KOTY

Teraz może ja o swoim futrzaku. Kotów do niedawna nie znosiłam ale kiedy wyprowadziłam się z domu, w którym zawsze były psy musiałam tutaj mieć coś łażącego pod nogami, ale że nie ma mnie długo w domu to pies by się męczył i wyczytałam o rasie kota syberyjskiego neva masquarade - koty z wyglądu, psy z zachowania. Niesamowita rasa. Każdy kto do mnie przychodzi nie lubiący kotów zakochuje się w moim Ivanie. Straszny z niego arystokrata, nawet wody nie pije jak normalne zwierzę tylko tak:

Niedługo dopuszczam go z kotką norweską leśna i zostawiam sobie potomka.
Wrzucam zdjęcia jak był mały - widać, że nieznośny, wszystkie guziki od pościeli miałam poodgryzane  😁
Zdjęcie niżej w swojej obecnej postaci.

Tajnaa, jest piekny  💘
ale, nie zrozum mnie zle, prosze, po co chcesz produkowac kolejne kociaki, jest ich tyle poszukujacych kochajacego domku, nie lepiej wziac jakiegos ktory jest juz na swiecie niz sprowadzac kolejne.. ? Raz jeszcze Cie przepraszam, nie bylo moja intencja obrazanie Ciebie, ale ja co rusz znajduje jakies biedy w tarapatach, probuje odchuchac, znalezc domki wiec jestem troszke wyczulona na rozmnazanie poza hodowla.. :kwiatek:
Oczywiście doskonale Cie rozumie, również jestem wyczulona na te sprawy.  😀
Kobieta - właścicielka kotki, jej cała rodzina i znajomi czekają na maluszki, ostatnio próbowaliśmy ale kocur mój za młody, ta rasa wyjątkowo późno dojrzewa (kocur ok 3 lata). Właścicielka kotki zostawaja jednego i ja również. Także domy będa miały na 101% 🙂
to dobrze, ze domki zapewnione :-) ja sama teraz szukam, niby juz zaklepane, ale tylko domek dla Silver (mamuski) wydaje sie pewny..
moj siersciuch, dawno nas nie bylo tutaj  😉 dla przypomnienia - kot schroniskowy, u mnie 3 lata. w dziecinstwie mial okres brzydkiego kaczatka, a wyglada teraz tak:

🙂
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
17 czerwca 2010 13:10
Nav, Wygląda identycznie jak moja Czarna [ * ] 🤔zczeka:
zaba   żółta żaba żarła żur
17 czerwca 2010 14:12
Nav-przecudowna puma!!!

A ja się,dziewczyny od małej oderwać normalnie nie mogę!!!

urooocza jest  😍

dziekuje w imieniu Hypnosa  😉 to jeszcze wrzuce siostrzyczke, Kirke. ona jest szylkretowa, chociaz nie widac dobrze na zdjeciu  🙂

17 czerwca 2010 14:24
Aaaaaa!!!Normalnie prawie jak odbicie lustrzane mojej Muchy!!!  😀iabeł:

A Mucha to siostra tego rudego,puchatego Cwaniaka  😎

...tak tak,dobrze widzicie!Sam sobie otwiera drzwi!  🤔wirek:
Bischa   TAFC Polska :)
17 czerwca 2010 14:32
Ech miały być 2-3 tygodnie , a moja siostra cioteczna (córka ciotki co Jinxa dostała) zabrała Jinxa dzisiaj  🤬 Na pewno nie był 2 tygodnie u nas - Beza przyjechała tego samego dnia co on , a w ten poniedziałek co był minął tydzień od kiedy jest u mnie .
Mucha swietna, szylkretowe sa w jakis sposob urzekajace, chociaz Kira jak byla mala byla tak brzydka, ze az piekna  😀 jakos ja mam tak, ze Hypnos jest ladnym kotem w taki bardzo prosty sposob, a Kirke ma to cos  😉 i tez ma taka smiszna lapke jak Twoja Mucha, tylko ze Kira ma tylna z taka jasna plama  🙂

Rudzielec tez super, chcialabym miec rudego kota  😉 kiedys mialam tez kota, ktory sobie sam otwieral drzwi, prze kozaki sa  🤣
17 czerwca 2010 14:39
Muszka jak była mała to wyglądała jak "parchata"  😉

U mnie jest jeszcze ruda Lula

i szara Joko  🙂

cała czwórka to rodzeństwo!Smoki odchowane przeze mnie na smoku  😎
17 czerwca 2010 15:00
Zaba, no cudooooooo 😍 😍 😍
Zaba, przybij piatke, ja na Kire mowilam 'Parch'  🤣
urooocza jest  😍

dziekuje w imieniu Hypnosa  😉 to jeszcze wrzuce siostrzyczke, Kirke. ona jest szylkretowa, chociaz nie widac dobrze na zdjeciu  🙂

fotka

Takie coś biega mi po ogródku 🙂
17 czerwca 2010 21:45

Takie coś biega mi po ogródku 🙂

To nie "coś" tylko Per Kot!  😎
Z piątki małych gamoni została jedna. Świruje niesamowicie, bo do tej pory zawsze była rozrywka w postaci rodzeństwa a teraz można conajwyżej psa zaczepić. Przed chwilą zrzuciła karnisz (wisiał na korkach rozporowych, więc sama nie wiem jak ona to zrobiła). A teraz grzecznie poszła spać na subwooferze. Trochę za dużo tych zwierzaków jak na malutką kawalerkę.
Nav normalnie bym Ci tego kota ukradła. Jest cuudny 😀

zaba
tylko pozazdrościć takiej kociej miłości. Moje się wręcz nienawidziły.
xxagaxx nie ma szans, to moje oczko w glowie  😉

milo mi ze sie podoba  🙂
cieciorka   kocioł bałkański
18 czerwca 2010 00:16
zaba, ja też nie mogę oderwać oczu!!
ale zmniejsz zdjęcia!
18 czerwca 2010 20:38
zaba, ja też nie mogę oderwać oczu!!
ale zmniejsz zdjęcia!

u mnie wszystko wyświetla się pomniejszone!  🙄
cieciorka   kocioł bałkański
18 czerwca 2010 22:44
to że skrypt zmniejsza to jedno- ale oryginał nie może przekraczać 800x800
20 czerwca 2010 16:33
Najlepiej wypoczywa się na balkonie leżąc na składanym krześle 😉
Ostatnie foto, bardzo lubię :]
Prezes jest cudny!
Wstaje o 4.10, prosi o porcyjkę kaczuszki z ryżem, zjada wszyściutko co mu dam, po czym wskakuje na łóżko na poduszkę i śpi obok mnie, pięknie mrucząc  😜
Savana robi tak samo, tylko pory troszke zmienia, ale zazwyczaj jest to pomiedzy 3 a 4.30. W weekendy prosi (aktywnie) o sniadania okolo 5 rano. Ale i tak ja kocham  😍
Zaba, jak tam malutka ?
Mój kocur uwielbia wszelkiego rodzaju kartoniki, kiedyś został taki mały po czekoladzie ten wpasował się i siedział jak kura na jajkach  😁
sluchajcie musiscie mi pomoc🙂 pierwszy raz jestem na takim forum bo juz nie wiem co robic.. mam 1,5 roczna kotke i od czasu gdy zrobilo sie cieplo ( takie upały do 30 stopni) moja kotka zaczela rwac sobie siersc z grzebitu ma juz takie łyse placki..;/ dodam ze to kotka troche dluzszej siersci.. czy to mozliwe ze bylo jej za goraco?? i chciala szybciej zgubic siersc;/ prosze pomocie.. a moze to jakas skaza białkowa..;/
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
21 czerwca 2010 20:17
mania456 Może to jakaś reakcja alergiczna, albo autoagresja?
zaba trzymam kciuki za zdrowie koteczki 🙂

Pozdrowienia od Mysiaka 😉
[img]http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/DSC_0252-1.jpg?t=1277147791[/img]
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
21 czerwca 2010 21:19
Ten kot podobno miał nie ruszać ogonem i tylnymi łapami, ale totalnie nie widać po niej, że ma kilka śrub w miednicy. 😉 Teraz wywija wszystkimi czterema nogami we wszystkie strony 😉

I polowanie na bańki 😉

a sa jakies moze domowe sposby na jej leczenie... pewne pani poradzila mi posmrowac ja masią nagietkowa lub tranowa jak myslicie?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się