Derki

Mój tak samo i stoi w 300g. Stajnia chłodnawa, ale koń pod derką ciepły  🙂
deborah   koń by się uśmiał...
12 lutego 2010 18:29
polonez, a z mojej jesteś zawodolona?
wiem że to pytanie było z milion razy ale: jak z dralonami i polarami w romby Eskadrona - tj długość grzbietu i .. ee w dół  😉 - pytam o rozmiary 145 i 155
deborah - bardzo zadowolona jestem!! rudy zresztą też.

zaglądałam na Twoją stronkę, derki mi się podobają, ale niestety w tej chwili finanse nie pozwalają na zakup czegoś powyżej 150 zł 🙁
ja sie zastanawiam czy mojej nie przebrać w ripstopa+polar?
teraz na padok ma 170g a do stajni 100g (stajnia ciepła), koń derkowany, niezbyt zarośnięty i po małym kawałku golony

jutro sprawdzę, czy nie jest jej za ciepło
Mój jednak zostaje w 300 - ciepły był dzisiaj pod derką i nic poza tym. Stajnia jest otwierana jak jest cieplej dla lepszej wentylacji, więc za ciepło nie jest. Poczekam do prawdziwej wiosny z polarkiem 🙂
Mój niegolony operacyjny Skary też zostaje w 300. Ale on akurat chyba nie powinien być wyznacznikiem, bo stoi, nie je prawie nic poza suszem i jest osłabiony po antybiotyku. Próbowałam go przeprowadzić do derki ortalinowej podszytej polarem, ale się nie udało- był zimny pod derką.. Niech ta wiosna już przyjdzie.
zmierzyłam dzis rudą (od kłębu do ogona) i wyszło 120cm. Dera 135 bedzie dobra?
bo o tej z villahorse, co ma 145 to już moge zapomnieć  🙄
Mój futrzak niestety przymusowo rozderkowany. 🤔 Futro ma mega grube (no dobra, tłuszczyku trochę też), ale w ostatnie mrozy chodziła w 150 g i i była taka akurat. Niestety od jakiegos czasu zwiewa z padoku, a jak ma derkę to pastuch z prądem ją nie powstrzyma  🤬
Jutro jade do HORSEPOL po swoją wełnianą  💃
Dzionka -  po 300g zakładasz polar ? Bez żadnego przejścia przez coś lżejszego ?
No niestety nie mam nic pomiędzy - tylko 300 i polar z ortalionem. Ale mój koń jest tylko częściowo ogolony, więc myślę, że jak się zrobi na plusie to założę ten ortalion i powinno być ok - tak zrobiłam w drugą stronę i nie był nigdy ani za gorący ani za zimny.
Najważniejsze to, żeby koniowi było ok 😉
Trochę sie zdziwiłam bo ja mam polar, bawełna, polar / ortalion, 150g, 300g, 450g  😁

Mój też zostaje na razie w swojej 330g. Pod derką jest ciepły, ale tak bez szaleństwa ciepły, więc nie będę kombinować 😉
Najważniejsze to, żeby koniowi było ok 😉
Trochę sie zdziwiłam bo ja mam polar, bawełna, polar / ortalion, 150g, 300g, 450g  😁

Szalona  😀 Na przyszłą zimę zaopatrzę się w 150 mi myślę, że będę miała zestaw w sam raz - polar, polar-ortalion, 150, 300 🙂
Jutro przymiarka i foto session mojej wymarzonej wełnianej.  💃
Dzionka mam konie specjalnej troski, ale szalona to swoją drogą  😁
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
14 lutego 2010 07:25
szukam czegos przecideszczowego do 250zl (jesli na prawde warto moaze byc troche ponad) podszyte czyms lub nie. bez wypelnienia. rozm 165

ma ktos?
http://www.okser.pl/hkm-derka-padokowa-z-polarem-p-2247.html

135 na konia 145  😁 Nie jest najgorzej..koń tylko mega znudzony. Mam nadzieje że w tej wełnianej będzie mniej obtarty niż w bawełnianej z Decathlon.
Dramka, śliczna ta dera, i chyba w miarę w miarę z długością, czy wystaje zad?
ładna, szkoda ze nie ma innych rozmiarów  🙁
Troszeczkę zad wystaje nie ma cudów ale cena mnie powaliła  😵 Poza tym jako derka do boksu mi nie przeszkadza że będzie trochę świecić zadkiem 😉
polar jarpola
fajnie wykonany, dopracowane detale, gruby, ładny, szkoda ze lamówka jest jaśniejsza od lamówki na ocieplczach bo by pasowały do siebie  😉

logo z dwóch stron wliczone w cenę derki  😀

edit: literówka
Moja nowa dera... niestety trochę za mała 🙁 Kto by pomyslał, że mój kuc potrzebuje cos wiekszego niż 135 cm.
ładna, co to?
Pfiff😉
Alice Dlaczego mała?  🚫 Niskie te ogrodzenie  🤔
Ja zakupiłam vila horse, padokowa podszyta polarem i jest naprawde fajna, porządnie wykonana, dużo zapięć nie przesuwa sie. Jestem bardzo zadowolona, teraz kupuje drugą dla Pedra. 🙂
Mała, bo trochę ciasna przy szyji ( widac jak źle się tam układa) no i troszkę mogłaby byc dłuższa... .
A ogrodzenie, cóż, hipodrom:] Tutaj niewiele rzeczy jest takich jakie by sie chciało :]
nie mogłaś wymienić na większą?
on jest golony?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się