszanki owies i jęczmień) 16 miesięcznej źróbce w wadze ok 450kg?
To trochę mizerna jak na swój wiek lub słabo oszacowałeś jej kg 🙂 Jeśli nie jest chuda i ma dużą ilość odpowiedniej roślinności na pastwisku to nawet nie ma takiej potrzeby. Symbolicznie możesz 1kg z rana i 1kg wieczorem jej dawać tej mieszanki.
ja swoim grubaskom nie dodaje jęczmienia wiec trudno mi doradzac ile takiej mieszanki owies +jęczmien masz dawac zrebówce. Moje konie dostaja miesznkę paszy z owsem do tego marchew +witaminy czasem jabłka, czasem buraczka. Karmie podstwowo dwa razy dziennie i tak na oko obie klacze dostaja po litrze owsa z mieszanego z pszą to sniadanko a wieczorem litr owsa z paszą + dodatki. Obie wyglądają jak paczki w masle. Od rana do nocy sa na pastwiskach a na noc dostają po pol cikua sianka.
Faza........... ale mi też chodzi o to, żeby w przyszłości ta klaczka rodziła źrebaczki, a z reguły przyszła mama nie może być "tłuściutka". A Twoje klacze to rodzą źrebaczki? 😀
rafuś19, wiec ten kg śmiało możesz jej dawać 🙂 Jak byś pokazał jej aktualną fotkę, to bym mniej więcej wiedział w jakiej jest kondycji i byłoby łatwiej coś doradzić 😀
Witam. Rozpocznie się niebawem okres aukcyjno-wystawowy młodych, przyszłych reproduktorów zimnokrwistych. W związku z tym moje pytanie do Was, czy już zaczęliście przygotowania z końmi bądź planujecie wybrać się na taką imprezę, która jak by nie było jest najważniejsza w województwie , podsumowuje dany rocznik (w tym przypadku 2008) oraz poziom hodowlany ❓
czy mniej stadne? To chyba kwestia tego czy wcześniej konisko przebywało w stadku czy od urodzenia samotnik. Z reguły opanowane i spokojne, chodź zdarzają sie wyjątki 😉 ninvet a masz może fotkę ukazującą całego źrebola z 4 foty, już mi się podoba 😜 Kasztany z ostatniej mioooodziooo 💘