Podróże

Paryż też mi się marzy. Mam go teraz na celowniku, jeżeli znowu się wybiorę do jakiegoś europejskiego miasta.
Wstaw jeszcze jakieś zdjęcia  🙂
W Pradze byłam dawno temu, ale też bym się chętnie wybrała jeszcze raz. Wypasione miasto i jest co zwiedzać.
A może Mauritius? 😎 Polecam na błogie lenistwo, można spokojnie nakarmić duszę widokami 😉

No, to tak chyba żeby się dobić- w tym roku nie wyjeżdżamy w ciepełko 😤
Zen, proszę nie znęcaj się nad człowiekiem od samego rana  👿
Widoki rzeczywiście obłędne. Niesamowite, ile tak cudownych zakątków można odnaleźć na Ziemi...

U mnie za to na celowniku 3 mies. w Hiszpanii!  😅
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
28 marca 2010 09:45
A ja się w tym roku wybieram na 2 tygodnie do Egiptu  😍 Taki prezent na podróż poślubną  😎
Pakiet 7+7 rejs po Nilu ze zwiedzaniem + 7 dni leniuchowania
kujka   new better life mode: on
28 marca 2010 13:40
Nasturcja-Renata, ou la la, jak jedziecie w sierpniu to przygotuj sie na umieranie w ciagu dnia 😉
i na wstawanie w środku nocy, żeby móc dojechać i zwiedzać w możliwych do wytrzymania temperaturach 😉
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
29 marca 2010 13:06
a ja planuję w te wakacje... Bułgarię 🙂 Raczej bym się tam nie wybrała, gdyby nie moja koleżanka i obóz 😉 w planach zwiedzanie Istambułu 😜
Witam,

na stronie www.stadniny.pl trafiłam na link do oferty argentynskiej grupy organizujacej wyprawy konne w prowincji Corrientes w Argentynie ( www.gaucho-argentino.com ). Czy ktoś z Was był kiedyś na takich wakacjach? Czy ktoś byłby zainteresowany takim wyjazdem?
31 marca 2010 09:57
Strucelka, czemu bys sie nie wybrala 🙂 to bardzo popularne miejsce na wyjazdy sie zrobilo, zwlaszcza w ostatnich latach, takie kurorty jak Zlote Piaski np przyciagaja wielu wczasowiczow, najczesciej mlodych bo jest cieplutko i tanio.
a Stambulu zazdroszcze. Tez bym chetnie zrobila wypad z Damaszku do Stambulu ale koszty mnie pewnie przerosna.
ja czekam na Amsterdam 😍 💘 dostaje zwrot podatku i bede miała na bilet 😁
pięknie, pięknie  😎
mój Londyn raczej poszedł się paść, bo w końcu praca.... nie wiem jeszcze, jak będę miała urlop.
31 marca 2010 14:28
Kujka bo jestem miłośniczką Włoch i Hiszpanii, więc gdybym miała wybór, to pojechałabym tam 😉
Ale, że nie mam, to cóż. Najważniejsze jest dobre towarzystwo, a reszta to się okaże 😉
Strucelka, ja chyba też wybieram w tym roku Bułgarię- na "tradycyjny" wyjazd z przyjaciółkami. Byle było ciepło, niedrogo i dużo ludzi- już 3 razy byłyśmy w Grecji, więc ile można 😉
A na dokładkę pewnie jakiś CouchSurfing do Włoch, może Rzym... Już nie mogę się doczekać! Muszę korzystać- to chyba moje ostatnie 'pełne' wakacje w życiu...
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
01 kwietnia 2010 18:37
Moje drogie, powiem Wam tylko tyle,ze Bułgaria jest po prostu cudowna!  😍
14 kwietnia 2010 16:29
kupilam dzis bilety do Syrii!! 14.07-2.09 bedziecie mieli pamietnik z podrozy 😀  😅 😅  💃 💃
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
17 kwietnia 2010 02:44
Nasturcja-Renata, ou la la, jak jedziecie w sierpniu to przygotuj sie na umieranie w ciągu dnia 😉

kujeczko nie jedziemy w sierpniu. Narzeczony, to by chyba mi sie rozpłynął z gorąca  😉 Wylatujemy 24.09 a wracamy bodajże 08.10 I tak będzie baaaaaaaaaardzo ciepło, ale juz nie tak bardzo jak w sierpniu  😉
Był ktoś z Was na Djerbie?Jakie opinie?🙂
29 kwietnia 2010 22:47
D&A, bylam ale to bylo dawno. wtedy bylo fajnie bo bylo jeszcze malo turystycznie, teraz pewnie wyglada to tak jak wiekszosc turystycznej Tunezji. ladne plaze, mili ludzie - to sie pewnie nie zmienilo.
Jejku przeglądam właśnie urodzinową ofertę Itaki i kompletnie nie wiem co wybrać.Wyjazd ma być we wrześniu na tydzień-głównie wypoczynek.Ważne,żeby była ładna,piaszczysta plaża(taka po której można spacerować a nie krótka piaskownica;p),ciepła woda,niekoniecznie mega tłumy i hałas ale jednocześnie,żeby było jakieś małe miasteczko-w zeszłym roku na Kos byłam na takim odludziu,że było tylko pole,kozy,3 sklepy,3 knajpy i tyle(wieczorem nie było gdzie się przejść).Rozważam następujące miejsca:
-Djerba
-Majorka
-Minorka
-Ibiza
-Turcja (który region Turcji najbardziej polecacie?)

zdecydowanie najlepiej cenowo wychodzi Turcja i Djerba-tanie all inclusive,leżaki na plaży w cenie.

Myślicie,że opłaca się atakować urodzinową promocję (niby do jutra jest) czy lepiej poczekać na jakieś inne wyprzedaże?
Nalle   Klapiasty & Mała Cholera
29 kwietnia 2010 23:10
Przede wszystkim, wymienione przez Ciebie lokalizacje kryterium "niekoniecznie mega tłumy" nie spełniają.
Mega tłumy miałam na myśli to,że hotel jest w centrum miasta obok kilku dyskotek a na chodniku nie ma gdzie się ruszyć😉 Np.W Tunezji w Hammamecie wieczorami na ulice wychodziło dużo ludzi,ale można było się spokojnie poruszać,było gdzie pochodzik wieczorami i ogólnie miło wspominam wyjazd.No a na Kosie jedna ulica przy której tylko pola były😉
29 kwietnia 2010 23:17
W takim razie w przypadku Majorki, Ibizy i najbardziej obleganych kurortów w Turcji może się tak przytrafić (dyskoteki, nie pola).  😉
A ja dziś wybieram się do Berlina. Nie byłam jeszcze a z racji że nie chce się nam dalej zapuszczać na te trzy dni, więc jedziemy do Niemców. Oczywiście ja z cichą nadzieją że napadnę jakiś jeździecki  😁

zen - Jak wyjdę za mąż to chyba sobie sprezentuje takie wczasy jako miesiąc miodowy  😎 Ile leci się samolotem? i z jakiego biura jechałaś?

Pokemon- Jak chcesz jechać do Paryża a czasu jakoś zabardzo nie masz, to polecam Ci weekend w Paryżu z Itaki. Z siostrą kupowaliśmy na prezent rodzicom taką wycieczkę. Wszystko sie w miare szybko rozgrywa ale nie na zasadzie biegania. Samolot z Warszawy ew. możesz dokupić sobie samolot z Rzeszowa do Warszawy.
KuCuNiO   Dressurponyreiter
30 kwietnia 2010 10:07
D&A jak Turcja to polecam region Belek:-)
Ja z tych miejsc, które wymieniłaś wybrałabym Ibizę:-))
Ibiza niestety trochę droższa.Zobaczę jak będziemy stać z kasą.Ja byłam kiedyś w Turcji w Alanyi,więc tym razem wybrałabym coś innego-może faktycznie ten Belek🙂
30 kwietnia 2010 12:31
Ibiza jest totalnie głośna, przepełniona dyskotekami i brzydkimi Brytyjczykami na tabsach. Ale co kto lubi.  😉
30 kwietnia 2010 14:51
jeeeeeeej, Ibiza to moje niespełnione marzenie 💘

D&A jak wybierzesz Ibizę to koniecznie musisz zdać relację!
Szczerze mówiąc Ibiza jest chyba ostatnia na tej liście😉No chyba że trafi się jakaś okazja🙂
zen, patrze i patrze napatrzeć się nie mogę! tak uwielbiam ciepłe kraje ale nigdy się jeszcze dalej nie wypuścilam jak Włochy  😉 a szkoda... może w przyszłym roku bo marzą mi się Kanary  😉 w czerwcu się wybieram znowu klasycznie do Włoch  😀 a wam dziewczyny zazdroszcze! piękne zdjęcia aż się chce gdzieś jechać jak za oknem od godziny pada  🙄
Presja- leci się ok. 12-14 godzin. Da się przeżyć 😉 Z neckermannem- hotel Le Meridien Ile Maurice. Tylko droga to niestety przyjemność, ale naprawdę warto.

D&A- Turcja jest fajna, my byliśmy na Riwierze Tureckiej, w okolicach Side.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się