To i my sie dolaczymy. Indira tez jest NN mimo, ze jej pochodzenie jest znane. Ogier po ktorym, jest Indira padl i hodowca nie zdarzyl dopilnowac formalnosci. Jedyne co mi pozostaje to zrobic markery zeby kobyla miala papier, ale jakos sie jeszcze przez 3 lata nie zdarzylam zebrac 😁 Na razie jezdze na niej male skoki, ale trzeba przyznac, ze mozliwosci skokowe ma nieograniczone i praktycznie zadne dziwadlo nie jest dla niej straszne.
Śliczny portret! 😍 A jeździec "wycięty", czy jakoś się tak schował? Caroline- Wasz portret też śliczny (ja uwielbiam zdjęcia zootechniczne i portrety w ogłowiach 😍 ), do tego bardzo podobny do Armarowego- też na tle bzów 😀
Caroline- Wasz portret też śliczny (ja uwielbiam zdjęcia zootechniczne i portrety w ogłowiach 😍 ), do tego bardzo podobny do Armarowego- też na tle bzów 😀
U Caroline to chyba nie jest bez ? Wygląda mi to na rajskie jabłuszko 😉 Ale proszę mnie poprawić. Apropos miałam całe stadko na tle bzów focić, to leje trzeci dzień 😵
avero_2 A co ma padnięcie ogiera do pochodzenia ? Świadectwo krycia wystawia się po pokryciu klaczy przecież.
avero_2, śliczna klaczka, świetne zdjęcia.😉 Ach, te siwki.. 😀 My oczywiście też jesteśmy NN z prawdziwego zdarzenia 😁. W paszporcie wszystko nieznane (oprócz imienia, opisu i maści rzecz jasna😉)
Moja po Nenenie galopująca po wiecznie zielonych pastwiskach już od 7 lat Laguna. Niby najpierw papierów nie było, potem niby się znalazły w PZHK, ale jak doszło do wydania nowego paszportu to umyto rączki i pozostała "niewiadomo skąd".
I też wychodzi na to, że podobnie jak Milusia jestem domorosłym "hodofffcom", bo ją pokryłam ogierem hanowerskim i mam takiego oto stwora😉
Milusia- Ty kilka razy Etnę kryłaś nie? Masz fotki reszty potomków?
armara , jest tak jak mowisz. Ale akurat gosc, ktory wyhodowal Indire prowadzi duza hodowle koni i nie wszystko zalatwia "od reki". Mozliwe,ze nie chcialo mu sie od razu zalatwic formalnosci, no a tym bardziej pozniej kiedy Ogier padl.
AleksandraAlicja, Favoritta dziekujemy bardzo :kwiatek:
A odnosnie fotki, noga w strzemieniu zostala bo ja siedzialam tam na gorze, przytulalam sie do kobyly, a ona w momencie gdy bylo robione zdjecie sie odwrocila i wyszedl taki wlasnie portret 😉
tak patrzac na te nasze Neneny to sam piekne konie i do tego jaki utalentowane 😁
[quote author=avero_2 link=topic=23410.msg588363#msg588363 date=1274036839] armara , jest tak jak mowisz. Ale akurat gosc, ktory wyhodowal Indire prowadzi duza hodowle koni i nie wszystko zalatwia "od reki". Mozliwe,ze nie chcialo mu sie od razu zalatwic formalnosci, no a tym bardziej pozniej kiedy Ogier padl. [/quote] Pokrętne to tłumaczenie, ale wierzę że w PL wszytsko się moze zdarzyć 😁 Ozcywiście nie zmienia to faktu, że tworzycie naprawdę fajna parę 😅
armara, dziekujemy :kwiatek: Tak wlasciwie to kobyla nie jest moja, tylko mojego taty i jezdze ja w "zastepstwie" za niego. Generalnie to jest pierwszy Nenen jakiego mamy i przyznaje sie, ze wczesniej bylam uprzedzona do koni bez pochodzenia, ale nawet po tym watku widac, ze NN to tez moze byc fajny kon. A tlumaczenia jak zwykle sa pokretne i prawdy dojdziemy dopiero wtedy gdy zrobimy markery niestety.
kolorwiatru , portrecik ladny, ale ja bym chciala zobaczyc kobylke w calej okazalosci 😀