Kącik Ujeżdżenia

caroline   siwek złotogrzywek :)
04 czerwca 2010 22:04
Kto jutro bronuje  w Aromerze?

na listach widziałam Lostak, disco, aniamic i paa 🙂 no i Misię 😉

starajcie się dziewczyny, fajne nagrody będą za pierwsze miejsca 😀

ja nie bronuję, ale pół dnia pewnie w Aro spędzę 🙂 Albo przy koniach, albo w wolnych chwilach będę się uczyć z notatkami na trybunach 😉
Są listy startowe na Niedzielne konkursy w Swoszowicach? Mam chrapkę się wybrać, bo podobno najciekawsze rzeczy będą się działy 🙂
mtl   I M Equestrian
04 czerwca 2010 22:55
na niedzielne konkursy będą pewnie dopiero jutro wieczorem  😉
W takim razie odezwę się wieczorem, a ogólnie jak przebiegają zawody? Dużo napsuła pogoda?
mtl   I M Equestrian
04 czerwca 2010 23:26
Dzisiejsze konkursy zostały niestety odwołane z powodu ulewnego deszczu i złego stanu podłoża.
O godzinie 13.00 odbędzie się spotkanie zawodników i komisji sędziowskiej w celu ustalenia czy odbędą się konkursy młodych koni.

http://www.toporzysko.pl/Folwark/Sport/Article.aspx?id=695
Strucelka - tak jest, Ostrów za tydzień 😉 Ja się wybieram i zobaczymy jak się Prosiak i Ruda spiszą 😉

faraa - za aparatem ?, faaajnie  😉
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
05 czerwca 2010 18:50
Widziałam dziś farę, ciekawe czy uchwyciła nasze popisy 😎
Ustawili pod jedną z budek okno w którym odbijały się wszystkie rzeczy. Belfast zobaczył siebie i się wystraszył 🤔 No i miałam pozamiatane, dziki kucyk odstawił rodeo, więc musiałam zrezygnować. Potem na rozprężalni jeden z zawodników przyszedł do mnie i trenerki podzielić się swoim podziwem i szokiem jaka siła drzemie w pony 😂
Dopisałam się do P-4 i pojechałam na 56%. Średnio mi się to podoba, no ale sędziowie jakby nie było oceniają regionalki ze świadomością ogólnopolskich. Duża rozbieżność była, w C dostałam 59, a w E chyba 54?
No nic, jutro P-8 i P-9, zobaczymy.

Podłoże jest straaaasznie trzymające. Ale ogólnie organizacja naprawdę super.
cieciorka   kocioł bałkański
05 czerwca 2010 20:29
jak to ustawili okno pod budką?
[quote author=mtl link=topic=11.msg609036#msg609036 date=1275657952]
Dzisiejsze konkursy zostały niestety odwołane z powodu ulewnego deszczu i złego stanu podłoża.
O godzinie 13.00 odbędzie się spotkanie zawodników i komisji sędziowskiej w celu ustalenia czy odbędą się konkursy młodych koni.

http://www.toporzysko.pl/Folwark/Sport/Article.aspx?id=695

Nadal nie widzę list na jutro, ale to może moja ślepota 🙂 Są gdzieś?

[/quote]
mtl   I M Equestrian
05 czerwca 2010 21:34
listy startowe: [[a]]http://www.toporzysko.pl/Folwark/Sport/Articles%5C697_listy_na_ndz.pdf[[a]]

wyniki z dzisiaj: [[a]]http://www.toporzysko.pl/Folwark/Sport/Articles%5C698_wyniki_sobota.pdf[[a]]

wyniki z wczoraj: [[a]]http://www.toporzysko.pl/Folwark/Sport/Articles%5C698_wyniki_piatek.pdf[[a]]
jak to ustawili okno pod budką?

Okno z budki, zdjęte i oparte o ścianę.
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
05 czerwca 2010 22:28
Strucelka, trzymam kciuki co by jutro bez efektów specjalnych się obyło 😉

Jak tam w Aro dzisiaj było?
Lostak druga 🙂 z bardzo dobrymi %.

A co do reszty to niestety nic nie wiem, zajmowałam się dziś obserwowaniem, jak moje przeżarte konie gardzą meszem 😁
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
05 czerwca 2010 22:37
Na przyszłość proszę mi tu mieć dokładniejsze informacje, wstyd! 🤬
Ja byłam, z pół dnia siedziałam, aż komary mnie pożarły i słońce upiekło  😀

Było na co popatrzeć, bardzo nierówny poziom. Bardzo spodobała mi się jazda i konie P. Kozanowskiego (pierwszy raz widziałam go na żywo). Na prawdę wyróżniał się poziomem.
Z koni wrażenie zrobiły na mnie także Quest i Irlandia jadące C.

Nie spodobała mi się zacięta postawa niektórych osób jadących wyższe klasy. Walka "o medale" 😉 chyba przerasta niektóre osoby. Dla przeciwwagi byli też zawodnicy, którzy mieli bardzo zrównoważone podejście do startu i szacunek do swojego konia i dla takich osób wielki  👍
w aro sędziowali po nazwiskach jak zawsze...  😤
Dzis w Krakowie to nadal w Swoszowicach jest czy w Toporzysku?
Słabo.

Uważam, że jak na czworobok wyjeżdża wściekła i wysztywniona osoba na w*rwionym i wysztywnionym koniu powinna być wygwizdana a nie nagradzana.
06 czerwca 2010 10:54
Epikea wszystko odbywa się w Swoszowicach, Toporzysko jest tylko organizatorem 😉

Ja już po, P-8 na... 62% 😜 😜 a P-9 na 55%, ale było ciężko no i zmęczenie dało też o sobie znać, zarówno u mnie jak i u Belfasta.
Muszę wrócić jeszcze na dekorację (obecnie jestem w domu) a potem do stajni.
Strucelka- gratulacje!!
masz jakies fotki? 🙂
06 czerwca 2010 10:58
Nic nie mam, chyba, że w necie coś będzie 🙁 Nie miał mi kto robić, w ogóle sama byłam, bez pomocy, więc ciężko było. Zmęczona, ale szczęśliwa, bo to nasz pierwszy wynik powyżej 60 😀
caroline   siwek złotogrzywek :)
06 czerwca 2010 11:09
wyniki z aro: http://aromer.pl/imprezy2010/06_05/wyniki050610.pdf

ja oglądałam część przejazdów i powiem szczerze, że byłam bardzo mile zaskoczona poziomem większości par, które widziałam.
Ja już po, P-8 na... 62% 😜 😜 a P-9 na 55%, ale było ciężko no i zmęczenie dało też o sobie znać, zarówno u mnie jak i u Belfasta.
Muszę wrócić jeszcze na dekorację (obecnie jestem w domu) a potem do stajni.

No no - ja w was zawsze wierzyłam!!🙂 Super ogromne gratulacje!
Strucelka, Masz fotki, masz :P Wprawdzie tylko z 2 przejazdu, ale całkiem sporo ;-)
06 czerwca 2010 12:43
ewabe będę za nie bardzo wdzięczna :kwiatek: co prawda z gorszego, ale może na niektórych wyszliśmy przyzwoicie 🙂
Własnie się zgrywają, ale 8 GB to trochę schodzi ;-) Jak tylko ogarnę choc Kilka, to wyślę Ci linka 🙂
Warunki do robienia zdjęć w Swoszowicach - tragiczne. Ostre słońce, nie po tej stronie czwroboku co trzeba 😉 i do tego masakryczne tło.

Strucelka - bardzo fajny ten Twój kucyk. Szkoda tego sobotniego przejazdu. Ale nic się nie martw. Czasami tak po prostu bywa.

Fakt, słońce strasznie utrudniało zrobienie sensownych zdjęc! Grrrr!
cieciorka   kocioł bałkański
06 czerwca 2010 13:08
Strucelka, jeździsz w koncu w ratomce?
startujecie z dużymi konmi?
kucyk robi się profi :P 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się