... ślub :) ...

Dworcika   Fantasmagoria
07 marca 2010 11:32
Kami, śliczne zaproszenia 🙂 Winietki fajnie pasują do karczmy. Do jakiego kawałka będziecie tańczyć, bo mnie zaciekawił opis 😀
Kami   kasztan z gwiazdką
07 marca 2010 11:34
Narazie jest kilka wybranych, ale to muszę poprosić mojego W. żeby mi podał tytuły bo ja się kompletnie w tej muzyce nie orientuję  😜 napiszę Ci jak wróci z trasy, bo właśnie do Gdańska pomyka  🙂
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
07 marca 2010 11:45
dziewczyny, pare stron temu pisalam, ze mierzylam kiecke i sie zakochalam. w piatek mierzylam inna i poprostu lepiej w niej wygladalam. to te dwie. po lewej ta pierwsza, po drugiej nowa z kolorem szampan, bo takimniej wiecej bedzie:

caly weekend sie bilam z myslami, ale ta nowa ma jeszcze inne plusy, a najwiekszy to cena: ta pierwsza kosztuje 1270€ a druga 530€. Ta drozsza nie ma w cenie zmian, czyli nastepne ok. 100€ trzeba doliczac. Ta tansza ma zmiany gratis (bo to w Belgii sklep, w Niemczech trzeba za zmiany placic niestety).

biore jednak ta tansza, nie tylko na cene patrzac ale na to, ze ja nie nosze 38 i sukienka musi naprade dobrze lezec, a ta zabudowana wlasnie mnie wyszczupla. Do tego w butach mam 180 cm, wiec to model na mnie.

ufff, ciesze sie ze juz mam kiecke, naprawde  🏇

Kami fajne te winietki  😜
Dworcika   Fantasmagoria
07 marca 2010 11:50
Gienia-Pigwa, a ja Ci szczerze powiem, że druga po prostu podoba mi się zdecydowanie bardziej 🙂 Ale ja lubię takie bardziej lejące się kiecki, niż te bezowate 🙂
Chociaż tu pierwsza też całkiem ładna, chociaż nie w moim typie.
Tak więc gratuluję wyboru 🙂
07 marca 2010 12:33
Przypomniałam sobie jednego z faworytów do pierwszego tańca
- tylko chyba będzie skrócona wersja bez tego długiego wstępu  🙂

Gienia widzę, że mamy podobny gust - ja też wybierałam między podobnymi sukniami. Tylko, że u mnie ta pierwsza była tańsza i wygrała  😉 dokładnie ta http://www.salon-filipinka.pl/kolekcja_bezowa.php#8 tylko bez koronki na dole i chyba nie będę mieć tego ramiączka wokół szyi.
07 marca 2010 12:41
Kami, masz sukienke Agnes?? ile one kosztuja_? podobaja mi sie ich sukienki, ale nie mialam ochoty jezdzic za nia po Polsce. a w niemczech one sa strasznie drogie  😤 no i napewno w Polsce mojego rozmiaru nie mieli zeby przymierzyc  🤣

co do tych ramiaczek wokol szyji, to widze ze to ostatnio bardzo popularne. Teraz jak bylam w Belgii w sklepie to nawet babka mowila, ze nie moze juz na te sukienki patrzec, wszystko odkryte na gorze calkiem albo przez szyje. Takich jak ja przymierzalam jest bardzo malo.
07 marca 2010 12:45
Ja za swoją zapłaciłam 1490zł. Ramiączko będę mieć na zatrzaski, więc jak się objem na weselu i poluzuję gorset to je przypnę żeby mi piersi nie wyskoczyły  😁
07 marca 2010 12:49
tyyy to super cena za Agnes!!to byla jakas promocja? moja jest na zamek, wiec jak sie najem to nici z popuszczenia  😁 zreszta, my nie robimy wesela  😉
07 marca 2010 12:52
Suknia była powystawowa, a że akurat w moim rozmiarze to się nie zastanawiałam długo. Nowa, szyta na miarę była niewiele droższa - mieściła się w dwóch tysiącach z tego co pamiętam. Poza tym w razie czego wszytskie przeróbki mam gratis, gdybym nagle jakimś cudem schudła.
cieciorka   kocioł bałkański
07 marca 2010 15:50
pigwa- ta druga ładniejsza!
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
07 marca 2010 16:42
Przymierzę obie i wstawię zdjęcia 🙂
Jeszcze tydzień 🙂

I już po 🙂
Zdjęć nie będzie, bo nie było zgody na ich robienie bez podpisania umowy na konkretną suknię, więc zdjęcia będą w tej wybranej, ale ze ślubu.
Okazało się, że o niebo lepiej wyglądam w moim typie - świetnie modeluje sylwetkę, typ mojej mamy to jest opcja dla kobiet o idealnej figurze, nie wyglądałam w niej źle, ale mnie optycznie powiększała (a ja i tak jestem duża 😉 )
Makrejsza- i jak ?? zamówiona?
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
07 marca 2010 17:41
Cierp1enie, nie prosili. To znaczy był jeden przypadek, który usiłował (kolega męża), ale zostało mu delikatnie wytłumaczone, że ten typ tak ma - nie tańczy. Po prostu.
Renata, ze mnie zawsze się śmiano, że na lodowisku zapominam o całym świecie i mogę się wydurniać do woli na treningach, a na parkiecie robi się ze mnie królewna z drewna. Od podstawówki twierdzę, że moim zadaniem jest podpieranie ścian, żeby się budynek nie zawalił. Własny mąż ledwo potrafi mnie namówić na potuptanie w domu do jakiejś pościelówy, jak jesteśmy tylko we dwoje.
07 marca 2010 18:05

Zamówiona jedynka 🙂 Nawet Mama jak zobaczyła mnie w obu, stwierdziła, że lepiej w niej wyglądam 🙂
ha! wiedziałam 😀 mojej mamie też jedynka się podobała.
07 marca 2010 18:12
Powiem Wam, że miałam lekkiego stresa - wszyscy mi mówili, że z reguły jest tak, że suknie, które nam się najbardziej podobają kiepsko na nas leżą. Sprawdzało się to w przypadku koleżanek mojej siostry, które szukały sukni przez kilka miesięcy. I jechałam na tą przymiarkę z duszą na ramieniu, a tutaj miła niespodzianka - pierwsza przymiarka i BINGO! Nawet panie w salonie były zaskoczone, stwierdziły, że nie ma to jak zdecydowana klientka - byłam w salonie 25 minut, w sumie tą drugą przymierzyłam dla świętego spokoju, żeby się upewnić, że TO NA PRAWDĘ TO 😉
07 marca 2010 19:24
Ja też suknię kupiłam szybciutko - włożyłam ją i wiedziałam że to ta  😁

A to typy mojego W. na pierwszy taniec:
- Paradise Lost "One second"
- Artrosis "Szmaragdowa noc"
- Nightwish "Ever dream"
- Nightwish "The Phantom of the opera"
Mam nadzieję że rodzice nie zemdleją przy nich  😂
07 marca 2010 19:33
Makrejsza gratki. Czyli sukienki juz mamy  🏇
07 marca 2010 20:08
[quote author=Gienia-Pigwa link=topic=34.msg512255#msg512255 date=1267990407]
Makrejsza gratki. Czyli sukienki juz mamy  🏇
[/quote]
Dziękuję 🙂
Mamy, mamy, na szczęście. 🙂
Od kwietnia będą jaja - przeprowadzam się na Dolny Śląsk do mego chłopa i będziemy szukać szkoły tańca  🏇 W piątek mamy zamiar wybrać i zamówić zaproszenia. Poza tym muszę jeździć za papierami do wyrobienia prawa wykonywania zawodu, szukać pracy i generalnie mam mały młyn  🙄 Uff, byle do sierpnia...

Kami - bardzo oryginalne propozycje 😉 Ja lubię takie klimaty, ale moi rodzice by padli 🙂
A to typy mojego W. na pierwszy taniec:
- Paradise Lost "One second"
- Artrosis "Szmaragdowa noc"
- Nightwish "Ever dream"
- Nightwish "The Phantom of the opera"
Mam nadzieję że rodzice nie zemdleją przy nich  😂

Paradise ciekawe, bezzawałowe, bo najspokojniejsze z tych wszystkich, w sensie jednostajne, bez nagłego wybuchu. Nightwish ciekawy wybór 🙂 z czego ever dream nie podobał mi się przy tym wykonaniu (live), zbyt mówiła za mało śpiewała. Phatom za to jest rewelacyjny, ale nie wyobrażam sobie tańczących przy tym ludzi 😀 dla mnie jeżeli już, to wersję filmową, spokojniejszą. Artoris bardzo ładne, nie słyszałam ich nigdy wcześniej, ale też mocne.
07 marca 2010 20:36
No napewno wybór padnie na którąś z podanych - może tylko w bardziej "lightowej" wersji, żeby goście zawału nie dostali  😁 jedyny problem w tym, że ja nie będę mogła zatańczyć bardziej żywiołowo bo mam problemy z kolanem  🙁 więc chyba przejdziemy się do jakiegoś studia tańca, żeby nam prosty układ choreograficzny ułożyli. Myślałam nad jakimś walcem - chyba pasuje do tych utworów...
Ahhh. Upiór  😍 Ja bym brała  😎 A najchętniej to "O tyle proszę Cię" i wolne i o miłości  💘
Chociaż domyślam się, że tu nie o samego Upiora chodzi, a o muzykę, że nie jest to o tym, że już Ci niosą suknie z welonem.
[quote author=Cierp1enie link=topic=34.msg512054#msg512054 date=1267982174]

Zamówiona jedynka 🙂 Nawet Mama jak zobaczyła mnie w obu, stwierdziła, że lepiej w niej wyglądam 🙂
[/quote]

no to wielkie gratulacje  😅
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
07 marca 2010 21:52
Kami, o gości się nie martw. U nas poszła toccata i fuga Bacha, czyli to, co większość kojarzy, jako "to to z filmów o wampirach!".  😁
09 marca 2010 16:12
Dziewczyny, zamowilam dzisiaj kiecke, bedzie w lipcu  🏇 kupilam juz sobie kapelusz  😜
09 marca 2010 21:10
[quote author=Makrejsza link=topic=34.msg512119#msg512119 date=1267985122]
[quote author=Cierp1enie link=topic=34.msg512054#msg512054 date=1267982174]

[/quote]

no to wielkie gratulacje  😅
[/quote]

Dziękuje jeszcze raz 🙂

Gienia - gratki 🙂
09 marca 2010 21:42
dziewczyny na buty sie praktycznie zdecydowalam, mam tylko nadzieje, ze beda dobrze na noge pasowac. potem je dam przefarbowac na inny kolor 🙂
10 marca 2010 12:07
A ja mam duży dylemat co do butów... ślub bierzemy w czerwcu, będzie pewnie cieplutko no i bardzo pasowałyby mi buciki z odkrytymi palcami - jakieś takie letnie paseczki. Z drugiej strony w takich butach większa szansa, że mnie ktoś podepcze w tańcu, no i a nuż (odpukać!!!) będzie padać. Wtedy lepsze by były z zakrytymi palcami  🙄 muszę już powoli zacząć szukać butów, a mam kompletny mętlik w głowie  🤔wirek:
10 marca 2010 17:20
Kami jak masz wesele i beda tance to bym sie paseczkow jednak bala.
Dworcika   Fantasmagoria
10 marca 2010 17:24
Ja w ogóle jakoś tak nie wiem... nie widzę rajstop/pończoch i sandałów. No chyba, że to będzie wersja bardzo letnia i nogi gołe?
Paseczki jak będą dobrze roschodzone wcześniej, to nie obetrą, ale nówki mogą zepsuć imprezę.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się