wiem że to pytanie było z milion razy ale: jak z dralonami i polarami w romby Eskadrona - tj długość grzbietu i .. ee w dół 😉 - pytam o rozmiary 145 i 155
ja sie zastanawiam czy mojej nie przebrać w ripstopa+polar? teraz na padok ma 170g a do stajni 100g (stajnia ciepła), koń derkowany, niezbyt zarośnięty i po małym kawałku golony
Mój jednak zostaje w 300 - ciepły był dzisiaj pod derką i nic poza tym. Stajnia jest otwierana jak jest cieplej dla lepszej wentylacji, więc za ciepło nie jest. Poczekam do prawdziwej wiosny z polarkiem 🙂
Mój niegolony operacyjny Skary też zostaje w 300. Ale on akurat chyba nie powinien być wyznacznikiem, bo stoi, nie je prawie nic poza suszem i jest osłabiony po antybiotyku. Próbowałam go przeprowadzić do derki ortalinowej podszytej polarem, ale się nie udało- był zimny pod derką.. Niech ta wiosna już przyjdzie.
Mój futrzak niestety przymusowo rozderkowany. 🤔 Futro ma mega grube (no dobra, tłuszczyku trochę też), ale w ostatnie mrozy chodziła w 150 g i i była taka akurat. Niestety od jakiegos czasu zwiewa z padoku, a jak ma derkę to pastuch z prądem ją nie powstrzyma 🤬
No niestety nie mam nic pomiędzy - tylko 300 i polar z ortalionem. Ale mój koń jest tylko częściowo ogolony, więc myślę, że jak się zrobi na plusie to założę ten ortalion i powinno być ok - tak zrobiłam w drugą stronę i nie był nigdy ani za gorący ani za zimny.
polar jarpola fajnie wykonany, dopracowane detale, gruby, ładny, szkoda ze lamówka jest jaśniejsza od lamówki na ocieplczach bo by pasowały do siebie 😉
Ja zakupiłam vila horse, padokowa podszyta polarem i jest naprawde fajna, porządnie wykonana, dużo zapięć nie przesuwa sie. Jestem bardzo zadowolona, teraz kupuje drugą dla Pedra. 🙂
Mała, bo trochę ciasna przy szyji ( widac jak źle się tam układa) no i troszkę mogłaby byc dłuższa... . A ogrodzenie, cóż, hipodrom:] Tutaj niewiele rzeczy jest takich jakie by sie chciało :]