Kobitki... (antykoncepcja)

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
01 lutego 2010 16:25
JARAa dlaczego dla szczupłych?

Bo hormony zawarte w plastrze u szczupłej osoby się wchłoną, a u grubszej.. no przez tkankę tłuszczową już nie masz gwarancji.

edit:
Ja mam nadzieję, że mnie dziś lekarz przyjmie i odbierze ten telefon!
A tam dla szczupłych, ja nigdy nie byłam szczupła i plastry działały fajnie 🙂
Nie może być ileś tam nadwagi  😉
[quote author=my_karen link=topic=93.msg467220#msg467220 date=1265034888]Bo ja wlasnie jutro ide zbadac sobie prolaktyne, ale prywatnie, bo sobie wymyslilam, ze z tego moga wynikac moje problemy :/ I dopiero z wynikami pojde do lekarza...
I zastanawiam sie jak to wyglada ze skierowaniem, na badanie jakich hormonow powinien gin dac skierowanie?[/quote]
Jeśli chcesz zrobić badanie hormonów prywatnie, to nie potrzeba żadnego skierowania. Przychodzisz, mówisz jakie badania chcesz, płacisz, dajesz się skłuć 😉
01 lutego 2010 18:25
Te badania mają jakąś profesjonalną nazwę?

Dzwoniłam właśnie do mojego ginekologa, powiedziałam o guzie i mam wizytę o 21
Trzeba wiedzieć, które chce się badać 🙂 I jeszcze wiedzieć kiedy (pora dnia/cyklu). Z sieci, zbiorczo: KLIK http://forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=175558
my_karen, takie coś mi jeszcze wyskoczyło (nie umiem ocenić wartości merytorycznej, ale wygląda z sensem): KLIK

Przykładowa lista badań laboratoryjnych w jednej z przychodni: http://www.zpil.pl/cennik-uslug.html
my_karen   Connemara SeaHorse
01 lutego 2010 19:12
Teodora dziekuje, zaraz poczytam (a myslalam, ze przejrzalam juz wszystkie stronki na ten temat 😉)
Mi za prolaktyne licza 15zl.
Wiem, ze prywatnie nie musze miec skierowania, tylko ciekawa jestem na co konkretnie kieruje ginekolog przy tabletkach, bo moze przy okazji tez bym zrobila... jak juz sie kłuć to z sensem 😉
01 lutego 2010 19:15
Co kieruje? Prowizje 🙂😉 Lekarza za wypisywanie leków konkretnych koncernów dostają pieniążki :]
my_karen   Connemara SeaHorse
01 lutego 2010 20:51
ano niektorzy dostaja... sama bylam ofiara takiej jednej, probujacej wcisnac Cilest kazdej przekraczajacej prog jej gabinetu...
Teraz z racji przeprowadzki pojde do nowego lekarza, mam nadzieje, ze jakis sensowny facet...
No i wlasnie, facet. Zawsze chodzilam do kobiet i mam mieszane uczucia co do facetow-ginekologow... zaden tam wstyd,
po prostu sa kwestie, ktore tylko kobieta moze zrozumiec... choc niektorzy mowia, ze faceci nawet lepsi. Coz, zobaczymy 🙂

To jak, nikt nie robil takich badan? 🙁
01 lutego 2010 20:57
Ja właśnie wróciłam z gabinetu :/ fuck, jak nie urok to sraczka.

I ja swojego ginekologa nie zamienię na nic na świecie!
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
01 lutego 2010 21:06
jara i co z tym guzem ci powiedzial?
01 lutego 2010 21:09
[quote author=Gienia-Pigwa link=topic=93.msg467777#msg467777 date=1265058405]
jara i co z tym guzem ci powiedzial?
[/quote]

Mam nadżerkę, infekcję, a ten guz to zapalenie gruczołu Bartholina.
Najgrosze, że u mnie wszystko przechodzi bezobjawowo :/

edit:
Stwierdził, że się za ostro bzykam
I ja po wizycie u lekarza.
No i znów na anty, coby torbielek nie było.

Harmonet dostałam
mam moze i głupie pytanie na ktore raczej znam odp ale łudze sie ze moze nie

czy są jakies inne sposoby na skrócenie okresu niz pigułki?
02 lutego 2010 21:53
A jak się skraca pigułami okres?
chyba chodzi o to, że podczas brania pigułek to nie okres, tylko krwawienie z odstawienia, i jest mniej obfite, mniej bolesne i krótsze 😉
tak tak zle sie wyrazilam
normalnie mam okres 7,8dni
a przy pigułach są zdecydowanie krótsze

zrobilam ostatnio badania krwi bo mnie cos niepokoiło
wyszło mi baaaaardzo niskie zelazo, ponizej normy
i jako jedną z przyczyn lekarka podała zbyt dlugie obfite okresy...
A są przy tym bolesne i obfite? Bo jeśli tak, to trzeba się zbadac pod kontem mięśniaków macicy.
Ja też mam obfite i długie krwawienia(do 9 dni, kiedyś do 11!) i niskie żelazo - ale mięsianiaków nie mam, badali mnie. Ale moja mama ma tak samo, więc to jakieś dziedziczne :P Ona zreszta też miała problem z akceptowaniem tabsów 😁 Ale ja wolę miec dłuższe krwawienia niż znowu się męczyć z tabletkami...ale jeszcze pogadam z ginem, mam zamiar iść do nowego 🙂

my_karen - ja tam wolę do faceta chodzić, nie wiem czemu, ale do babki bym nie poszła 😉
tak niestety bolesne i obfite  😵
03 lutego 2010 20:21
Wczoraj moczyłam tyłek w korze dęby, zaaplikowałam globulkę, nasmarowałam się maścią ... i guz już zmalał odrobinę 🙂
Ojej okres 9-11 dni? Coś okropnego, współczuję. Ja mam jakieś 4 dni. (hmmm, miałam 😉 )
Ale pamiętam bardzo dawno jak miałam problemy z regularnością miesiączki i pani gin ładowała we mnie jakieś końskie dawki hormonów (po których przytyłam 11 kg) to miałam przez chwilkę okres 7 dni i tak obfity że normalna podpaska nie dawała rady. Koszmarek.
04 lutego 2010 08:28
(po których przytyłam 11 kg)

11kg, ja byłam do przodu o 30kg :]
Czy podczas brania tabletek można oddać krew?
Można🙂
Hah, dzięki
To w końcu się wybiorę po tą czekoladę  🤣
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
16 lutego 2010 19:32
mozna na 100% oddawalam tydzien temu 🙂

chess ja dostalam 7 czekolad 3 batoniki kawe herbate i slodka bulke  😁
*_________________________* To lecę czym prędzej, tylko brata zgarnę bo mamy iść razem
Nawiasem mówiąc zbieram się już ok osiemnastki, czyli prawie pół roku  🤣
Ja też się zbieram już od osiemnastki, czyli... od prawie 5 lat  😵 matulu, jak to szybko leci....  :emot4:
Dziewczyny, powiedzcie mi jedną rzecz... Chodzi o to, że zaniedługo prawdopodobnie będę zmuszona do brania pigułek. Strasznie się boję, że się roztyję 🙁
Czy tycie jest spowodowane hormonami czy sterydami, które się pojawiają w niektórych pigułkach? Czy na prawdę mam się czego bac?
Trudno powiedzieć, czy przytyjesz, czy nie, to zależy od Ciebie 😉 tabletki często powodują zatrzymanie wody w ograniźmie, może Ci się wydawać, że jesteś trochę "opuchnięta" natomiast jeśli zwiększy Ci się łaknienie, to po prostu będziesz musiała się pilnować.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się