Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

abre   tulibudibu
11 marca 2010 18:58
In., "Duma i uprzedzenie" to również serial 😉 Niektórzy książek nie czytają albo wychowują się w rodzinach, gdzie romansów nie bierze się do ręki. Inni nie oglądają TV albo nie interesują się filmem. Zastanów się o ilu książkach ważnych dla kultury angielskiej nie słyszałaś... Albo ilu Anglików zna "Lalkę" Prusa? Przecież to ważna książka... i ekranizacji się doczekała.
Ja też dopiero ok rok temu dowiedziałam się o "Dumie i uprzedzeniu". Wcześniej niby kojarzyłam ten tytuł, ale nic dokładnego bym nie powiedziała.

Co prawda, ja wtedy miałam 16, nie 19, ale to chyba wielkiej różnicy nie robi.
In.   tęczowy kucyk <3
11 marca 2010 19:52
Ale chodzi mi chociaż o kojarzenie, że coś takiego istnieje, nie wymagam znania ani jednej postaci, nic, tylko świadomość, że coś takiego zostało napisane...?
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
11 marca 2010 19:55
Mi to się zawsze kojarzyło jeszcze z "Północ południe" albo "Przeminęło z wiatrem" ;D

Ale chodzi mi chociaż o kojarzenie, że coś takiego istnieje, nie wymagam znania ani jednej postaci, nic, tylko świadomość, że coś takiego zostało napisane...?
A Ty kojarzysz wszystkie wydane książki na świecie ?
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
11 marca 2010 19:59
A "ptaki ciernistych krzewów"? Genialna rola Richarda Chamberlaina  😀iabeł:

Wybaczcie, nie wyobrażam sobie jak ubogie musi być życie dziewczyny nieznającej Pana Darcy'ego.
In.   tęczowy kucyk <3
11 marca 2010 20:18
JARA, nie, ale to nie jest jakaś tam książka wydana w drukarni w Bukareszcie w 5 egzemplarzach...

Strzyga, nooo 😀iabeł:
Scottie   Cicha obserwatorka
12 marca 2010 07:35
Strzyga, ja nie znam i wcale nie czuję się ubogo :]
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
12 marca 2010 14:35
Scottie, przykro mi zatem, że nie znasz.
Umie ktoś prosto wyjasnić jak to jest, że samolot leci a nie spada? No dobra ma jakiś tam kształt, ma skrzydła, ale że i tak nie spada? Że 'jedzie' w powietrzu? Tak jakby samochód miał jechać w powietrzu jak mu skrzydła dorobić... dla mnei to jakieś nie do ogarniecia 😡

PS 'Dumy i uprzedzenia' i ja nie czytałam 😉 Natomiast przy 'wichrowych wzgórzach' pamiętam, że strasznie ryczałam. Choć książką przy której uroniłam nawięcej łez jest 'Mały Książę', zaczynam zawsze ryczeć już na pierwszej stronie i potem ryczę dość konsekwentnie do końca 🤣
Dla mnie to jest nie do ogarnięcia, i po prostu fantastyczno-cudowne  😜
Ma silniki 😉 chyba dwa rodzaje, te mocniejsze pomagają mu się wznieść - to jest kosmos  😜
Btw przydałoby mi się coś o tym poczytać  😎
Mniej więcej na takiej zasadzie jak pocisk z pistoletu, tylko ma doczepione silniki, które nie pozwolą wytracić prędkości  🙂
trochę innaczej
pocisk leci tak jak rzucony kamień, tylko z inną prędkością
w samolocie profil skrzydła powoduje powstanie siłe nośnej
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
13 marca 2010 09:49
Czy jest jakaś strona która wyjaśnia końcówki stron internetowych? 😡

Np. jak mamy .de - niemcy, .nl - holandia, .it - włochy, itp. Ale nie znam ich wszystkich a potrzebuję coś sprawdzić.
ushia   It's a kind o'magic
13 marca 2010 09:54
Strucelka spróbuj pod "domain name system" poszukać - coś mi się kojarzy, ze był spis
Averis   Czarny charakter
13 marca 2010 10:50
Ja rozumiem, że można się oburzać, gdy ktoś nie wie co to "Hamlet". Ale żeby robić tyle szumu o "Dumę i uprzedzenie"? Książkę czytałam, ale nie wywarła ona na moje życie takiego wpływu, bym ludzi jej nieznających określała mianem głupich 😉.
ushia   It's a kind o'magic
13 marca 2010 11:08
Nie chodzi o to, ze masz padać na kolana na każde jej wspomnienie, tylko wiedzieć, że jest.
czym się różnią biustonosze slikonowe od normalnych?  😡
Silikonowe ci się do cyców przyklejają?  🤣
Ada   harder. better. faster. stronger.
13 marca 2010 17:45
Chyba chodzi o wypełnienie silikonowe w środku.
chodzi właśnie o te slikony
Silikonowe ci się do cyców przyklejają?  🤣

😁 tzn może sprecyzuje swoje pytanie, po co sie je naklada? do sukienek z dekoldem?Powiększają? jakie jeszcze jest ich zastosowanie?
In.   tęczowy kucyk <3
13 marca 2010 18:20
Silikonowe się przyklejają do cycków, nie maja "tyłu" ani ramiączek. [[a]]http://images.google.com/images?FORM=IEFM1&q=biustonosz%20silikonowy&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wi[[a]]
a one podnoszą biust ?
In.   tęczowy kucyk <3
13 marca 2010 18:54
Nie.
Mają utrzymać biust w takim miejscu i stanie, jakbyś miała stanik. Ale przy większym rozmiarze biustu to nie ma co nawet wydawać kasy na te silikony.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
13 marca 2010 20:48
Jeśli nosisz "a" lub "b" mogą być, przy większym biuście jest tragedia.
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
13 marca 2010 21:04
Majorka wielkie dzięki :kwiatek:
dzieki dziewczyny  :kwiatek: 😎
Jeśli nosisz "a" lub "b" mogą być, przy większym biuście jest tragedia.

Zależy jaka rozmiarówka, bo wg sprzedających z polskich sklepów z bielizną - "pani ma na pewno miseczkę A", no a po wymierzeniu się porządnym okazuje się, że mam D  😁
Ciekawe, czy by pasował w takim razie.

Czy ktoś wie, jak się dokładnie nazywał wątek, gdzie było o retuszu zdjęć?
Wpisałam w szukajkę "fotograficzne" i "przeróbki" i ne ma 🙁
In.   tęczowy kucyk <3
13 marca 2010 22:28
Wistra, nie wpisuj po nazwie wątku, tylko po tym, co może być w treściach postów - wyszukuje tylko po tym.
A co do pierwszej części Twojego wpisu - panie w Triumphie  w Galerii Krakowskiej były BARDZO zdziwnione, że proszę o stanik 80E, słyszałam, jak szeptały między sobą, że ja najwyżej C mogę mieć... W jakim były szoku, jak się zapytałam jak wg nich leży stanik, a leżał idealnie...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się