Podróże
Paryż też mi się marzy. Mam go teraz na celowniku, jeżeli znowu się wybiorę do jakiegoś europejskiego miasta.
Wstaw jeszcze jakieś zdjęcia 🙂
W Pradze byłam dawno temu, ale też bym się chętnie wybrała jeszcze raz. Wypasione miasto i jest co zwiedzać.
Zen, proszę nie znęcaj się nad człowiekiem od samego rana 👿
Widoki rzeczywiście obłędne. Niesamowite, ile tak cudownych zakątków można odnaleźć na Ziemi...
U mnie za to na celowniku 3 mies. w Hiszpanii! 😅
A ja się w tym roku wybieram na 2 tygodnie do Egiptu 😍 Taki prezent na podróż poślubną 😎
Pakiet 7+7 rejs po Nilu ze zwiedzaniem + 7 dni leniuchowania
Nasturcja-Renata, ou la la, jak jedziecie w sierpniu to przygotuj sie na umieranie w ciagu dnia 😉
i na wstawanie w środku nocy, żeby móc dojechać i zwiedzać w możliwych do wytrzymania temperaturach 😉
a ja planuję w te wakacje... Bułgarię 🙂 Raczej bym się tam nie wybrała, gdyby nie moja koleżanka i obóz 😉 w planach zwiedzanie Istambułu 😜
Witam,
na stronie
www.stadniny.pl trafiłam na link do oferty argentynskiej grupy organizujacej wyprawy konne w prowincji Corrientes w Argentynie (
www.gaucho-argentino.com ). Czy ktoś z Was był kiedyś na takich wakacjach? Czy ktoś byłby zainteresowany takim wyjazdem?
Strucelka, czemu bys sie nie wybrala 🙂 to bardzo popularne miejsce na wyjazdy sie zrobilo, zwlaszcza w ostatnich latach, takie kurorty jak Zlote Piaski np przyciagaja wielu wczasowiczow, najczesciej mlodych bo jest cieplutko i tanio.
a Stambulu zazdroszcze. Tez bym chetnie zrobila wypad z Damaszku do Stambulu ale koszty mnie pewnie przerosna.
ja czekam na Amsterdam 😍 💘 dostaje zwrot podatku i bede miała na bilet 😁
pięknie, pięknie 😎
mój Londyn raczej poszedł się paść, bo w końcu praca.... nie wiem jeszcze, jak będę miała urlop.
Kujka bo jestem miłośniczką Włoch i Hiszpanii, więc gdybym miała wybór, to pojechałabym tam 😉
Ale, że nie mam, to cóż. Najważniejsze jest dobre towarzystwo, a reszta to się okaże 😉
Strucelka, ja chyba też wybieram w tym roku Bułgarię- na "tradycyjny" wyjazd z przyjaciółkami. Byle było ciepło, niedrogo i dużo ludzi- już 3 razy byłyśmy w Grecji, więc ile można 😉
A na dokładkę pewnie jakiś CouchSurfing do Włoch, może Rzym... Już nie mogę się doczekać! Muszę korzystać- to chyba moje ostatnie 'pełne' wakacje w życiu...
Moje drogie, powiem Wam tylko tyle,ze Bułgaria jest po prostu cudowna! 😍
kupilam dzis bilety do Syrii!! 14.07-2.09 bedziecie mieli pamietnik z podrozy 😀 😅 😅 💃 💃
Nasturcja-Renata, ou la la, jak jedziecie w sierpniu to przygotuj sie na umieranie w ciągu dnia 😉
kujeczko nie jedziemy w sierpniu. Narzeczony, to by chyba mi sie rozpłynął z gorąca 😉 Wylatujemy 24.09 a wracamy bodajże 08.10 I tak będzie baaaaaaaaaardzo ciepło, ale juz nie tak bardzo jak w sierpniu 😉
Był ktoś z Was na Djerbie?Jakie opinie?🙂
D&A, bylam ale to bylo dawno. wtedy bylo fajnie bo bylo jeszcze malo turystycznie, teraz pewnie wyglada to tak jak wiekszosc turystycznej Tunezji. ladne plaze, mili ludzie - to sie pewnie nie zmienilo.
Jejku przeglądam właśnie urodzinową ofertę Itaki i kompletnie nie wiem co wybrać.Wyjazd ma być we wrześniu na tydzień-głównie wypoczynek.Ważne,żeby była ładna,piaszczysta plaża(taka po której można spacerować a nie krótka piaskownica;p),ciepła woda,niekoniecznie mega tłumy i hałas ale jednocześnie,żeby było jakieś małe miasteczko-w zeszłym roku na Kos byłam na takim odludziu,że było tylko pole,kozy,3 sklepy,3 knajpy i tyle(wieczorem nie było gdzie się przejść).Rozważam następujące miejsca:
-Djerba
-Majorka
-Minorka
-Ibiza
-Turcja (który region Turcji najbardziej polecacie?)
zdecydowanie najlepiej cenowo wychodzi Turcja i Djerba-tanie all inclusive,leżaki na plaży w cenie.
Myślicie,że opłaca się atakować urodzinową promocję (niby do jutra jest) czy lepiej poczekać na jakieś inne wyprzedaże?
Przede wszystkim, wymienione przez Ciebie lokalizacje kryterium "niekoniecznie mega tłumy" nie spełniają.
Mega tłumy miałam na myśli to,że hotel jest w centrum miasta obok kilku dyskotek a na chodniku nie ma gdzie się ruszyć😉 Np.W Tunezji w Hammamecie wieczorami na ulice wychodziło dużo ludzi,ale można było się spokojnie poruszać,było gdzie pochodzik wieczorami i ogólnie miło wspominam wyjazd.No a na Kosie jedna ulica przy której tylko pola były😉
W takim razie w przypadku Majorki, Ibizy i najbardziej obleganych kurortów w Turcji może się tak przytrafić (dyskoteki, nie pola). 😉
A ja dziś wybieram się do Berlina. Nie byłam jeszcze a z racji że nie chce się nam dalej zapuszczać na te trzy dni, więc jedziemy do Niemców. Oczywiście ja z cichą nadzieją że napadnę jakiś jeździecki 😁
zen - Jak wyjdę za mąż to chyba sobie sprezentuje takie wczasy jako miesiąc miodowy 😎 Ile leci się samolotem? i z jakiego biura jechałaś?
Pokemon- Jak chcesz jechać do Paryża a czasu jakoś zabardzo nie masz, to polecam Ci weekend w Paryżu z Itaki. Z siostrą kupowaliśmy na prezent rodzicom taką wycieczkę. Wszystko sie w miare szybko rozgrywa ale nie na zasadzie biegania. Samolot z Warszawy ew. możesz dokupić sobie samolot z Rzeszowa do Warszawy.
D&A jak Turcja to polecam region Belek:-)
Ja z tych miejsc, które wymieniłaś wybrałabym Ibizę:-))
Ibiza niestety trochę droższa.Zobaczę jak będziemy stać z kasą.Ja byłam kiedyś w Turcji w Alanyi,więc tym razem wybrałabym coś innego-może faktycznie ten Belek🙂
Ibiza jest totalnie głośna, przepełniona dyskotekami i brzydkimi Brytyjczykami na tabsach. Ale co kto lubi. 😉
jeeeeeeej, Ibiza to moje niespełnione marzenie 💘
D&A jak wybierzesz Ibizę to koniecznie musisz zdać relację!
Szczerze mówiąc Ibiza jest chyba ostatnia na tej liście😉No chyba że trafi się jakaś okazja🙂
zen, patrze i patrze napatrzeć się nie mogę! tak uwielbiam ciepłe kraje ale nigdy się jeszcze dalej nie wypuścilam jak Włochy 😉 a szkoda... może w przyszłym roku bo marzą mi się Kanary 😉 w czerwcu się wybieram znowu klasycznie do Włoch 😀 a wam dziewczyny zazdroszcze! piękne zdjęcia aż się chce gdzieś jechać jak za oknem od godziny pada 🙄
Presja- leci się ok. 12-14 godzin. Da się przeżyć 😉 Z neckermannem- hotel Le Meridien Ile Maurice. Tylko droga to niestety przyjemność, ale naprawdę warto.
D&A- Turcja jest fajna, my byliśmy na Riwierze Tureckiej, w okolicach Side.