Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia
Moze to nie jest dziwne ogloszenie, ale to zdjecie mnie rozbawilo (ladny korek, nie ma co 😁 )
http://allegro.pl/item905913945_sprzedam_siwa_klacz_hawane.html
ja to aby tu widzę źle założone owijaski i mnie śmieszy że kobyła obsługuje wesela i dożynki...chodzi z tacą zabawia gości, a może DJ..:p
No, z owijkami faktycznie żenada :wysmiewacz22:
a ja uwazam, ze sie czepiacie. a owijki sa tu bardziej do ozdoby- pod kolor. ten korek to kondukt weselny. i tak wlasnie sie mowi, ze obsluguje. a kon rasy maly jest pewnie po rodzicach wpisanych jako male konie, i pan tak napisal. nic zadziwiajacego ani nietypowego...
Mnie po prostu to zdjecie rozbawilo, nie zastanawialam sie czy to kondukt czy nie... A owijki moze faktycznie sa dla ozdoby, ale mimo wszystko sa założone źle
(Dobra, dobra, to tylko wykręty - ja po prostu lubię się czepiać 😁 )
Poproszę te osoby które zapisały foty z bloga tej panny o wstawienie ich tutaj.
ooo mogę wrzucić ale to chwilkę potrwa
edit
mam:
http://re-volta.pl/galeria/album/303
Boże, straszne 🙁 Nie dość, że ta gówniara wcale chuda nie jest, to jeszcze to siodło west... 😲
Powtórzę: kill! 😤
Tak nawiasem mówiąc, na moją wiadomość na fbl nie raczyła nawet odpisać, komentarz odrzuciła, a wszystkie zdjęcia wykasowała...
na moj tez nie.
mozna tylko licyzc ze choc troche przemowilismy jej do rozumu 🙄
szkoda że nic wiecej nie mozemy z tym zrobić...
Szkoda... ale tak już jest. Znam pewną osobę, która twierdzi, że zna się na koniach, ma nawet swoją klacz. Niestety, na koniach się WCALE nie zna, chociaż jest instruktorką... Swojego konia też nie traktuje za dobrze... Ale niestety, takim ludziom do rozumu nie przemówisz. 🙁
Ten siwy arabek ile ma lat? 😲
Mina na tym kucyku (z przodu) jak Regan z "Egzorcysty"
brak słów po prostu
Ten siwy arabek? Hm, wydaje mi się, że ktoś już pisał, ale dokładnie nie pamiętam... Wydaje mi się, że nie więcej niż półtora roku... 🤔
dziewczyny strone temu podałam adres do forum
www.polskiearaby.comwłasnei odpisała tam "arabeska77" czyli włascicielka blogu "hajdi" to ta druga która jezdzi na tym arabku
przeczytajcie - bo to taka żenada ze rece opadają
forum - dział konie arabskie - temat "gdzie trafiają oo"
jej wypowiedz jest na stronie wczesniejszej niz aktualne posty
jezeli ktos nie bedzie mogl znalezc, skopiuję
Epikea, zacytuję Cię, ale tego jeszcze u "nas" nie zdążyłaś napisać
Re: Gdzie trafiają oo
Postprzez Epikea 04 lut 2010, 00:37
hm po wymianie PW na n-k z wł Pradisa wiem ze urodzil sie on w czerwcu
wiec rocznikowo owszem ma 2 lata
ale datowo dopiero 1,5 roku :/
skoro sa zdjęcia z lipca zeszłego roku to jezdzila 13miesieczne zrebie
a z tego co wiem zajezdzila go w wieku 9miesiecy
Zreszta dokladna date urodzenia mozna poznac dzwoniąc do p. karaszewskiej
takie rzeczy nie są tajne przeciez
😲 😲 😲
Po prostu ręce opadają.. (i wszystko inne też)
Przeczytajcie jej odpowiedzi. Głupota ludzka nie zna granic.
A ktoś zna jej dane osobowe w końcu? Bo to podchodzi pod znęcanie sie nad zwierzętami. Naprawdę trzeba coś zrobić, bo to jest katowanie konia, jak ten źrebak będzie wyglądał w wieku 4 lat? Jego nogi, jego kręgołup? To się wogóle nie mieści w głowie!
To nawet najbardziej zacofani chłopi na wsi tak wcześnie nie zajeżdżają koni...
O jak się nudzi to tu się można wypowiadać, pokrzyczeć bo tu się dzieje tragedia! a nie mnie! 🤬
Hej, ktoś mówił, że zna jej profil na n-k. Może dałoby się wśród znajomych znaleźc rodziców i napisac liścik? Już raz w pewnej sytuacji taka interwencja się udała 😉
może napisać do rodziców anonimowo pismo poparte paragrafami z umieszczonymi zdjęciami córki znęcającej się nad zwierzętami . Sformułować pismo w sposób mało zrozumiały dla zwykłego szaraka, użyć dużo fachowych, prawnych zwrotów i postraszyć, że jeżeli sytuacja się nie poprawi to sprawa zostanie skierowana do odpowiednich służb/organów. Czasami takie pisma , w których jest dużo niezrozumiałej dla przeciętnego człowieka treści mogą przestraszyć. Myślę , że należałoby wspomnieć o tym ,że to co robi ta dziewczyna jest niebezpieczne i rodzice mogą zostać ukaranie za brak odpowiedniej opieki nad niepełnoletnim dzieckiem. Postraszyć ich faktem , że zainteresowały sie całą sytuacją np. media , straż dla zwierząt lub coś w ten deseń.
To jest straszne... Jak można na coś takiego pozwolić? Przecież każdy człowiek, któremu się raz czy dwa powie, że źle robi, to chyba ustąpi? A te dziewczę brnie dalej i ma wszystkich gdzieś! Ja też jestem za tym, żeby za takimi dziećmi lecieć z kijem i przetrzepać dupsko, żeby się czegoś nauczyły 🤬
LoveHorses ten pomysł z pismem dobry. Gorzej jak rodzice się okażą lepsi od córeczki i będą mieli jeszcze bardziej gdzieś zdanie innych...
I jeszcze coś.
http://allegro.pl/item908433237_piekny_gniady_walach_huculski.htmlJak można tak zapiąć konia!? To coś co ma być dyszlami przecież jest niebezpieczne dla konia! Może o to uderzyć głową, zrobić sobie krzywdę!
Przeczytałam całą dyskusję i jestem po prostu w szoku... nie rozumiem takich ludzi ! Tym bardziej, że jak pisaliście starsze osoby zwracały tej gówniarze uwagę...
Nie wiem co można z tym zrobić, ja dodałam komenta na youtube, ale nie sądzę, żeby to im przemówiło do rozsądku (bo chyba takiego nie mają !).
W każdym razie podpisuję się pod każdą akcją, jaką uda Wam się zorganizować.
Z tego, co wiem, to jedna z tych dziewczyn straciła ojca, więc matka na pewno jest bardziej zaabsorbowana walka o byt niż wychowywaniem małolaty. Możliwe, że dla świetego spokoju kupiła jej "żywa zabawkę", ale to oczywiście tylko domysły. Może większy efekt dałoby powiadomienie szkoły?
Uświadomienie matki, że córka swoim zachowaniem i postępowaniem może ściągnąć na nią wielkie problemu (media, policja, straż dla zwierząt ....) może choć w niewielkim stopniu poskutkuje.
Z tego, co wiem, to jedna z tych dziewczyn straciła ojca, więc matka na pewno jest bardziej zaabsorbowana walka o byt niż wychowywaniem małolaty. Możliwe, że dla świetego spokoju kupiła jej "żywa zabawkę", ale to oczywiście tylko domysły. Może większy efekt dałoby powiadomienie szkoły?
według mnie, gdyby tak "walczyła o byt", nie stać by jej było na kupienie córce "zabawki" w postaci konia...
wendetta, oj, różnie historie w życiu się dzieją. Walka o byt to jedno, ściąganie alimentów z ojca w przypadku rozwodu to drugie, drogie prezenciki od rozwiedzionego ojca dla swoich dzieci to trzecie, a frustracja, złość i skrzywienie psychiczne u skrzywdzonego dziecka, które wyładowuje się na swoim zwierzęciu to czwarte. Jeszcze czasem dochodzi motyw, że matka walcząca o byt nie do końca ma poukładane pod sufitem.
W niektórych przypadkach nie wytłumaczysz, że dzieciak robi źle. Musiałaby jakaś straż dla zwierząt albo inny funkcjonariusz z półki takich, których się ludzie generalnie boją.
No myśle ze najlepiej, jak zaczniecie pisac o tym na pw. Bo jak ta osoba wejdzie poczyta, powie rodzicom żeby nie zwracali uwagi bo się czepiliście. Jeszcze przeczyta zadanie może da się trochę postraszyć, to napewno to nie zadziała, acz kolwiek jak napiszecie sobie na pw. Dostanie coś takiego to zabrzmi to lepiej. :kwiatek:
Panna trzyma sie wersji ze konia kupil jej ojciec jak jeszcze zyl
wczesniej sa linki do jej n-k, łatwo znalezc
aktualnie zmienila dane - z imienia i nazwiska - na jąkąs kreske kropke serduszko, na zasadzie "kooofffani lowww juu" 🤔wirek:
Heh, no to znaczy że się boi, że straci konia i coś jej za to grozi, acz kolwiek zajezdzac 9 miesiecznego zrebaka? 🙇 🤦 🤔wirek: Nie wiem czy to jest jakiś szpan czy co. Hej może ona pomyślala sobie, ze kazdy zajezdza pozniej bo się boi zrebakow??? 🤣 A ona bedzie lepsza i dokona cudu. 🙁 Boze moj ma poltora roku i naprawde w zyciu by mi to przez mozd nie przeszlo zeby zalozyc mu nawet siodło. Ale nie wiem co to w ogole ma byc, jezeli sa tacy co zajezdzaja 9 miesieczne zrebieta, to nie chce myslec jaki jest rekord. 👿 🤬 🤔wirek: Wystarczy że znacie jej dane i zadzwonic do choć by fundacji, albo sami sie tak przedstawcie, przeczytacie kodeks prawny, wystarczy na googlach wpisac artykul znecania nad zwierzetami, wyskocza paragrafy i dzialac!!! Skąd ona jest? 🏇