Samolot z prezydentem rozbił się!!!

duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
12 kwietnia 2010 11:30
Strzyga, trzeba było posłuchać dzisiaj wypowiedzi pani redaktor z W Prost, o wywiadzie z matka P. Kaczyńskich, jak kilka razy już próbowano sprzątnąć J.K, jak zabrali mu ochronę.Nie nazywajcie mnie czarnogrodem, bo uwłaczacie sobie.

żadna nowośc, oni zawsze mieli obsesję na tym punkcie, a teraz zwyczajnie sie to wyciąga... dużo jeszcze bedzie takich komentarzy i dużo i...tów jak poseł górski będzie próbowało wyplynąć na tym nurcie 😫
Strzyga, trzeba było posłuchać dzisiaj wypowiedzi pani redaktor z W Prost, o wywiadzie z matka P. Kaczyńskich, jak kilka razy już próbowano sprzątnąć J.K, jak zabrali mu ochronę.Nie nazywajcie mnie czarnogrodem, bo uwłaczacie sobie.

Mniemam że jesteś mlodą osobą, ale zacofaną do granic możliwości. Jak byłaś/byłeś mały to chyba Ci puszczano anty Rosyjskie bajki na dobranoc.
Dobrze, w takim razie źle odczytałem Sanno Twoją wypowiedź - przepraszam.

Strzyga, trzeba było posłuchać dzisiaj wypowiedzi pani redaktor z W Prost, o wywiadzie z matka P. Kaczyńskich, jak kilka razy już próbowano sprzątnąć J.K, jak zabrali mu ochronę.Nie nazywajcie mnie czarnogrodem, bo uwłaczacie sobie. Oszukano mnie... myślałem, że tacy ludzie na Re-Volcie się nie logują. 😲
12 kwietnia 2010 11:52
http://www.lifenews.ru/news/20288

takie jeszcze znalazłam i Wy drodzy voltopirzy pewno też 🙁

Wyposażenie na temat przyczyn upadku Tu-154

a to jest nietety kalekie tłumaczenie z google, lepiej może oryginał przeczytać kto umie

ja choć posługuje sie tylko swoim szkolnym rosyjskim, sporo zrozumiałam... 🙁

Wysłany: 13:15 (10/04/2010)
Aktualizacja: 13:18 (12/04/2010)

Paul Plyusnin, który prowadził lądowania Prezydent Kaczyński powiedział, że piloci nie zgłosiła się na wysokości.

Life News udało się skontaktować z lotu lotnisko Północnej Plyusnin Paul, który rozmawiał z załogi rozbił się podczas lądowania samolotu.

- Jak był twój wczorajszej rozmowie z załogą?
- Pytano, aby przejść do zastępcę. Nie chcieli.
- Zaoferować?
- Tak.
- Z jakiego powodu?
- Bo ja oglądać pogoda zaczęła się pogarszać.
- A jaka była odpowiedź?
- Odpowiedź: "Nie mam pozwolenia paliwa, zrobię jedno przejście, przejdź na lotnisko zapasowe, jeśli nie usiądzie.
- Mieliśmy informacje, że został zaproszony do zasiadania w innych miastach.
- To on zaproponował mi.
- A dlaczego się do dymisji?
- Trzeba było zapytać.
- Dlaczego miały one takiej decyzji? Zaczęli przeklinać, lub mogą aktywnie nalegał na jego punkcie, że nie można zmienić zdanie?
- Była to decyzja dowódcy.

- Co dalej? Powiedział, że wyjechał do kolejnej rundy i przejść do zapasowego, prawda?
- Nie, powiedział, że jeśli nie usiąść, a potem idzie do zastępcę.
- I jeszcze jakieś działania?
- Reszta, jak mówią. Czy nie można mówić więcej.
- Ale co się stało dalej? Wyszli połączenie?
- Nie, dlaczego? Był długo związany.
- Co oni mówią?
- Jakie są komendy dałem - są pierwszą informację, a następnie przestał podawać żadnych informacji ...
- Zatrzymali się, aby słuchać swojego zespołu?
- Muszą to pokwitowanie, ale nie pozwolił jej.
- A co za potwierdzeniem odbioru?
- Dane o wysokości podczas podejścia do lądowania.
- Nawet nie zawiera informacje o wysokości samolotu?
- Tak.
- A co to jest ryzyko, że nie będzie pokwitowanie?
- Łączność radiowa z załoga jest na radioobmenu muszą dać pokwitowanie.
- Cóż, dlaczego nie dać ten rachunek?
- No ja wiem? , Ponieważ nie posługują się biegle językiem rosyjskim.
- Cóż, nikt nie wśród załogi nie był Rosjaninem?
- Nie było rosyjskojęzyczne, ale ich liczba - jest to dość trudne.
- Więc nie ma żadnych informacji o ich wysokości?
- Nie.
- Okazuje się, że po raz kolejny odwrócił się, podszedł do lądowania, nie siadać, a następnie udał się do zastępcy? Lub w inny sposób?
- Nie, nie, inaczej. One Sunset spełniony, a wszystkie. Następnie udał się do lądowania.
- A idź do lądowania, to nie wolno mu?
- Nie mogłem odmówić, poleciłem mu się, że nie musi robić!
Straszne. Najnowsze wiesci.

"Mimo wcześniejszych doniesień rosyjskich agencji, w miejscu katastrofy prezydenckiego TU-154M nie znaleziono jeszcze wszystkich ciał ofiar. - Do tej pory udało się wydobyć 87 z 96 ciał ze szczątków samolotu - powiedział w RMF FM Prokurator Generalny Andrzej Seremet. Dziewięć ciał, których nie odnaleziono znajduje się pod wrakiem maszyny."
Zidentyfikowano ciało Marii Kaczyńskiej.
nikt nie pomyślał dlaczego teraz o Prezydencie mówią prawdę- teraz jest martwy- martwy nie jest już groźny-miła młodzieży macie piec minut prawdy, postarajcie się jej nie zmarnować.
,,Panie Wołodyjowski larum grają...a ty nie wstajesz, na koń nie siadasz, za broń nie chwytasz..."
Czuj Duch! Narodzie nie daj się zwieść miłymi gestami.
slojma   I was born with a silver spoon!
12 kwietnia 2010 12:41
nikt nie pomyślał dlaczego teraz o Prezydencie mówią prawdę- teraz jest martwy- martwy nie jest już groźny-miła młodzieży macie piec minut prawdy, postarajcie się jej nie zmarnować.
,,Panie Wołodyjowski larum grają...a ty nie wstajesz, na koń nie siadasz, za broń nie chwytasz..."
Czuj Duch! Narodzie nie daj się zwieść miłymi gestami.

Jaką prawdę? hehe za dużo bajek się naczytałeś/łaś
Maly przyklad jak zachowuja sie polscy politycy po takiej tragedii:
http://wiadomosci.onet.pl/2153773,11,posel_pis_w_naszym_dzienniku_rosja_mataczy,item.html
Jestem zazenowana. Zwazywszy na napiete stosunki pomiedzy dwoma krajami Rosjanie zachowali sie po prostu pieknie w calej tej sytuacji. Polacy odplacili im w swoim stylu. Kolejna spiskowa teoria.
Artur Górski to "poseł specjalnej troski" .
To ten:
Jego stwierdzenie że „Obama to nadchodząca katastrofa, to koniec cywilizacji białego człowieka" sprawiło, że usłyszała o nim całą Polska. Ba stał się postacią znaną na świecie. Jego złote myśli mogą stać się hitem w zachodnich mediach. W serwisie Reutersa znalazła się depesza poświęcona jego ostatniemu wystąpieniu na mównicy.
Rasista.
Posel Gorski mial jeszcze kilka takich fenomenalnych wypowiedzi. Zalozne i smutne, ze tego czlowieka ktos wybral i nas reprezentuje. :/
Mieni się "monarchistą"
I miał pomysł:
Z jego prac udało się zapamiętać tylko tyle, że złożył pomysł intronizacji Chrystusa Króla.
A-a, to ten. Jestem wstrzasnieta. I na prawde jest mi wstyd. Rosjanie dwoja sie i troja zeby w niczym nie uwlaczac Polakom, a Polacy swoje.
Nie tylko Polacy snują teorie spiskowe:

Harry Thunder napisał:
10 kwietnia 2010 at 21:35

Jako pierwszy tutaj powiem ze uwazam ze mogl to byc zamach.
Mgla, ciemnosc, nie ma znaczenia. Piloci sa tzw.” IFR rated” (instrument flight rules)
Zwlaszcza w trudnych warunkach pogodowych piloci polegaja tylko
i wylacznie na instrumentach i “nie wygladaja”za okno,
wiec znaczne przykladanie uwagi do pogody jest bledne. Osobiscie uwazam ze samolot sie roztrzaskal.
Ze wzgledu na wysylnie mylnych informacji w ILS (instrument landing system) przez wieze
kontrolna. Mozna to zrobic poprzez re-kalibracje ILS , zwlaszcza wysokosci pasa startowego-
np. po przez elektroniczne “podniesienie” jego pozycji wzgledem samolotu.

Pisze teoreycznie i z doswiadczenia pilota. Patrzac na statystyki i przyjazdosc Kremla,
Na razie osobiscie uwazam ze to byl zamach I defacto jestesmy w stanie wojny z Rosja.
 🤔  🤔wirek:
Naboo, ale to lotnisko nie dysponuje  ILS, wiec nico naciagnieta hipoteza..
moze nie popuszczajmy wodzy fantazji az tak bardzo, troszke to groteskowe..
To jest z artykułu, który ukazał się po katastrofie. Nie wiem kim jest ten pan, ale najwyraźniej nie sprawdził żadnych danych zanim wymyślił ten spisek.
Wkleiłam, żeby pokazać, że to nie tylko Polacy mają tendencje do snucia teorii spiskowych. wiem, że tam nie ma tego systemu.
Sanna Naboo zacytowala tylko tego kolesia, to nie jest jej opinia  😉
Ow Harry Thunder powinien sie popukac w czolo.
Zanim cos takiego sie napisze wypadaloby sprawdzic podstawowe fakty.
To bylo przestarzale lotnisko wojskowe, bez systemu ILS (czy jakiegokolwiek cywilnego). Tylko na starych radiostacjach itp. dlatego laduje sie tam na kwit.
Kielpie ja sie odnioslam do informacji w poscie Naboo, czy to byla Jej opinia czy kogos cytowala, nie ma nic do rzeczy 🙂
co 3,6 sekund ktoś umiera z glodu na świecie - co godzina umiera 1000 osób
rocznie umiera z glodu 5 mln dzieci

zakładając, że żywotność tego wątku od 10.04.2010 godz 8.40 do dziś godz 14.40 trwa 54 h
to w tym czasie z głodu zmarło na świecie 54.000 osób

zasługują na minutę ciszy?
Edyta, zasluguja. Tak samo jak Ci co umieraja codziennie na raka, w wyniku wypadkow, z powodu wylewu, z pododu ze nadszedl ich kres.
Uczcij ich minuta ciszy, nawet godzina, czy tygodniem, jesli chcesz abym sie przylaczyla, napisz do mnie, zrobie co w mojej mocy.
Jak Ci nie pasuje ten watek poswiecony ofiarom Tupolewa, narusza Twoje poczucie sprawiedliwosci i co tam jeszcze, nie wchodz tutaj, proste.
Sanna aha  🙂
edyta wskazala na ciekawy problem, az chcialoby sie dodac wiersz Herberta "Pan Cogito czyta gazete".
Otoz mysle ze zwyklego czlowieka nie obchodza te 54 tysiace umeirajacych z glodu ludzi. Oni nie maja dla niego imienia, historii. Za to kiedy umiera ktos, kogo znali, nawet z mediow, latwiej im go "uczlowieczyc" a w konsekwencji bolec nad jego smiercia. Tym bardziej, im wyzszy status mial ten czlowiek w spoleczenstwie. Gdybys mogla za kazdym umierajacym czlowiekiem plakac i rozpaczac nad jego losem, umarlabys z rozpaczy.
Naboo po cóż Rosja mogłaby rozpętać z nami wojnę? co by zyskali? przecież my nic nie mamy...nic takiego, co mogłoby byc im potrzebne.
A mnie to wzruszyło,że ludzie tak tłumnie poszli żegnać głowę państwa.
Byłam pozytywnie zaskoczona.
Jasne,że będą tacy,którzy będą próbować się"lansować" przy okazji. Zawsze tak jest.
Fałsz jednak czuć wtedy z daleka. I sami sobie wystawiają opinię.
Zobaczycie co będzie jak opadną pierwsze  emocje a wybory będą się zbliżały ...
Obym była złym prorokiem.  🙁
Najnowsze info od minister Kopacz: potwierdzono juz tozsamosc 17 osob.

A Rosjanie zakonczyli obdukcje dostarczonych cial. Brakuje 9.
Zgineli od wstrzasu i oparzen. Wiele ciał jest zwęglonych nawet w 50 proc.
TVN 24
Averis   Czarny charakter
12 kwietnia 2010 13:56
Wiadomość z ostatniej chwili. Za zamachem stoi Józef Stalin i Rosja Radziecka- potwierdzone!
Przy wspolpracy z Hitlerem ! Nie zapominaj.
Zemsta Stalina zza grobu..
Averis   Czarny charakter
12 kwietnia 2010 14:00
To prawdopodobnie mój ostatni wpis na tym forum. Nie wiem, czy dożyję jutra. Jeśli nie napiszę w ciągu 24 godzin znaczy, że mnie dopadli..
12 kwietnia 2010 14:04
Wiadomość z ostatniej chwili. Za zamachem stoi Józef Stalin i Rosja Radziecka- potwierdzone!

...i Lenin...wiecznie żywy  🙄
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się