kącik skoków
Bischa L buuu.. szkoda a Twój Siwulek będzie?
salto piccolo możliwe, że nawet uda się poznać 🙂 Tylko ja nawet nie wiem na czym Ty jedzieszz. 🤔 🏇
Chyba nie , z tego co mi A. mówił w Lesznie w listopadzie , odpoczywają do końca lutego .
Nie wiem zobaczę , może wpadnę , ale będziecie musiały trzymać z daleka ode mnie ( i moich oczu ) pewnego osobnika 🤣 Jeśli już wpadnę to na niedzielę .
Czy ja dobrze widzę , że MP znowu do Warki zawitają ? CSI** w Łodzi ? Ale gdzie ? ŁKJ ?
ooo Zapnij się to może się zobaczymy w Lesznie jeśli moje plany się nie posypią 😉
a ja bardzo chce startować. już mnie nosi okrutnie 🤔wirek: a do Leszna to się na 90% wybieram. w celach czysto towarzysko-rozrywkowych 😅
ja tez planowałam Leszno...ale niestety,mamy taką piękną zimę,że dopóki nie kupimy czegoś z napędem na 4 koła,mogę sobie zapomnieć o startach zimą 🤔
ehh ktoś ja planowałam już w grudniu leszno, i jak zawsze mi nie wyszło, więc mam nadzieję że tym razem moje plany się powiodą ;]
Christine i Salto jeśli dotrę i mnie zobaczycie macie się przedstawić😀
ps. masz pw 😉
Jeszcze tu.
Jest gdzieś kalendarz wielkopolskiego? ;D
Haha no z moim rozpoznaniem raczej nie bedzie trudno 😉 Kazdy kto czytal stara volte,zna Querido,wiec poznacie mnie po rozowej chrapce i gruuuubej szyji ogierka 😎
mam nadzieję że moge zadac to pytanie wtym watku, gdyż innego sensownego nie znalazłam
czy ma ktos może zdjęcia ogiera Ramstein po Radiator i Dajana, bo jakoś nie potrafie znaleźć 😡
ooo Poniaaa;D My w grudniu też mieliśmy być ale przez ta zimę nawet nie wyruszylismy .;/ Nawet boks był zamówiony, ale w środe stwierdzilismy, że w taką podróż się nie pakujemy , niestety..
Salto Piccolo 🙂 aahaaaa🙂 jak coś będę krzyczeć ;P i pewnie bedę łazić z Ponią 😀
My też będziemy w Lesznie (na 90%...pogoda). ;P
Zuziasta ja mam nadzieje ze sniegi stopnieja bo poki co,u nas nie mozna marzyc o wyjechaniu z przyczepa i koniowozem 😉 No i trzeba zaczac skakac wreszcie 😁
Wiecie może czy będą teraz jakieś zawody w Ochabach ❓
nie, w ochabach narazie żadnych nie ma i się chyba szybko nie zapowiada
z tego co mi wiadomo, a nie wiele, ze względu na beznadziejną organizację szj-tu, są 30,31 stycznia ZR w Zbrosławicach, a MŚl i ZR 26-28 luty też w Zbrosławicach
Ok dzięki 😀
Może pojadę 30 stycznia do Zbrosławic 🤣
... była rzadka okazja zobaczyć tzw skok pod toczek w wykonaniu byłego mistrza świata
Jak wygląda "skok pod toczek" ? Najchętniej na zdjęciu bym zobaczyła .
Edit Cytat z KP z artykułu o CSI w Katowicach .
Odkopuję 😉
Na prośbę koleżanki.
Czy gdzieś w necie jest wersja online "101 ćwiczeń dla skoczka" ?
Albo czy jest jakaś strona z podobnymi propozycjami ćwiczeń?
Oraz
czy są gdzieś w necie projekty przykładowych parkurów i w ogóle?
Ładnie proszę :kwiatek:
Podobno Leszna za tydz. ma nie być... 🙁
asior, publikacja jest z dzisiaj, wczoraj było bardzo duże prawdopodobieństwo że się nie odbędą. 😉
😅
Ja poki co nie mam co marzyc o zjechaniu z konmi "z gorki" w taka pogode..Ledwo wjezdzamy do stajni jeepem,co dopiero z przyczepa i dwoma konmi- NIEREALNE.Czekam na zmiane pogodyyyy! 😵
Ja mam nadzieję, że wyjedziemy JAKOŚ z Damaszki, bo jeżeli nie to już drugie 300 zł pójdzie sie... 👿
Co do Leszna:
Komunikat K.O. Leszno
03.02.2010
Komitet Organizacyjny Ogólnopolskich zawodów w Lesznie 12-14 luty oraz HPP 19-21 luty informuje, że na dzień dzisiejszy jest w pełni przygotowany do organizacji zawodów halowych.
1. Z parkingów, dróg dojazdowych oraz dachów zostało wywiezione ponad 5000m3 śniegu.
2. Wszystkie dachy (hala, rozprężalnia oraz stajnie) są na bieżąco odśnieżane.
3. Dzisiejsze opady są w tej chwili usuwane i wywożone.
4. Hala główna, a w razie potrzeby rozprężalnia będzie ogrzewana w czasie zawodów.
5. Podłoża na hali głównej jak i na rozprężalni są w stanie bardzo dobrym (jutro dosypujemy piasku kwarcowego i włókniny – szczególnie na rozprężalni).
6. Zostało zamontowane dodatkowe oświetlenie 12 dużych lamp z czego będzie zadowolone SK przy prowadzeniu transmisji oraz zamontowane dodatkowe oświetlenie awaryjne na hali i rozprężalni.
7. Obecnie i prognozowana temperatura dla Leszna do końca przyszłego tygodnia to +3 stopnie w dzień i do -2 stopni w nocy.
8. Na czas zawodów odwołaliśmy zajęcia i wykłady studentów aby umożliwić więcej miejsc parkingowych dla uczestników zawodów.
Na pierwsze zawody zgłosiło się już ponad 180 koni, a na HPP blisko 300 koni (w tym 47 bez boksów). Dlatego prosimy o dyscyplinę w parkowaniu pojazdów a dla osób startujących na dwóch turniejach uruchomimy parking na terenie Uczelnii, chyba że ktoś na życzenie chce stać przy stajniach na drugiej stronie ulicy (chodzi o dojazd koni bez boksów).
Jedna prośba organizatora to aby zaopatrzyć się w siano (kostki) ponieważ obecnie są problemy z jego dowożeniem ze strony rolników (nie ma z balotami) oraz wziąć ze sobą dodatkowe wiadra (gdyby był problem z zamarzaniem wody). 80% stajni stałych ma obecnie temperatury od +2 do +8 stopni C (bez koni). Praktycznie wszystkie konie (na I turniej bez żadnych problemów) mają zagwarantowane stajnie stałe.
Jeżeli nic się „nadzwyczajnego” nie stanie to jesteśmy gotowi na przyjęcie koni (mróz poniżej -10 i duże opady śniegu oraz trudności z dojazdem uczestników, a gdyby wystąpiły warunki krańcowe to poinformujemy o tym na stronie Świata Koni.Zrodlo: SK -->
http://www.swiatkoni.pl/news-display/1629.html
[quote author=Zapnij się link=topic=18.msg471432#msg471432 date=1265275934]
Ja mam nadzieję, że wyjedziemy JAKOŚ z Damaszki, bo jeżeli nie to już drugie 300 zł pójdzie sie... 👿
[/quote]
Zielna , ja też mam taką nadzieję 😎
Klami to samo jest w poście Asior 😉
Ponia, ups. Spojrzalam tylko, ze asior dala cos z pzj.
hmmm, no to pięknie. Oni zapewniają Nam całkowity luksus, tylko teraz kwestia dojechaniaa 👀
Ponia jedziesz z Nami? 😀
jak to mówią - nie ma przypadku,są tylko znaki.
chyba bym się rozpłakała,jakbym miała wypisany wniosek urlopowy 😉
Spoko dziewczyny. Napisali, ze zwroca kase, jesli nie planuje sie przyjechac na HPP albo zawody w marcu.
No tak wielkiej rozpaczy nie ma, ale to zawsze start w plecy.
Chociaż jednak zdrowie koni ważniejsze.