Pomoc naukowa (zadania, tłumaczenia itp.)
Teo, dziękuję Ci dobra kobieto :kwiatek:
pytałam też znajomych, którzy 12 lat spędzili w szkołach amerykańskich, a obecnie studiujących prawo w Pl i wszyscy mieli z tym problem
Gdyby ktoś kazał się tak dobry i pomógłby mi wypełnić kwestionariusz, który musiałam stworzyć na zajęcia, byłabym bardzo, bardzo wdzięczna!! Wciąż mi brakuje kilku osób. Kwestionariusz ma tylko 25 pytań.
Jakby pojawiła się dobra dusza, to prosze o kontakt na PW to wyślę kwestionariusz na maila.
Pomoże mi ktoś uzupełnić luki? Potrzebuję to do dzisiaj do 22. Proszę, proszę!
Mein Nachbarn, ... ich heute im Treppenhaus begegnet bin, arbeit bei einer deutschen Firma.
Deinen Vorschlag, ... ich völlig zustimme, finde ich super.
Die Jungen, ... diese Fahrräder gehören, wohen in der Nachbarschaft.
Die Frau, ... ich den Weg gezeigt habe, ist nicht von hier.
Die Schüler, ... der Lehrer alle gut erklärt, bekommen bessere Noten.
Ich gehe zu meinem Bekannten, ... ich zu der bestandenen Prüfung gratulieren will.
Meine Tochter, ... ich regelmäßig schreibe, studiert in Köln.
Das Kind, ... sein Fahrrad gestholen wurde, ist sofort zu Polizei gelaufen.
Bald kommt Maria, ... mein Bruder Blumen gekauft hat, zu mir.
Meine Freunde, ... ich alles sagen kann, haben mit mir studiert.
sama zrob, a my sprawdzimy. to jest bardzo proste, troche poodmieniac tylko trzeba 😉
Hmn... mysłałam, że wstawiłam z moimi "domysłami". Wysyłam więc na PW.
miałby ktoś chwilkę, żeby wytłumaczyć mi to zadanie i zrobić rysunek? :kwiatek:
"W wierzchołkach kwadratu o boku a=1m znajdują się ładunki o jednakowej wartości Q=2c. Trzy z nich są dodatnie a jeden ujemny. Oblicz wartość natężenia wypadkowego pola elektrostatycznego w środku kwadratu i zaznacz jego zwrot"
:kwiatek:
Potrzebuję koniecznie opisu do obrazu Otto Dixa At the mirror !! Opis jest mi potrzebny na prezentacje do egzaminu ustnego z polskiego.
W sensie intepretacji go? A jaki masz temat tej prezentacji?
Obrazu . Fascynacja brzydotą w literaturze polskiej i sztuce na przestrzeni różnych epok. Mam wiersz Grochowiaka "Zuzanna i starcy"i zdecydowałam się na obraz Otto Dixa At the mirror ponieważ kobieta na nim ukazana pasuje do opisu Zuzanny aczkolwiek na samej prezentacji nie będę tego łączyć .
Jest ktos w stanie mi pomoc??
Potrzebuje jakiegos sensownego info na temat dzialalnosci gospodarczej samorzadow zawodowych.
Ladnie prosze.
Troche pozno sie z tym obudzilam, a juz dzis srednio mysle.
witam.
mam do napisania pracę na Etykę - temat dowolny.
Pomyślałam że napiszę nt. złego traktowania zwierząt przez człowieka. Macie może jakieś pomysły na taki temat?
Chce zasugerować problem, dać do myślenia a nie nawoływać do wypuszczania zwierząt z zoo czy przejścia na wegetarianizmy.
Myślałam żeby napisać coś w stylu, że złe traktowanie zwierząt przez człowieka jest miernikiem jego osobowości(?).
Kurcze, właśnie nie do końca mam sprecyzowane to co chcę napisać, raczej luźne pomysły czy fragmenty zdań, a dodatkowo mój umysł ścisły ma problem jak to wszystko w jedno poskładać.
Może wy macie pomysł co w takiej pracy można zawrzeć, czego się wystrzegać, pomysł na sam temat, skąd czerpać inspiracje?
Praca ma być na 4 strony, można więc temat rozwinąć, tylko w którym kierunku?
Mam do napisania prace na polski.
Temat: "Cnota - trwała warotść czy przeżytek ?"
Na podstawie Pieśni XII Jana Kochanowskiego -->
http://www.wolnelektury.pl/katalog/lektura/piesni-ksiegi-wtore-piesn-xii.html i wiersza Zbigniewa Herberta "Pan Cogito o cnocie" -->
http://www.poema.art.pl/site/itm_37436_pan_cogito_o_cnocie.htmlWszystko było by ok gdyby nie pytania pomocnicze, które dostałam, ponieważ muszę napisać pracę w oparciu o nie.
W zasadzie ma być to interpretacja porównawcza + odpowiedź na pytanie postawione w temacie.
Może ktoś pomógłby odpowiedzieć mi chociaż na kilka pytań ? (pytanie poniżej)
Ten wiersz jeszcze piszesz? Bo na te pytania odnoście wiersza Herberta moge ci jutro odpowiedzieć(teraz nie mam czasu niestety).
Mam prosbę do voltowiczów jeszcze jedną - może ktoś chciałby wypełnić jeszcze mi kwestionariusz? Jest długi , sklada się z 2 części, ale może akurat ktoś ma czas, a im więcej mam osób tym lepiej 🙂 ci co już mi go wypełniali, bo było trochę takich osób, nie mogą już tego zrobić.
Aha zapomniałabym - tu jest link:
https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dE41Tm45Y0kyZGRFTF94QVVyRWNfcUE6MQ
Cy jest tu ktoś kto chociaż trochę orientuje się w htmlu?
Potrzebuję pilnie zrobić najprostszą stronę w notatniku. Temat obojętnie jaki, ważne żeby elementy były:
tytuł strony, zdjęcie(/zdjęcia), hiperłącze, zakładka, 1 podstrona i trochę tekstu
Byłabym bardzo wdzięczna, może komuś zajmie to chwilę, a mi bardzo pomoże.
🙇 :kwiatek:
Brakna wypełniłam kwestionariusz i mam pytanko, czy celowo niektóre pytania się powtarzają? 🙂
A, zapomniałam o tym wspomnieć. W jednym miejscu są np 2 pytania takie same pod rząd. Wynika to z tego, że w wersji papierowej tego kwestionariusza to pytanie jest jako ostatnie na pierwszej stronie i pierwsze na drugiej(nie wiem czemu, nie jestem autorem tego kwestionariusza, ale musze nim przebadac trochę osób i internetowo najłatwiej - i nie bardzo mam o z tym zrobić, nie mogę zmienić kwestionariusza tak, że powtarzające się pytanie usunę, a tak czy tak nie służy mi to do diagnozy, tylko do uczenia się zbierania wyników, kodowania ich, obliczania różnych dziwnych rzeczy w programach statystycznych itp. więc nie jest to nieetyczne 😉 ).
W kazdym razie dzięki za wypełnienie 🙂 I tak w kwestii całkowitego wyjaśnienia - część piewsza kwestionariusza jest moja, a część druga to własnie ten inny, nie mój kwestionariusz, ale czemu są połączone i muszą być oba(widać, że są inne) to już skomplikowane 😉
hej, mam prośbę.
mam takie zadanko:
Które z podanych związków są praktycznie nierozpuszczalne w wodzie i strącając się w postaci osadów mogą stanowić produkt reakcji jonowej:
Cu(OH)2, AlCl3, PbF2, Ca(OH)2, Mg(OH)2, H3PO4, PbSO5, K2CO3, FeS, Zn3(PO4)2, H2SiO3
pogrubiłam te, które według mnie mogą. Czy mógłby ktoś sprawdzić, ewentualnie skorygować? :kwiatek:
Mam prośbę: czy mógłby mi ktoś rozwiązać zadanie z fizyki? Bo rozwiązuje je i za każdym razem wychodzi mi inny wynik 😡
Bardzo byłabym wdzięczna za pomoc :kwiatek:
Czas swobodnego spadku kamienia o ciężarze 20N wynosi 1,43s. oblicz Ek i Ep kamienia względem powierzchni Ziemi w jego środkowym punkcie drogi. Vp kamienia była równa 0.
branka, dzięki ale już napisałam 🙂
😉
Ale jakby ktoś kiedyś chciał jakiś Herbertowych interpretacji to ja bardzo chętnie, to mój ulubiony poeta i znam prawie wszystkie jego wiersze/eseje 🙂
Hej dziewczyny.
BAAAAAAARDZO proszę o pomoc w engliszu. Mam jutro kolokwium i dopadłam pytania, ale nie jestem pewna czy dobrze kombinuję 😉
Oto zadania których nie jestem pewna:
FUTURE
1) A couple from Leeds (buy)_____ our cottage? It has all been arranged
2) That's the doorbell. I (answer)___it
3)Some time next year we (build)__a new fireplace for the living room
4)We have quite a few problems to solve but I think everything (be)_okay
COMPERATIVES AND SUPERLATIVES
I feel a lot(relaxed)______after my trip to Prague. In fct it has probably been___ (good)_____holiday. I've had for a long time.This city has (picteraque)_____architecture than most other places,although perhaps it's not (easy)____to live as in other parts of the country where life is (peaceful)_____
i jeden podpunkt z zadania 'wstawki'
Would the person __car is parked in front of the door kindly move it?
a_who
b)that
c)when
Mogą być literówki, bo mam bardzo niewyraźnie wydrukowany arkusz.
BŁAGAM O POMOC! 🙇
future:
1) is buying (pasuje, jeżel na końcu zdania jest kropka a nie znak zapytania)
2) I'll anwser it.
3) might (jeśli w tych future mogą być też przypuszczające) albo are planning to build albo going to build (zależy od ćwiczenia - zobacz co występuje)
4) will be okay
comperatives and superlatives
more relaxed
the best
more picteraque (co znaczy to słowo? dobrze przepisałaś?)
as easy
more peaceful
z wstawki obstawiam b
większość powinna być dobrze 🙂
Miało być PICTERSQUE 😉
Dziękuję bardzo :kwiatek:
edit
w 1 zadaniu 1 podpunkt- na koncu jest na pewno znak zapytania,
hej, mam prośbę.
mam takie zadanko:
Które z podanych związków są praktycznie nierozpuszczalne w wodzie i strącając się w postaci osadów mogą stanowić produkt reakcji jonowej:
Cu(OH)2, AlCl3, PbF2, Ca(OH)2, Mg(OH)2, H3PO4, PbSO5, K2CO3, FeS, Zn3(PO4)2, H2SiO3
pogrubiłam te, które według mnie mogą. Czy mógłby ktoś sprawdzić, ewentualnie skorygować? :kwiatek:
Ca(OH)2 jest słabo rozpuszczalny ale rozpuszczalny, Mg(OH)2 tak samo, PbSO5 nie istnieje, chodzi chyba o PbSO4 albo PbSO3 które sa osadem 😉
hej, mam prośbę.
mam takie zadanko:
H2SiO3 jest galaretowatym osadem. Siarczan VI i IV ołowiu jest nierozpuszczalny
Czy ktoś ma może klucz do charakterystyki Jagny z ,,Chłopów" jako postaci złożonej?
cześć,
pamiętam, że ktoś na volcie robił prezentację o jeździectwie, wkkw?
chcę zrobić prezentację na zaliczenie z angielskiego właśnie o wkkw, więc bardzo bardzo proszę tę osobę o kontakt 🙂
dziękuję! :kwiatek:
no i przyszedł czas na mnie >.<
Byłabym ogromnie wdzięczna za napisanie mini konspektu/zarysu do poniższego tematu. Nie zawracałabym Wam głowy, do tej pory jakoś nie gościłam w wątku pod kątem angielskiego, więc to oznacza, ze jestem już naprawdę zdeterminowana 😵
a temat to: techniki relaksacyjne, radzenie sobie ze stresem - czy powinny być włączone do programu szkolnego? (rozprawka)
Naprawdę proszę chociaż o zarys, dalej sobie rozszerzę. Nie dam rady już nic sensownego wymyślić :emot4:
buyaka - ta rozprawka ma być po angielsku czy po polsku, bo przeczytałam Twój post 3 razy i nadal nie wiem 😀