Filmy czterokopytne na You Tube :) (wlasne i znalezione)

po pierwsze to ie wpadłabym na tak błyskotliwy pomysł jak puszczanie swojego dziecka na "przejażdżkę" w miejscu gdzie biegają strusie, osły i Bóg wie co jeszcze...dobrze że kucykowi się jeszcze nie oberwało za czelność ucieczki oraz osłowi...że się napatoczył...o czym mowa w ogóle, się powinien najpierw zastanowić co może się stać
krysiex213, ty byś nie wpadła ale facet na to wpadł, i w związku z tym co, powinien stać i patrzeć, może się jeszcze pośmiać? To chyba oczywiste, że struś dostał lekkie wciry < od tego się nie zdycha>.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
31 lipca 2010 21:13
Burza, Od dzisiaj pozwalamy ogierom i wszelakim samcom wyładowywać swoje seksualne zachcianki 😁
Bo nie wiem czy widziałyście, ale struś zaczął swój taniec godowy odprawiać i skoczył na dziecko w wiadomym celu.
Notarialna, pewnie, i powinnaś jeszcze pochwalić, bój się boga rękę podnieść...
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
31 lipca 2010 21:16
No i struś nie myśli kategoriami, którymi my myślimy. Zapewne pomyślał, że dostał wciry od samca wyższego rangą.  🙄
A w naturze na serio strusie potrafią sobie kopy dać taką siłą, ze człowiekowi by połamały kręgosłup i żebra.
Nie tylko w naturze, jak lata koło człowieka też. Ale jak widać- strach dotknąć bo zaboli... Ręce i cycki mi opadają jak czytam takie komentarze.
pandora   czaprakomania...XD
03 sierpnia 2010 10:08
Ciekawe czy dziecku nic sie nie stałao bo w pewnym momencie ten strus chyba wskoczył na nie...  🤔 🤔 🤔

Zapraszam na filmik mojego autorstwa, ze mną w roli głównej, z cyklu "jak się jeździć nie powinno"  🏇
ja też stworzyłam filmik..mój..i mojej najukochańszej kobyłki, której juz z Nami nie ma...

---> 

zapraszam do oglądania :kwiatek:
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
06 sierpnia 2010 14:32
laga jej nawet nie chce myslec co przezylas.  😕 A co jej bylo? Czemu zeszla?
To ja też pokazuję swój.  😉 🙁http://www.youtube.com/user/TheKarmelka
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
06 sierpnia 2010 23:01
Karmelka ja piernicze, jakie to smutne.  😫 Tyle czasu razem a pozniej przychodzi chwila rozstania, chyba jednak mam ten plus ze mam mlodziutkiego konia.  😀 Ja za moim kotem plakalam ponad tydzien caly czas, a co dopiero jesli przezywasz na konskim grzbiecie wiele pieknych chwil..... Jakos nie potrafie sobie tego wyobrazic.  😵 😵
laga, bardzo smutne przykro mi 🙁

ashtray fajnych masz komentatorów  🤣 😀 A tak wogóle to super skacze ten łaciak 👍, startujecie w zawodach???
Gagulec   Mistrz lokalny
12 sierpnia 2010 13:49
ashtray - jakie skoki! Zapas na odległość i wysokość mega!
ashtray jaka sprężyna z tego konia  😉
ashtray a mówią, że łaciaki nie skaczą  😁
Gillian   four letter word
12 sierpnia 2010 18:39
ashtray, łaciak super, ale że się czepię - skaczesz okserek pod włos na drugim filmiku?
to nie ja :P
ale znam konia i właścicielkę
nie czterokopytny, ale na poprawę humoru  😂

dempsey   fiat voluntas Tua
15 sierpnia 2010 15:57
a na tym filmie jak najbardziej koń, tylko w trochę innym "sporcie":
rekonstrukcja legionu rzymskiego okres tzw. okołochrystusowy czyli od 40 BC do 90 AD
próba utrzymania szyku w małej 9-osobowej formacji przeciwko jednemu konnemu. nie mieli szans, chociaż oczywiście nie szli na ostre i próbowali w zasadzie tylko "żółwia"

koń jest solidnie zabezpieczony historycznymi ladrami skórzanymi ale i tak uważam że bardzo trudno wypracować taką odwagę w bezpośrednim starciu. na pewno częściowo to kwestia temperamentu - ten skubaniec gryzie tarcze! (cóż, moje doświadczenia to przeważnie koń, który pozornie oswojony z pozorowaną walką  z pieszym na widok jednego kolorowego tarczownika rezygnuje z konfrontacji na 3 m przed ..)

ogolnie obrazek imho (w oczach koniarza, nie rekonstruktora ) nie do konca przyjemny - jeden pieszy używa włóczni w bardzo głupi sposób i ogolnie widać że bardziej myślą jak przeżyć niż o bezpieczeństwie konia.. dodatkową komplikacją był brak wspólnego języka z jeźdźcem (Niemiec).
mnie na to konia szkoda byłoby mimo zabezpieczeń.. chyba że na innych warunkach - bez drzewcówek.

Nie ma tu wspaniałego konia, ani super-jeźdźca, ale wzruszyła mnie ich historia. Co może zdziałać duża dawka samozaparcia i wiara w konia 🙂
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
15 sierpnia 2010 21:42
super filmik. Fajny koń się z niego zrobił z takiego wariata.
ps. Zna ktoś tytuł drugiej piosenki?
trzynastka   In love with the ordinary
16 sierpnia 2010 03:04
Szaga - świetny filmik  💘
Gillian   four letter word
16 sierpnia 2010 08:56
helcia, - Richard Marx, Donna Lewis - At the beginning 🙂
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
16 sierpnia 2010 09:08
Gillian dzięki  :kwiatek: :kwiatek:

nasza historia.
za każdym razem, gdy sz~ło coś nie tak ten film dawał mi wiarę.

Szaga super 🙂
nie wiem, czy było, ale rozbroiło mnie to 😜

kucuś znalazł oponenta 😁

[edit]  😍

Ale grube kucyki  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się