Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
In., "Duma i uprzedzenie" to również serial 😉 Niektórzy książek nie czytają albo wychowują się w rodzinach, gdzie romansów nie bierze się do ręki. Inni nie oglądają TV albo nie interesują się filmem. Zastanów się o ilu książkach ważnych dla kultury angielskiej nie słyszałaś... Albo ilu Anglików zna "Lalkę" Prusa? Przecież to ważna książka... i ekranizacji się doczekała.
Ja też dopiero ok rok temu dowiedziałam się o "Dumie i uprzedzeniu". Wcześniej niby kojarzyłam ten tytuł, ale nic dokładnego bym nie powiedziała.
Co prawda, ja wtedy miałam 16, nie 19, ale to chyba wielkiej różnicy nie robi.
Ale chodzi mi chociaż o kojarzenie, że coś takiego istnieje, nie wymagam znania ani jednej postaci, nic, tylko świadomość, że coś takiego zostało napisane...?
Mi to się zawsze kojarzyło jeszcze z "Północ południe" albo "Przeminęło z wiatrem" ;D
Ale chodzi mi chociaż o kojarzenie, że coś takiego istnieje, nie wymagam znania ani jednej postaci, nic, tylko świadomość, że coś takiego zostało napisane...?
A Ty kojarzysz wszystkie wydane książki na świecie ?
A "ptaki ciernistych krzewów"? Genialna rola Richarda Chamberlaina 😀iabeł:
Wybaczcie, nie wyobrażam sobie jak ubogie musi być życie dziewczyny nieznającej Pana Darcy'ego.
JARA, nie, ale to nie jest jakaś tam książka wydana w drukarni w Bukareszcie w 5 egzemplarzach...
Strzyga, nooo 😀iabeł:
Strzyga, ja nie znam i wcale nie czuję się ubogo :]
Scottie, przykro mi zatem, że nie znasz.
Umie ktoś prosto wyjasnić jak to jest, że samolot leci a nie spada? No dobra ma jakiś tam kształt, ma skrzydła, ale że i tak nie spada? Że 'jedzie' w powietrzu? Tak jakby samochód miał jechać w powietrzu jak mu skrzydła dorobić... dla mnei to jakieś nie do ogarniecia 😡
PS 'Dumy i uprzedzenia' i ja nie czytałam 😉 Natomiast przy 'wichrowych wzgórzach' pamiętam, że strasznie ryczałam. Choć książką przy której uroniłam nawięcej łez jest 'Mały Książę', zaczynam zawsze ryczeć już na pierwszej stronie i potem ryczę dość konsekwentnie do końca 🤣
Dla mnie to jest nie do ogarnięcia, i po prostu fantastyczno-cudowne 😜
Ma silniki 😉 chyba dwa rodzaje, te mocniejsze pomagają mu się wznieść - to jest kosmos 😜
Btw przydałoby mi się coś o tym poczytać 😎
Mniej więcej na takiej zasadzie jak pocisk z pistoletu, tylko ma doczepione silniki, które nie pozwolą wytracić prędkości 🙂
trochę innaczej
pocisk leci tak jak rzucony kamień, tylko z inną prędkością
w samolocie profil skrzydła powoduje powstanie siłe nośnej
Czy jest jakaś strona która wyjaśnia końcówki stron internetowych? 😡
Np. jak mamy .de - niemcy, .nl - holandia, .it - włochy, itp. Ale nie znam ich wszystkich a potrzebuję coś sprawdzić.
Strucelka spróbuj pod "domain name system" poszukać - coś mi się kojarzy, ze był spis
Ja rozumiem, że można się oburzać, gdy ktoś nie wie co to "Hamlet". Ale żeby robić tyle szumu o "Dumę i uprzedzenie"? Książkę czytałam, ale nie wywarła ona na moje życie takiego wpływu, bym ludzi jej nieznających określała mianem głupich 😉.
Nie chodzi o to, ze masz padać na kolana na każde jej wspomnienie, tylko wiedzieć, że jest.
czym się różnią biustonosze slikonowe od normalnych? 😡
Silikonowe ci się do cyców przyklejają? 🤣
Chyba chodzi o wypełnienie silikonowe w środku.
chodzi właśnie o te slikony
Silikonowe ci się do cyców przyklejają? 🤣
😁 tzn może sprecyzuje swoje pytanie, po co sie je naklada? do sukienek z dekoldem?Powiększają? jakie jeszcze jest ich zastosowanie?
Silikonowe się przyklejają do cycków, nie maja "tyłu" ani ramiączek. [[a]]http://images.google.com/images?FORM=IEFM1&q=biustonosz%20silikonowy&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wi[[a]]
Mają utrzymać biust w takim miejscu i stanie, jakbyś miała stanik. Ale przy większym rozmiarze biustu to nie ma co nawet wydawać kasy na te silikony.
Jeśli nosisz "a" lub "b" mogą być, przy większym biuście jest tragedia.
Majorka wielkie dzięki :kwiatek:
dzieki dziewczyny :kwiatek: 😎
Jeśli nosisz "a" lub "b" mogą być, przy większym biuście jest tragedia.
Zależy jaka rozmiarówka, bo wg sprzedających z polskich sklepów z bielizną - "pani ma na pewno miseczkę A", no a po wymierzeniu się porządnym okazuje się, że mam D 😁
Ciekawe, czy by pasował w takim razie.
Czy ktoś wie, jak się dokładnie nazywał wątek, gdzie było o retuszu zdjęć?
Wpisałam w szukajkę "fotograficzne" i "przeróbki" i ne ma 🙁
Wistra, nie wpisuj po nazwie wątku, tylko po tym, co może być w treściach postów - wyszukuje tylko po tym.
A co do pierwszej części Twojego wpisu - panie w Triumphie w Galerii Krakowskiej były BARDZO zdziwnione, że proszę o stanik 80E, słyszałam, jak szeptały między sobą, że ja najwyżej C mogę mieć... W jakim były szoku, jak się zapytałam jak wg nich leży stanik, a leżał idealnie...